Dureri de stomac, balonări, crampe, aciditate? Iată 10 remedii naturale uşor de urmat

Medicii ne avertizează că majoritatea bolilor de stomac si intestine îsi au originea în proasta digestie a alimentelor pe care le mâncăm. S-a dovedit că digestia deficitară are o influenţă dăunătoare nu numai asupra tubului digestiv, dar si asupra sistemului nervos, care controlează si dirijează activitatea tuturor organelor din organismul omului.
Romania TV
09 iun. 2015, 13:27

Câteva modificări ale obiceiurilor alimentare au drept urmare normalizarea digestiei. Primul inamic al unei digestii bune sunt grăsimile - redu consumul de mezeluri, carne rosie, brânză si unt. Grăsimile se digeră greu si rămân în stomac mult timp. Alte alimente, cum ar fi varza, ceapa sau fasolea boabe fermentează în sistemul digestiv, provocând balonări. Atenţie, de asemenea, la alimentele care agravează arsurile la stomac - mâncărurile cu sos, ciocolata, menta sau citricele.

Consumă alimente grase cu moderaţie, optează pentru uleiul de măsline crud adăugat după prepararea mâncării, mănâncă legume si fructe în funcţie de ce îţi permite organismul.
De ce trebuie să ții seama, înainte de a urma oricare dintre regulile de mai jos? Nu mânca atunci când esti nervos sau supărat pentru că vei avea, cu siguranţă, o digestie proastă. Stresul provoacă eliberarea adrenalinei în corp, care are efectul de a încetini digestia. Stările nervoase favorizează secreţia de acid gastric în exces, provocând astfel arsuri la stomac. Rezultatul este că în aceste condiţii se ajunge la intoleranţă alimentară. pecialistii recomandă activităţi relaxante si tehnici yoga de calmare a sistemului nervos. Mica plimbare de după-masă nu e doar o legendă. Toate activităţile fizice, dacă nu sunt obositoare, favorizează un bun tranzit intestinal. De aceea medicii recomandă jumătate de oră de exerciţii fizice pe zi - gimnastică, mers pe bicicletă, înot.


Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

Câteva modificări ale obiceiurilor alimentare au drept urmare normalizarea digestiei. Primul inamic al unei digestii bune sunt grăsimile – redu consumul de mezeluri, carne rosie, brânză si unt. Grăsimile se digeră greu si rămân în stomac mult timp. Alte alimente, cum ar fi varza, ceapa sau fasolea boabe fermentează în sistemul digestiv, provocând balonări. Atenţie, de asemenea, la alimentele care agravează arsurile la stomac – mâncărurile cu sos, ciocolata, menta sau citricele.

Consumă alimente grase cu moderaţie, optează pentru uleiul de măsline crud adăugat după prepararea mâncării, mănâncă legume si fructe în funcţie de ce îţi permite organismul.
De ce trebuie să ții seama, înainte de a urma oricare dintre regulile de mai jos? Nu mânca atunci când esti nervos sau supărat pentru că vei avea, cu siguranţă, o digestie proastă. Stresul provoacă eliberarea adrenalinei în corp, care are efectul de a încetini digestia. Stările nervoase favorizează secreţia de acid gastric în exces, provocând astfel arsuri la stomac. Rezultatul este că în aceste condiţii se ajunge la intoleranţă alimentară. pecialistii recomandă activităţi relaxante si tehnici yoga de calmare a sistemului nervos. Mica plimbare de după-masă nu e doar o legendă. Toate activităţile fizice, dacă nu sunt obositoare, favorizează un bun tranzit intestinal. De aceea medicii recomandă jumătate de oră de exerciţii fizice pe zi – gimnastică, mers pe bicicletă, înot.

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Trei zodii care își schimbă destinul până pe 10 mai. Regăsiri, împăcări și situații neașteptate pentru ele
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
Playtech.ro
Klaus Iohannis, generos înainte de alegerile prezidenţiale. Gestul făcut de fostul preşedinte faţă de un bătrân, pe stradă
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Un român a făcut parte din echipa care a amenajat cripta Papei Francisc. Sicriul Sfântului Părinte a trecut prin mâinile sale
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Satul magic din inima României. Locul unde soarele răsare de două ori într-o zi
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
„Nu te voi uita niciodată, prieten drag!” Tudor s-a stins din viață în Marea Britanie, la doar 27 de ani. Prietenii săi cer acum ajutor pentru repatriere
Cancan.ro
Vedeta TV a murit la 44 ani din cauza unei infecții severe. Medicii i-au amputat piciorul, dar a fost prea târziu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut cel mai mare actor. Toată lumea îl plânge: Te vom păstra în amintirea noastră
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Dispar mai multe zile libere din Codul Muncii! Noua lege în Parlament face uitate multe mini-vacanțe
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Planta care atrage iubirea în viața noastră. Floarea fericirii feminine nu ar trebui să lipsească din casele noastre