„Este greu să fii în faţa elevilor dacă eşti tu un profesor de nota 5. Şi, de aceea, probabil că vom găsi o formulă în aşa fel încât cei care nu promovează examenul de titularizare să nu mai poată fi cuprinşi în învăţământ nici măcar suplinitori”, a spus Ecaterina Andronescu duminică, la Digi 24.
În context, ea a subliniat că trebuie luate în considerare şcolile pedagogice, menţionând că pedagogia şi principalele elemente pedagogice „se lipesc mult mai bine” la vârste mai mici.
Totodată, ministrul Educaţiei a vorbit şi despre noua lege a educaţiei, care trebuie trimisă în Parlament până la sfârşitul lunii martie, reamintind că intenţionează să lanseze în dezbatere, la sfârşitul lunii ianuarie, proiectul acesteia.
Potrivit Ecaterinei Andronescu, viitoarea lege a educaţiei trebuie să dea „viziune de dezvoltare” învăţământului, iar elevii trebuie să înveţe să se adapteze la schimbările din viaţa lor.
Ea a făcut referire şi la priorităţile mandatului său de ministru, printre care, dotarea fiecărei clase cu o tablă inteligentă, sau învăţarea predării digitale la ore, proces de formare profesională în care vor intra 55.000 de profesori.