E jale pe piața imobiliară din Bucureşti! Cât a ajuns să coste o garsonieră de 40 de metri pătraţi în Floreasca! Preţurile sar lejer de 250.000 de euro!

Chiar dacă numeroși analişti anticipau o prăbuşire a pieţei imobiliare în 2022 din cauza creşterii preţurilor materialelor de construcţie, realităţile din domeniu par a dovedi contrariul. O garsonieră cu o suprafaţă utilă de doar 40 de metri pătraţi este scoasă la vânzare la peste 250.000 de euro.
Filip Stan
20 apr. 2022, 14:23
E jale pe piața imobiliară din Bucureşti! Cât a ajuns să coste o garsonieră de 40 de metri pătraţi în Floreasca! Preţurile sar lejer de 250.000 de euro!

Garsoniera de 40 de metri pătraţi din Floreasca se află într-un bloc turn construit în 2020 în apropierea parcului. Dezvoltatorii se laudă cu dotări exclusiviste, precum finisaje premium, încălzire prin pardoseală, acces securizat în zonă, precum şi o grădină interioară amenajată de un arhitect peisagist.

Preţul e, fireşte, unul pe măsură pentru că vorbim despre cea mai scumpă garsonieră din Bucureşti. Cei care vor să locuiască în mult râvnita zonă de nord a Capitalei trebuie să plătească nu mai puţin de 291.000 de euro pentru garsoniera situată la etajul 6 în blocul turn de 15 nivele.

Pe locul 2 în topul celor mai scumpe garsoniere din Capitală, cu o suprafaţă mai mică de 50 de metri, se află un imobil construit tot în zona Floreasca. Are 41 de metri pătraţi şi e construit tot într-un bloc turn. Preţul: 214.000 de euro, TVA inclus.

În aceeaşi zonă exclusivistă a Capitalei e scoasă la vânzare o altă garsonieră cu o suprafaţă mai mică, dar cu preţ pe măsură. Tot în zona Floreasca, o garsonieră de 37 de metri pătraţi, cu balcon inclus, la etajul 13 şi 25 e scoasă la mezat la preţul de 164.048 de euro, la care se adaugă TVA de 19%. În total, acest imobil livrat la cheie cu dotări precum climatizare cu ventiloconvectoare ajunge să coste 214.000 euro.

Cei care îşi permit să achite asemenea sume nu pot beneficia, însă, de programul Prima Casă 2020. Motivul: e prevăzut un preţ de cel mult 140.000 de euro, un plafon până la care se aplică 5% TVA.

La începutul lunii martie, analiştii estimau că piața imobiliară din România se prăbușește. Creșterea prețurilor la diferite produse, provocată de criza energetică, i-a făcut pe români să nu își mai investească economiile în cumpărarea unei locuințe. Pe de altă parte, teama de război îi face pe unii oameni să își cumpere locuințe în afara țării.

Citeşte şi: Piața imobiliară din România se prăbușește. Primele semne că interesul românilor pentru cumpărarea unei locuințe a început să scadă

Potrivit Economica.net, anul 2021 a venit cu un nou record pe piaţa rezidențială: 72.522 de locuințe fiind finalizate la nivel național, în creștere cu 7% față de 2020, potrivit datelor Institutului Național de Statistică centralizate de Cushman & Wakefield Echinox.

În perioada 2016-2020, pe fondul unor creșteri solide atât din punct de vedere economic cât și a puterii de cumpărare, s-a înregistrat o medie națională anuală de aproximativ 60.100 de locuințe livrate, cu un vârf de 67.816 în 2020, precedentul an record de după 1989.

În București (13.344) și Ilfov (8.666) au fost finalizate în total 22.010 locuințe în 2021 (o creștere anuală de 6%), având o cotă de piață de 30% din totalul livrărilor la nivel național.

„2021 a fost un an record al pieței rezidențiale din perspectiva locuințelor finalizate și a faptului că majoritatea covârșitoare a acestora a fost absorbită în interval foarte scurt de clienți. 2022 se prefigurează a fi un an mai complicat. Asta pe fondul creșterii continue a prețurilor materialelor de construcție și a inflației ce a atins un nivel de 8,5% în luna februarie. Mai sunt și incertitudinile cauzate de războiul aflat în desfășurare în Ucraina. De asemenea, creșterea dobânzii de politică monetară este de așteptat să aibă un impact direct asupra creditării, mai ales începând cu al doilea semestru al anului. Acest lucru probabil va încetini atât livrările de noi locuințe, dar și tranzacțiile ulterioare. Există în schimb premisele ca, începând cu prima parte a anului viitor, inflația să fie ținută sub control, iar impactul acesteia asupra creditării să fie diminuat. Acest lucru ar mai reduce incertitudinea din acest segment, care are fără discuție nevoie de noi proiecte de calitate, luând în calcul că mai puțin de 15% din stocul de locuințe la nivel național a fost finalizat după 1989”, a afirmat Vlad Săftoiu, Head of Research, Cushman & Wakefield Echinox, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Vestea care-l va înfuria pe Vladimir Putin: România ar putea trimite arme în Ucraina. Premierul Nicolae Ciucă pregătește proiectul de lege

DailyBusiness
Laptele e mai ieftin în Italia decât în România. Prețurile de la raft te vor lăsa fără cuvinte!
Spynews
Rețetă de prăjitură cu cremă fină de iaurt și marmeladă. O vei găti și a doua oară
Bzi.ro
Mădălina Ghenea, apariție răvășitoare doar în lenjerie! Imagini spectaculoase cu bruneta focoasă!
Fanatik.ro
Fabrica mare din România care se construiește lângă o fostă mină. Se fac investiții masive aici, iar o mulțime de locuri de muncă vor fi disponibile
Capital.ro
Verdict pentru Călin Georgescu. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție privind turului doi al alegerilor prezidențiale
Playtech.ro
Câte contracte de muncă poate avea simultan un angajat. Limita maximă de ore pe care le poate lucra. Prevederile Codului Muncii 2025
DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Adevarul
Un potențial jaf de până la 300 milioane de euro se prefigurează în România. Chisăliță cere blocarea schemei din PNRR
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Deea Maxer, schimbări majore după divorț. Vrea să se mute din blocul în care locuiește și Dinu Maxer. Unde vrea să se stabilească
Spynews
Cum arată Prințesa de Aur la vârsta de 39 de ani. Abia o mai recunoști | FOTO
Evz.ro
Anna Lesko a încins internetul. Cum s-a pozat la sala de sport
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
kanald.ro
Data la care vor fi virați banii pe cardurile de alimente
Cancan.ro
Cele 3 alimente la care Dragoș Pătraru a renunțat pentru a slăbi 30 de kilograme. Mulți români le consumă zilnic
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Traian Băsescu cutremură România: Este inadmisibil, nu pot accepta că s-a întâmplat așa ceva!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Apariție incendiară, într-un corset care a lăsat la vedere prea mult
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Tânără mamă reținută la Paris după ce și-a aruncat copilul nou-născut pe fereastră
MediaFlux
AMENZI de MII de LEI pentru românii care locuiesc la BLOC! Ce APARTAMENTE sunt VIZATE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un pod care a stat închis 33 de ani va fi redeschis pentru traficul feroviar