„Licitaţia a fost lansată, aşteptăm să se depună ofertele de manuale, urmează etapa de evaluare şi, după ce trec de evaluarea extrem de severă pe criterii de calitate, le vom tipări şi mergem mai departe. În acest moment, procedura este gândită şi pornită pe competiţie”, a spus Andronescu.
În ceea ce priveşte ideea ca şcolile să înceapă la ore diferite, ministrul a menţionat că aceasta nu este o decizie a MEN şi poate deveni realitate în măsura în care părinţii, şcoala şi Primăria acceptă o asemenea formulă.
„Doamna primar general al Capitalei a cerut MEN să fie de acord să realizeze un parteneriat prin care Primăria să cumpere microbuze şi să descongestioneze traficul prin folosirea microbuzelor care adună copiii şi îi trimite la şcoala în care ei sunt înmatriculaţi. Este un model pe care îl aplică şi Clujul de o vreme şi este un model succes. Sigur că eu am spus că sunt de acord să facem acest parteneriat şi contribuim cumva dacă se poate, pentru că nu este foarte uşor să vezi cam din ce zonă îţi sunt copiii, trebuie să colaborezi cu diriginţii, cu învăţătorii, directorii. (…) Între ideile care s-au dezbătut a apărut şi aceasta: dacă s-ar putea şcolile să fie decalate în ceea ce priveşte ora de început, pentru că poate nu s-ar aglomera străzile aşa de mult, dar nu este o hotărâre, nu este un ordin de ministru, nu este o decizie şi ea poate deveni realitate în măsura în care părinţii, şcoala şi primăria acceptă o asemenea formulă. Nu este o decizie pe care să o ia MEN”, a explicat Andronescu.
Întrebată dacă anul acesta la Bacalaureat se aşteaptă teste grilă, ministrul a răspuns: „Nu, aşa cum au fost anunţate vor fi subiectele. Cum au fost anunţate la începutul anului şcolar. Ele au fost anunţate fără grilă”.
„Nu vorbim de anul viitor, pentru că nu vreau să induc niciun fel de spaimă sau să încurce anul viitor cu anul acesta. Anul viitor vom vorbi la începutul anului şcolar 2019-2020 despre cum va fi”, a spus ministrul Educaţiei.