E război total în PNL. Cîţu şi Orban sunt la cuţite. Premierul îl acuză pe şeful PNL de dictatură: Aşa am ajuns în tabăra liberală!

Premierul Florin Cîţu, candidat la preşedinţia Partidului Naţional Liberal, a deckrat că în formaţiune s-a ajuns 'să îţi fie teamă să ai o opţiune', iar aceasta este 'dictatură'.
Mirabela Vasile
05 iul. 2021, 21:10
E război total în PNL. Cîţu şi Orban sunt la cuţite. Premierul îl acuză pe şeful PNL de dictatură: Aşa am ajuns în tabăra liberală!
Florin Cîţu/ Inquam Photos

E război total în PNL. Şeful Guvernului participă la Conferinţa de alegeri de la Organizaţia PNL Sector 2, anunţând că o susţine pentru funcţia de preşedinte al filialei pe Monica Anisie.

E război total în PNL. Premierul îl acuză pe şeful PNL de dictatură: Aşa am ajuns în tabăra liberală!

‘Monica, a venit rândul meu să te sprijin pe tine. Tu m-ai susţinut din primul moment în care mi-am anunţat candidatura şi aş vrea, cu permisiunea ta, să le spun oamenilor prin ce ai trecut atunci, pentru că ţi-a fost teamă să vii la acea poză, să vii lângă mine, ţi-a fost teamă de repercusiuni. Aşa am ajuns în Partidul Naţional Liberal – să-ţi fie teamă să ai o opţiune, să-ţi fie teamă să spui public că vrei să ai o opţiune, opţiunea ta. Asta nu este liberalism, asta e dictatură’, i s-a adresat Cîţu fostului ministru al Educaţiei.

Florin Cîţu le-a transmis liberalilor prezenţi că, ‘indiferent de opţiune’, ei sunt colegii lui. ‘Dragi colegi, voi toţi sunteţi pentru mine, indiferent de opţiune, colegii mei, nu sunteţi lichele şi nu sunteţi trădători. Voi sunteţi toţi colegii mei, indiferent de care va fi rezultatul în 25 septembrie sau astăzi, pentru că noi suntem până la urmă liberali, iar liberalismul înseamnă să ai opinii diferite, să respecţi opinia celorlalţi’, a arătat premierul.

„Ca să însemne ceva trebuie să avem curajul să ne uităm în trecut să vedem ce n-a mers bine şi ce nu merge bine. Să corectăm, pentru că dacă băgăm sub preş acolo o să rămână şi în 2024 iarăşi o să ne lamentăm şi atunci n-o să mai avem preşedintele Klaus Iohannis să facă un parteneriat cu noi, să avem guvern şi premier. Nu, pentru că trebuie să recunoaştem că astăzi suntem aici datorită acestui parteneriat.

Am spus că vom face reforma salarizării, în care să legăm venitul de performanţă. Nu am făcut-o pentru că ne era teamă că vom pierde electoral. Reforma companiilor de stat – nici acolo n-am putut să facem, că ne era teamă că vom pierde electoral. Subvenţii, pomeni electorale, pe toate le-am păstrat, le-am crescut. De ce? Ne era teamă că pierdem electoral. A venit şi votul. Noi am pierdut electoral, pentru că am pierdut electoratul de dreapta. Ceilalţi şi-au păstrat electoratul’, a apreciat Florin Cîţu. Totodată, el a subliniat că este nevoie ca liberalii să se uite în trecut. ‘Să ne uităm să vedem că Partidul Naţional Liberal nu este cel mai mare partid din România, politic, să ne uităm să vedem că am pierdut din electoratul nostru de dreapta.

Ludovic Orban îi răspunde lui Cîţu: Dacă nu eram eu, primarul general ar fi fost Gabriela Firea

Președintele PNL, Ludovic Orban i-a răspuns lui Florin Cîțu, contracandidatul său la alegerile pentru conducerea partidului, în timpul unui discurs ținut la conferința de alegeri pentru filiala PNL din Sectorul 2 al capitalei. Susținătorii lui Cîțu l-au criticat și ei pe liderul PNL.

„Şi eu mi-aş fi dorit ca la alegerile locale din 2020 să câştigăm cu candidaţi ai PNL. Credeţi-mă că sunt un om care îmi fundamentez deciziile pe analize extrem de solide, pe studii, pe evaluări care trebuie să ne conducă spre cea mai bună decizie. Dacă noi şi mai ales eu nu mi-aş fi asumat răspunderea de a face înţelegere cu USR PLUS şi de a impune dintre cei doi competitori de la USR PLUS – Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan candidatul sprijinit de PNL şi de USR PLUS -, astăzi primar general al Capitalei ar fi fost Gabriela Vrânceanu Firea. Ăsta este adevărul. Ştiu că toţi ne-am fi dorit un liberal care să câştige alegerile. Pe de altă parte, noi ca liberali nu mai puteam accepta să ţinem Bucureştiul sub domnia incompetenţei, corupţiei şi fariseismului care s-a întâmplat în perioada de guvernare şi a Gabrielei Vrânceanu Firea. După 12 ani de conducere PSD, dreapta a reuşit să câştige Bucureştiul datorită faptului că am avut inteligenţa şi înţelepciunea să găsim acea soluţie câştigătoare care ne-a dus astăzi să fim la putere la nivelul Bucureştiului şi în aproape toate sectoarele.”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban îi răspunde lui Florin Cîţu, după discursul premierului din Parlament: „Eu nu tranşez alegerile. Eu comunic, eu construiesc”

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Toți șoferii, la control. Se rețin permisul și talonul auto. Nu se mai acceptă încălcarea acestor reguli
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
S-au găsit etichete FALSE la Kaufland! O româncă a spus adevărul! Răspunsul companiei
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Nu ai chef să gătești? Află cum poți prepara rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Interzis pentru românii care stau în chirie. Proprietarii îi pot da afară imediat. Trebuie să aibă acest document
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
ȘOC în SUA! Mișcare DISPERATĂ a lui TRUMP să o BATĂ pe KAMALA HARRIS
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...