Fisticul este recomandat pentru prevenirea mai multor boli. Consumul de fistic ajută la reducerea colesterolului, reglează pulsul, reduce riscul de cancer şi întăreşte sistemul imunitar. Mai mult, este foarte bun pentru scăderea tensiunii arteriale. Din aceste motive, fisticul a fost denumit „nuca minune”.
Dar, specialiştii avertizează că există anumite pericole şi contraindicaţii, pentru cei care consumă fistic.
Citeşte şi Un nou virus amenință Europa. Are o rată de mortalitate crescută și este foarte greu de tratat
În primul rând este foarte important ca fisticul să fie păstrat în condiţii specifice. Niciodată nu trebuie depozitat în locuri cu umezeală ridicată, ci doar în cele răcoroase, dar uscate.
Atunci când este bun de consum, fisticul are întotdeauna coaja deschisă şi este uscat, uşor de desfăcut.
Pentru aceia care vor să îndepărteze şi învelişul subţire de sub coajă, recomandarea este ca operaţiunea să fie efectuată după ce fisticul a fost fiert, în prealabil.
Citeşte şi Mit spulberat! Ce diferențe sunt între ouăle albe și maro și care sunt mai bune pentru consum
Avertismentele specialiştilor, atunci când vine vorba despre fistic, se referă, în special, la persoanele care au alergie, sub orice formă, la consumul de nuci (alune, migdale, fistic).
De asemenea, este foarte important ca persoanele care au hipertensiune arterială să nu consume fistic, acesta având o cantitate mare de sare. Consumul de fistic trebuie evitat întotdeauna de persoanele care suferă de retenţie de lichide,
Fisticul poate fi consumat în forma lui crudă, poate fi adăugat în iaurt sau poate fi folosit ca publere, fiind un ingredient foarte bun pentru diferite prăjituri.