Între timp, liderul PSD, Liviu Dragnea, construiește o opoziție la Andronescu atât în interiorul Ministerului Educației, cât și în partid. Potrivit surselor Edupedu.ro, la următorul comitet executiv al PSD, deputatul de Iași Camelia Gavrilă – de două ori inspectoare școlară generală în Iaşi – va prelua funcția de președinte al departamentului de educație în PSD, poziție din care îi va putea întoarce în partid toate proiectele Ecaterinei Andronescu.
În Ministerul Educației, opoziția la Andronescu este asigurată prin intermediul lui Liviu Pop, de oamenii angajați de el în instituție, potrivit Edupedu.ro.
Ecaterina Andronescu a declarat că, în acest moment, în partid nu s-a luat nicio decizie.
„Am atâta treabă la Minister, încât numai la asta nu m-am gândit. Iar în partid nu s-a luat nicio decizie, așa încât cred că sunt presupuneri care nu au nici un fel de suport. L-ați auzit și pe dl Dragnea care a spus că se va face o evaluare, că se vor lua în calcul sondajele. Mai avem până atunci mult”, a spus Ecaterina Andronescu.
Întrebată dacă spune că posibilitatea de a candida la prezidențiale este de 0%, Ecaterina Andronescu a răspuns, pentru Edupedu.ro: „Nu. Eu ce pot să vă spun în acest moment e că în partid nu s-a luat nicio decizie în legătură cu cel care va fi susținut de PSD pentru poziția cea mai înaltă în stat. L-ați auzit și pe șeful partidului, spunea: poate să fie un candidat unic al alianței, ceea ce fără îndoială ar crește șansele candidatului alianței PSD-ALDE, poate să fie dl Tăriceanu, dl Dragnea sau altul, asta este cred că ați auzit și dvs”.
Amintim că Ecaterina Andronescu (70 de ani) este la al patrulea mandat de ministru al Educației, obținut după o scrisoare deschisă anti-Dragnea trimisă în vară. Marginalizată în partid la momentul celebrei scrisori prin care i-a cerut lui Liviu Dragnea „să facă un pas în spate (…) și să se retragă din fruntea partidului”, Andronescu a acceptat 3 luni mai târziu funcția de ministru în guvernul despre care până atunci spunea că nu o reprezintă.