Noela Maria Szeker are 19 ani, este din Ghimbav și a absolvit Colegiul Național „Andrei Șaguna”. Recent a fost acceptată la Universitatea Cambridge.
Procesul de admitere la Cambridge a fost destul de complicat. Admiterea începe în octombrie și se încheie în ianuarie, când se confirmă locul. Există și o condiție, și anume ca nota de la Bacalaureat să fie peste 9.50, iar cea de la matematică să fie peste 9.80. A dat două examene, a avut și două interviuri, după eseul pe care l-a trimis și după portofoliul și scrisoarea de intenție.
Noela a ales să facă arhitectură mai departe, motiv pentru care din clasa a X-a a început să facă meditații. Mereu a fost pasionată de clădiri și de cum se decorează și construiesc ele. Încă de când era mică decora căsuțe, iar în primul an de liceu le-a spus părinților că vrea să devină arhitect.
Din toamnă, Noela urmează să plece în Marea Britanie și să studieze arhitectura la Cambridge.
Numărul studenților români care aleg să studieze în străinătate crește semnificativ de la an la an. Tot mai mulți tineri se conving că universitățile de prestigiu din afară reprezintă cea mai bună variantă pentru a-și asigura un viitor stabil din punct de vedere profesional în domeniile pe care și le doresc.
Ana Maria Pelin, absolventă a Colegiului Național Andrei Șaguna din Brașov, a fost admisă, anul trecut, la Universitatea Oxford, considerată a fi una dintre cele mai bune universități din lume. E pasionată de șah, de aeronautică și spațiu, a obținut numeroase premii importante la concursurile naționale și internaționale la care a participat de-a lungul anilor și a decis să studieze Ingineria Aerospațială.
„Am ales Oxford pentru că, pe lângă faptul că e una dintre cele mai bune universități din lume, are și o atmosferă destul de faină, din câte am înteles de la prietenii mai mari care sunt pe acolo pentru că exista o mare comunitate de români și de internaționali. Mai mult, la Oxford sunt o multitudine de oportunități, plecând de la internshipuri și programe de research în cadrul facultății, până la societăți de tot felul, de activități extra, cum ar fi șah, muzică, cățărat, arte, hochei, basically cam de orice hobby ai putea avea”, a declarat Ana Maria Pelin pentru RomâniaTv.net.