E.ON aduce la cunoștința clienților că au obligatia de a plati integral și la termen toate facturile emise, inclusiv cele de regularizare, precum si orice penalizări rezultate din nerespectarea prevederilor contractuale.
De asemenea, atunci cand furnizarea de energie sau gaze este sistata ori limitata pentru neplată, pentru reluarea alimentării la locul de consum clientul trebuie sa acopere costurile percepute de operatorul de distributie.
E.ON mai precizează ca orice schimbare in datele care au stat la baza semnarii contractului trebuie adusa la cunostinta companiei in termen de 30 de zile.
In plus, clientul trebuie sa permita accesul reprezentantilor operatorului de distributie pentru citirea contoarelor si pentru lucrarile ce tin de intreruperea, limitarea sau reluarea serviciului. Aceasta include si interventiile de montare, demontare, sigilare, inlocuire sau verificare a echipamentelor de masurare si a instalatiilor aflate in administrarea operatorului de distributie, potrivit idevice.ro. Totodată, clientul are datoria sa nu deterioreze echipamentele de masurare, sigiliile metrologice, precum si orice alte instalatii aflate pe proprietatea sa, dar gestionate de operatorul de distributie. In cazul in care sunt sesizate probleme de functionare, este necesara anuntarea imediata la numarul de telefon indicat de operator, pentru a se efectua verificarile si remedierea posibilelor defectiuni.
Citește și: Anunţ de la Guvern pentru cei 3,4 milioane de clienţi E.ON din România
De asemenea, clienții E.ON trebuie sa incheie un contract cu un operator economic autorizat de ANRE pentru a realiza verificarile si reviziile tehnice periodice ale instalatiilor de utilizare. Verificarea tehnica este necesara cel putin o data la 2 ani, iar revizia trebuie efectuata la maximum 10 ani.