Duşa, despre avionul pentru demnitari: E prematur să vorbim de preţ, va rezulta din licitaţie

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, luni, că este prematur să se discute despre un preţ în ceea ce priveşte achiziţionarea avionului pentru demnitari, menţionând că acest lucru va fi supus dezbaterii CSAT, iar suma alocată "va rezulta în urma unei licitaţii".
Romania TV
23 sept. 2013, 10:26
Duşa, despre avionul pentru demnitari: E prematur să vorbim de preţ, va rezulta din licitaţie

Duşa a fost întrebat, înaintea discuţiilor cu senatorii din Comisia de Apărare, care este preţul potrivit pentru avionul alocat demnitarilor, din punctul său de vedere.

„Este prematur să vorbim de un preţ (…) MApN prin lege are această misiune de efectua transportul special şi prin alocarea în buget a celor 13,5 milioane de lei începem procedura de refacere a capacităţii de transport special a Ministerului Apărării Naţionale. Asta nu înseamnă numai achiziţia avionului, ci înseamnă mult mai mult”, a susţinut Duşa.

El a refuzat să facă mai multe precizări în legătură cu posibilul cost al unui astfel de avion.

„Nu s-a luat nicio decizie la nivelul ministerului, legat de sumă, şi nici de soluţia care va fi adoptată (…) Oricum, acest document privind realizarea capabilităţii de transport special va fi supus dezbaterii şi în CSAT. Deocamdată se analizează mai multe variante, când vom avea o variantă optimă vom preciza şi suma, dar suma va rezulta în urma unei licitaţii”, a mai spus Duşa.

Ministrul a afirmat că în cazul „capabilităţii de transport special”, care ar viza demnitarii, este vorba atât de avioane, cât şi de piloţi, personal tehnic, posibilităţi de transmisiuni sau posibilităţi de operare.

„Probabil că în Comisie s-au prezentat unele preţuri care sunt pe piaţă în momentul de faţă la diferite tipuri de avioane, deocamdată n-am stabilit nici tipul, nici felul în care realizăm această capabilitate. A vorbi de o sumă în acest moment este prematur”, a mai susţinut ministrul Apărării.

În luna august, Guvernul a aprobat prin ordonanţă de urgenţă achiziţionarea unei aeronave pentru înalţi demnitari, preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Corneliu Dobriţoiu (PNL), precizând, recent, pentru MEDIAFAX, că suma totală necesară achiziţionării în leasing a aeronavei se ridică la 56 de milioane de euro.

La data adoptării ordonanţei, premierul Victor Ponta declara că Guvernul şi-a propus să achiziţioneze o aeronavă de 12 locuri pentru a fi folosită în deplasările oficiale de către preşedintele României, prim-ministru, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi miniştri.

Ponta preciza că România este singura ţară din UE care nu are aeronavă oficială, iar pentru astfel de zboruri este închiriată o aeronavă de dimensiuni mai mari de la Tarom. Ponta susţine că astfel costul deplasărilor oficiale este foarte mare, iar oricum, din această toamnă, aeronava respectivă va intra în reparaţii.

Preşedintele Traian Băsescu declara tot în august că şi-a anulat deplasarea la sesiunea la nivel înalt a Adunării Generale a ONU de la New York din „motive bugetare”.

Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Regatul puțin cunoscut de la malurile Mării Negre. Nu multă lume îi știe povestea
Capital.ro
TAXA pe care șoferii sunt obligați să o plătească. Lovitură pentru românii până în 30 de ani
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
BEM APĂ OTRĂVITĂ! Lista localităților din România cu apă contaminată
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Mulți șoferi fac un gest periculos. E inutil și are legătură cu radarul
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Motivul halucinant pentru care o tânără din Călărași ar fi fost aruncată pe geam de iubit. Tânăra a căzut de la etajul trei
Capital.ro
Noul ordin de la Guvern. Legea se schimbă în toată România: Nu va exista toleranță
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Aproximativ 15.000 de dosare privind infracţiuni sexuale în lucru la parchete în primele șase luni ale anului
MediaFlux
Se PERMIT DROGURILE la volan! Prag pentru CONSUMUL de droguri, ca la ALCOOL
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?