Potrivit sursei citate, noul format permite o vizualizare mai uşoară, mai rapidă şi mai clară a informaţiilor de pe factură şi include elemente noi, de interes pentru clienţi: codul de încasare – care trebuie menţionat atunci când se achită factura şi care înlocuieşte codul de abonat ce trebuia specificat până acum, informează Agerpres.
Citeşte şi Începe forajul în Marea Neagră după gaze. Ce zăcământ se află sub ape
Codul de încasare diferenţiază un loc de consum de altul, în cazul consumatorilor cu mai multe puncte de consum şi permite alocarea plăţii exact pe locul de consum pentru care clientul doreşte să achite; evidenţierea totalului de plată cu cod de bare – introdus pentru eliminarea neplăcerilor generate de eventuale restanţe care pot duce la penalităţi’, se arată în comunicat.
Totodată, compania a unificat conturile bancare pentru plata energiei electrice şi a gazelor.
Citeşte şi CE ar putea acţiona România la Curtea Europeană de Justiţie din cauza barierelor la exportul de gaze
„Clienţii E.ON de gaze naturale vor regăsi suplimentar pe factură intervalul lunar de autocitire şi transmitere a indexului contorului de gaze naturale, precum şi data expirării verificării/reviziei periodice a instalaţiei de utilizare”, mai spun reprezentanţii companiei.
Începând cu 1 iulie, preţul gazelor pentru populaţie a crescut cu 2,5%, iar cel pentru consumatorii industriali s-a majorat cu 1,5%.
Potrivit calendarului de liberalizare agreat de Guvern cu FMI în 2012, preţul gazelor pentru consumatorii casnici va fi liberalizat în totalitate la 31 decembrie 2018. Pentru consumatorii industriali, calendarul prevede liberalizarea totală la 31 decembrie 2014. Pentru energie electrică, factura consumatorilor casnici a scăzut, în medie, cu 2,6% de la 1 iulie, iar cea pentru consumatorii industriali, cu 4%.
Preţul energiei electrice pentru consumatorii casnici va fi liberalizat în totalitate la 31 decembrie 2017. Pentru consumatorii industriali, calendarul a prevăzut liberalizarea totală la 1 ianuarie 2014.