Duşa cere restructurarea Departamentului de Comunicare al Jandarmeriei

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat, luni, că a cerut restructurarea Departamentului de comunicare publică a Jandarmeriei, iar până miercuri a solicitat "un audit pe comunicare" la nivelul întregului minister, informează Mediafax.
Romania TV
27 aug. 2012, 09:44
Duşa cere restructurarea Departamentului de Comunicare al Jandarmeriei

Potrivit ministrului Duşa, Jandarmeria a făcut o serie de propuneri privind restructurarea Departamentului de comunicare.

El a adăugat că a cerut ca până miercuri, la nivelul ministerului, să se realizeze un audit pe comunicare, prin care se va analiza acest domeniu, dorind să fie restructurat eficient departamentul.

Demersul ministerial survine reproşurilor aduse departamentului de comunicare după ce Jandarmeria a informat mass-media cu privire la amenzile date în zilele de 21 şi 22 august, protestatarilor din Piaţa Universităţii, nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului.

Şeful Jandarmeriei, Gavrilă Pop, a anunţat, luni, că au fost decise măsuri de reorganizare şi întărire a Departamentului de Comunicare. Decizia survine după incidentul legat de comunicatul de presă prin care Jandarmeria anunţa că a început urmărirea penală împotriva celor care au blocat Piaţa Universităţii la recentele proteste, comunicat pe care ministrul de Interne, Mircea Duşa, l-a calificat drept o prostie.

„În legătură cu comunicatul, facem nişte reorganizări mai mari. Căutăm specialişti, vrem să trimitem şi specialiştii noştri la cursuri de specializare pentru că este necesar să îmbunătăţim problemele de comunicare”, a declarat Gavrilă Pop, şeful Inspectoratului General al Jandarmeriei.

Decizia survine în urma unei şedinţe operative a conducerii Jandarmeriei, în care a fost analizat comunicatul incriminat de ministrul de Interne. „Nu-i vorba de greşeală sub aspect juridic, e vorba de tact, de a arăta exact pe înţelesul publicului, de a vorbi pe înţelesul publicului. Limbajul foarte tehnic poate induce anumite idei sau să facă legătura cu alte domenii”, a spus Pop.

Acesta a arătat că jandarmeria poate întocmi doar acte premergătoare urmăririi penale, adică procesele-verbale de constatare, atunci când constată că s-au comis infracţiuni. Jandarmii au obligaţia să le sesizeze în termen de trei zile procurorilor.

Întrebat dacă vor fi daţi afară oameni de la comunicare, Pop a răspuns negativ. „Nu se schimbă purtătorii de cuvânt, se vor întări purtătorii de cuvânt”, a adăugat şeful Jandarmeriei.

Ministrul de interne, Mircea Duşa, a declarat vineri seara, la România TV, că a dispus o anchetă la nivelul Jandarmeriei Bucureşti în legătură cu comunicatul de presă privind dosarele penale care au fost întocmite protestatarilor din Piaţa Universităţii.

„Acel comunicat de presă este o prostie. De aceea, am dispus o verificare pentru a vedea cum se elaborează comunicatele de presă la Jandarmerie.  În acel comunicat de presă, se transmit informaţii care nu au legătură cu competenţele Jandarmeriei. Jandarmeria nu are competenţe pe linie penală”, a spus Duşa, la România TV.

Întrebat dacă se va ajunge la demiteri, ministrul de Interne a spus că, în funcţie de rezultatele anchetei, va lua măsurile care se impun.

„Probabil persoana care se ocupă de presă este un bun jandarm, dar nu un bun comunicator. Acel comunicat e o prostie. După verificări, voi lua măsurile de rigoare. 80% din comunicat nu are legătură cu legea”, a precizat Duşa adăugând că jandarmeria poate, cel mult, să sesizeze organele de urmărire penală.

În afară de comunicatul de presă incriminat, Duşa s-a declarat mulţumit de modul în care Jandarmeria a acţionat în timpul protestelor. „Protestatarii s-au manifestat decent, iar jandarmii au gestionat cum trebuie evenimentele”, a mai spus Duşa.

Zeci de protestatari din Piaţa Universităţii s-au ales cu dosare penale pentru că au blocat circulaţia, pe 21 şi 22 august, la protestele din Piaţa Universităţii, precum şi pentru infracţiunile de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, a anunţat vineri Jandarmeria Capitalei.

De asemenea, 50 de persoane au fost amendate cu sume cuprinse între 200 şi 1.000 de lei pentru tulburarea liniştii.

Spynews
Fiica lui Tzancă Uraganu și a Alinei Marymar a împlinit un an. Cum a arătat petrecerea organizată pentru micuță | FOTO
Bzi.ro
Câte kilograme are Inna: S-a urcat pe cântar și și-a uimit fanii!
Fanatik.ro
Singura țară din lume care nu are steag dreptunghiular. Drapelul ei e format din două triunghiuri cu o semnificație profund spirituală
Capital.ro
ADIO, DAN! România a pierdut vocea sa de aur: A plecat azi dintre noi
Playtech.ro
WOW cum arată Eliza Iliescu la 19 ani. S-a schimbat TOTAL, 100% NU o mai recunoști
DailyBusiness
ING avertizează! Fenomenul de impersonare îți poate goli rapid conturile!
Adevarul
Cel mai șocant caz de iubire obsesivă din istorie. De ce a fost în stare un medic pentru a trăi alături de dragostea vieții sale
Spynews
Radu Vâlcan și-a descoperit noi pasiuni, după botezul fiicei Laurei Cosoi! Prezentatorul TV s-a apucat de olărit! | VIDEO
Spynews
Cristi Tănase și soția lui se întâlnesc, din nou, în instanță! Dodel, acuzat că nu s-ar implica în creșterea fiicei lor | FOTO
Evz.ro
Marele comentator ne-a părăsit. Toată România îi cunoștea vocea
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
wowbiz.ro
Gheorghe Dincă aruncă bomba, la 5 ani de la cazul Caracal! Ce i-a făcut, de fapt, Alexandrei Măceșanu
Cancan.ro
De ce a murit Alina, femeia de afaceri din Gorj căreia i s-a făcut rău la volan. Verdictul medicilor
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Cum arată limuzina în formă de avion Wizz Air, care a ajuns virală pe rețelele sociale! Aceasta circulă pe străzile României și a făcut furori pe internet
Capital.ro
A murit cea mai iubită actriță. Românii o iubeau. Odihnește-te în pace!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ce a făcut milionarul de 52 de ani pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Nu mai știe cum să o răsfețe: doar cei mai bogați își permit asta
stirilekanald.ro
Gheorghe Dincă a spus ce i-a făcut Alexandrei Măceșanu! Detalii șocante
substantial.ro
România propune filmul „Trei kilometri până la capătul lumii” la Premiile Oscar 2025
MediaFlux
ANUNȚUL Poștei Române pentru PENSIONARI. Poștașii deja au trecut la TREABĂ.
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...