Albin Stănescu a devenit cunoscut datorită activității sale dedicate ilustrațiilor din cărțile pentru copii. A murit joi, pe 23 februarie 2023, la vârsta de 84 de ani.
Albin Stănescu a murit, la 84 de ani. Ce realizări a avut cunoscutul artist plastic
Artistul plastic a desenat coperțile a cel puțin 20 de cărți din colecția “Clubul temerarilor”. S-a ocupat de o mulțime de benzi desenate și i-a bucurat pe mulți copii.
Citește și Doliu în lumea teatrului! A murit Valeria Ogășanu, soția actorului Virgil Ogășanu
Reprezentanții Asociației Muzeului Jucăriilor din București au făcut anunțul trist al trecerii în neființă a lui Albin Stănescu.
“O veste tristă. Maestrul Albin Stănescu, cel care ne-a bucurat copilăria cu benzile desenate și ilustrațiile de cărți pentru copii a părăsit această lume. Ar fi împlinit 85 de ani în iunie”, a fost mesajul postat de către reprezentanții Asociației Muzeului Jucăriilor din București, pe Facebook.
Albin Stănescu s-a născut în data de 5 iunie 1938. A absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu” din București, secția grafică. Unul dintre cele mai apreciate și vândute volume ale artistului a fost “Primul meu dicționar”. A muncit timp de trei ani la acest volum, care i-a adus un succes răsunător. În 1978, cartea a fost reeditată, în română și engleză. A apărut în România, Marea Britanie, Noua Zeelandă și Africa de Sud, la editura Brown-Watson.
Citește și Filozoful Mihai Șora a murit la 106 ani. Mesaj emoționant al soției
Maestrul a realizat și o serie de afișe de film, gravuri în lemn, însă una dintre cele mai mari pasiuni a fost pictura, pentru care și-a dedicat mult timp.
Artistul a realizat și documentare fotografică pentru lucrări dedicate operaţiunilor militare aliate din Irak, iar pentru asta a călătorit mult în țări precum Franţa, Monaco, Ungaria, Polonia, Republica Moldova
Albin Stănescu a colaborat ca grafician încă de când era la facultate. Artistul a realizat ilustrații și benzi desenate pentru diverse reviste și edituri. Printre acestea se numără “Luminița”, almanahul “Vacanţa cutezătorilor”, “Universul copiilor”, “Cutezătorii”, editurile Tineretului, Facla și Ion Creangă.