1. Cantităţile mici de rufe. Dacă ai impresia că îţi prelungeşti viaţa maşinii de spălat rufe dacă nu o umpli cum trebuie, te înşeli amarnic. Faptul că pui mai puţine rufe la o spălare nu o face să consume mai puţin curent sau apă, ci mai mult. În plus, în acest fel trebuie să speli mai multe tranşe de rufe în loc să speli doar o dată, iar pentru maşina de spălat, asta înseamnă mai multe utilizări, deci mai multă uzură într-un timp mai scurt, potrivit unica.ro.
Citeşte şi Cum să cureţi maşina de spălat
2. Fermoarele. Nu numai că un fermoar desfăcut îţi poate agăţa câteva articole de vestimentaţie la o singură spălare, dar poate face mult rău maşinii de spălat în sine. Un fermoar se poate agăţa în tambur şi astfel motorul se poate supraîncălzi, iar rufele se rup. De asemenea, dacă fermoarul zgârie sau se loveşte foarte tare de geamul tamburului de la maşina de spălat, acesta devine tot mai opac şi se poate chiar sparge în unele situaţii, din cauza diferenţei de presiune.
3. Apa rece. Multă lume spală rufele mai mult cu apă rece, deoarece astfel faci economie de curent şi rufele colorate nu se strică. Dar apa rece face mai uşoară depunderile de calcar pe instalaţie şi piesele maşinii de spălat. Măcat o dată pe lună, rulează programul de auto-curăţare, sau, dacă maşina ta de spălat nu are unul, toarnă o ceaşcă de oţet în maşină şi lasă să spele un ciclu întreg fără rufe, cu apa fiartă la maxim.
4. Prea mult detergent. Orice suprasolicitare a maşinii de spălat îi reduce durata de viaţă. Dacă foloseşti prea mult detergent la o spălare, rişti să strici afişajul electronic şi părţile metalice din interior.
Citeşte şi Tu speli CORECT rufele la maşină? Iată ce rişti să păţeşti