Ecaterina Andronescu, DEMISĂ de Dăncilă pe Facebook: A venit o colegă să mă cheme să mă uit la televizor

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă, care a făcut anunţul pe Facebook. Decizia premierului vine după declaraţia Ecaterinei Andronescu, conform căreia Alexandra Măceşanu nu ar fi trebuit să se urce într-o maşină de ocazie, susţinând că pe vremea ei fetele erau educate de către părinţi să se nu urce cu străini în maşină. 
Ionela Marcu
02 aug. 2019, 10:34
Ecaterina Andronescu, DEMISĂ de Dăncilă pe Facebook: A venit o colegă să mă cheme să mă uit la televizor

UPDATE Ecaterina Andronescu, ministrul demis al Educaţiei, a declarat vineri la România TV că a aflat de la televizor că a fost demisă.

„Eram la minister într-o şedinţă şi a venit o colegă să mă cheme să mă uit la televizor”, a povestit Ecaterina Andronescu cum a aflat vestea demiterii, anunţată pe Facebook de premierul Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că declaraţia ei a fost greşit interpretată, dar nu are de gând să aibăo discuţie lămuritoare cu premierul.

„Intenţia mea era, ceea ce am şi spus de fapt, că dacă părinţii nu le spun, noi la şcoală avem obligaţia să-i ajutăm pe copii să se ferească de răufăcători. Acesta era mesajul meu”, a mai declarat ministrul demis.  

______

„Totusi, eu am invatat de acasa sa nu ma urc cu un strain in masina”, a spus Ecaterina Andronescu, joi seara, la Antena3.

Aceasta este declaraţia care a dus la decizia premierului Viorica Dăncilă de a o demite.

„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate.

Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal.

Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației îl voi propune pe domnul Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii”, a scris Viorica Dăncilăpe Facebook.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
De ce te mușcă țânțarii, de fapt. Motivul pentru care unele persoane nu sunt afectate, deși stau lângă tine
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
Playtech.ro
Zodiile care pot câștiga sume colosale de bani începând din 25 iulie 2024. Norocul e de partea lor
DailyBusiness
Românii vor avea parte de noi zile libere de la Guvern!
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Rețete rapide și ieftine. Două preparate pe bază de orez care sunt gata în 20 de minute
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Noi bombardamente la granița României cu Ucraina! În Tulcea a fost panică generală, după ce autoritățile au emis un mesaj RO-Alert
Capital.ro
Simona Halep a suferit cumplit. Adevărul despre divorțul de Toni Iuruc
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
„Era un psihopat” Bunica și mătușa Dianei, tânăra ucisă cu toporul de soț din gelozie, mărturisiri șocante despre călăul nepoatei lor! Ireal ce a făcut imediat după ce și-a ucis soția
substantial.ro
Ministrul ungar al Afacerilor Externe: Donald Trump este speranța păcii pentru lume
MediaFlux
DOLIU IMENS! Din păcate A MURIT ASTĂZI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!