Prietenii și pacienții sunt șocați și încă nu le vină să creadă că vestea e reală. Medicul a murit la doar 41 de ani.
Toată comunitatea medicală e în doliu. Ștefan Veliceasca a fost un medic foarte îndrăgit și apreciat.
„Stefan Veliceasa ne-ai redus la tacere… Ai salvat atat de multi oameni in pandemia de CoVid si nu numai, ti-ai salvat mama de atatea ori, iar pe tine n-ai putut. Asa erai tu, DOAR pentru ceilalti. Un DOCTOR extraordinar si un prieten pe care l-am iubit enorm … Atat de devreme om perfect… Dumnezeu sa te ierte si sa te aseze cu cei drepti. Iti multumim pentru tot, Stefan”, a scris o apropiată a medicului pe Facebook.
Ștefan Veliceasa, originar din Suceava, a practicat medicina de familie în București. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” între anii 2001 și 2007.
Una dintre prietenele doctorului, Rmona Lazuran, care îi era și pacientă, a dezvăluit că medicul ar fi făcut infarct la volan.
„Am înțeles că sambătă ar fi făcut un AVC, în timp ce conducea mașina proprie în București. Nu știam să aibă nicio problemă de sănătate. Nu am reușit să iau legătura cu familia lui, nici măcar cu mama lui. Mama lui suferea de mult timp de o boală incurabilă. El a fost cel care a ținut-o în viață în ultimii ani. Trecând prin trei infectării cu Covid și pe fond de citostatice și alte probleme de sănătate a fost foarte greu. A fost un profesionist un om cu pregătire extraordinară. A fost un om dedicat profesiei lui și un om care s-a implicat în știința medicală”, a spus pentru Antena Stars, Ramona Lăzuran.
Tânăra a spus că medicul a salvat multe vieți în cariera sa, iar în pandemie, când toată lumea se izolva, el studia în detaliu virusul SARS-CoV pentru a putea fi de ajutor celor ce aveau nevoie. L-a descris pe medic ca fiind o persoană extraordinară, mereu grijulie față de pacienții săi. De asemenea, ea afirmă că medicul nu avea probleme de sănătate și ducea o viață sănătoasă din toate punctele de vedere.
„Folosesc foarte multe instrumente digitale pentru partea imagistică, pentru a calcula diverse formule sau diverse ponderi. De asemenea, folosesc zona digitală pentru prognosticuri în unele analize în care vreau să văd un trend și să văd ce evoluţie ar putea avea în funcţie de alţi parametri. Centralizarea informației, accesul ușor pe care pot să-l aibă atât pacientul, cât și medicul asupra aceleiași informaţii sunt foarte importante, pentru că ne oferă timp”, spunea pe atunci medicul.