„Am introdus această simulare la clasa a VII-a să vedem dacă există șansa de a progresa, pentru că apare un decalaj care începe de la clasa a II-a și devine irecuperabil”, a declarat Andronescu, în cadrul unei conferințe de presă.
Întrebată dacă vor da și teste grilă la această simulare, ministrul a răspuns: „Este treaba Centrului Național de Evaluare și Examinare și eu sper să facă ceea ce trebuie în așa fel încât să avem prin evaluare o măsură a însușirii cunoașterii până la momentul în care se face evaluarea”.
Structura anului școlar 2019-2020:
Vacanța de iarnă va fi între 21 decembrie și 12 ianuarie 2020. Este o vacanță de 3 săptămâni, care cuprinde toate sărbătorile de iarnă, după care începe semestrul II care se desfășoară între 13 ianuarie și 3 aprilie, până în vacanța de Paști. Urmează vacanța de primăvară care se încheie pe 22 aprilie, iar cursurile continuă până la 12 iunie 2020.
Pentru clasele de final de ciclu de învățământ liceal, anul școlar va avea 33 de săptămâni și cursurile se încheie pe 29 mai
Pentru clasa a VIII-a, anul școlar se încheie pe 5 iunie.
Pentru Evaluarea Națională, simularea se desfășoară în perioada 11 – 13 martie și adaugăm suplimentar și Evaluarea pentru clasa a VII-a, pentru că eu cred că o evaluare constantă și o învățare continuă ne poate aduce la obținerea de rezultate mai bune.
De asemenea, în perioada 18 martie – 21 martie avem programată simularea de BAC, la care pot participa elevii claselor de sfârșit de ciclu liceal și elevii claselor a XI-a.
Pe 4 martie până pe 22 martie este prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare