E-mail-urile lui Hillary Clinton: FBI recomandă NUP. Fosta Primă Doamnă a SUA nu va fi pusă sub acuzare

Biroul Federal de Investigații (FBI) a anunțat marți că și-a încheiat ancheta privind utilizarea de către Hillary Clinton, în perioada în care a fost secretar de stat, a unui server privat de email, și a transmis dosarul justiției, recomandând ca actuala candidată democrată la președinția SUA să nu fie urmărită penal, relatează Reuters, DPA și AFP, citate de Agerpres.
Iulian Tudor
05 iul. 2016, 17:26
E-mail-urile lui Hillary Clinton: FBI recomandă NUP. Fosta Primă Doamnă a SUA nu va fi pusă sub acuzare

UPDATE: Justiția americană nu o va pune sub acuzare pe candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, pentru că a utilizat servere și o adresă de e-mail private în perioada în care s-a aflat la conducerea Departamentului de Stat, a anunțat miercuri ministrul Loretta Lynch, citată de AFP.

„Am acceptat recomandările unanime (ale FBI și procurorilor însărcinați cu ancheta), potrivit cărora ancheta derulată, timp de un an, este în prezent închisă și nu va declanșa punerea sub acuzare”, a menționat într-un comunicat Loretta Lynch.

Decizia justiției americane era așteptată, pentru că Loretta Lynch a atras atenția vineri că va respecta recomandările poliției federale și procurorilor implicați în anchetă, încercând astfel să înlăture orice suspiciune de amestec politic în acest dosar ultrasensibil, susceptibil să împiedice cursa spre Casa Albă a fostei Prime Doamne.

„Nu se impune urmărirea penală”, a declarat șeful FBI, James Comey, într-o conferință de presă, anunțând sfârșitul investigațiilor foarte sensibile efectuate de poliția federală, despre care s-a comentat că ar putea deraia cursa spre Casa Albă a lui Hillary Clinton.

Unele dintre email-urile trimise de fosta primă doamnă utilizând un server privat erau clasificate drept „secrete” și persoane rău intenționate au putut avea, teoretic, acces la ele, a precizat șeful FBI. Ea totuși „nu a avut intenția” de a încălca legea, potrivit lui James Comey. Concluziile anchetei FBI nu au făcut obiectul niciunei interferențe din partea Ministerului Justiției, a dat asigurări Comey.

Echipa de campanie a lui Hillary Clinton și-a exprimat „satisfacția” pentru recomandarea de marți a FBI de a nu se începe urmărirea penală în cazul candidatei democrate la președinție în dosarul email-urilor trimise de pe un server privat în perioada în care era secretar de stat, relatează AFP. Pe de altă parte, republicanii Donald Trump și Paul Ryan au criticat dur decizia, potrivit Reuters.

Hillary Clinton este candidată în alegerile prezidențiale de la 8 noiembrie, dar campania sa a fost afectată în ultimele luni de scandalul email-urilor profesionale trimise de pe un server privat în perioada în care a condus Departamentul de Stat (2009-2013). Ea a participat voluntar, sâmbătă, la o audiere de trei ore și jumătate la sediul FBI din Washington.

Citeşte şi Preşedintele american Barack Obama intră în campanie alături de Hillary Clinton

Ministrul american al justiției, Loretta Lynch, a dat asigurări vineri că va respecta recomandările FBI și ale procurorilor implicați în anchetă, încercând să excludă astfel orice suspiciune de interferență politică în acest dosar ultrasensibil.

Loretta Lynch a devenit obiectul unei polemici pentru că s-a întâlnit săptămâna trecută cu fostul președinte Bill Clinton, o întrevedere denunțată ca un aranjament ilegal de Donald Trump.

Fostul lider de la Casa Albă, al cărui avion s-a aflat lângă cel al ministrului justiției pe aeroportul din Phoenix, a urcat în aparatul de zbor al Lorettei Lynch pentru a discuta cu ea. Cei doi politicieni se cunosc de mult timp, notează AFP.

Ministrul a afirmat atunci că întâlnirea de pe pista aeroportului a fost una întâmplătoare și că discuția care a urmat nu a atins subiectul dosarului email-urilor private ale fostei prime doamne. Republicanii s-au folosit însă la maxim de acest moment, denunțând o inițiativă a lui Bill Clinton cel puțin stângace, dacă nu pur și simplu scandaloasă. „Întâlnirea dintre Bill și Loretta Lynch a fost probabil amorsată și dorită de Hillary!”, a scris vineri pe Twitter Donald Trump

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cel mai periculos obicei de la plajă, dar și piscină. Medicul Vlad Ciurea spune că poate fi fatal: ”Se poate întâmpla o nenorocire”
Capital.ro
Ungurii lovesc chiar în inima Transilvaniei. Ungaria acuză România
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Locul de lângă România care seamănă cu Saint Tropez. Prețurile sunt mici aici
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
Răspunsul lui David Popovici pentru Marcel e viral: 'Medalionur de AUR 😂
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Românii trebuie să depună în fiecare an acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ana Maria Bărbosu, atacată dur de presa americană pentru medalia de bronz
MediaFlux
RĂSTURNARE în TENTATIVA de ASASINAT a lui TRUMP! S-A AFLAT ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...