Echinocțiul de toamnă 2024. Semnificații astrologice și spirituale. Cum ne afectează schimbarea energiilor?

Cunoscut ca unele dintre cele mai puternice zile ale anului, echinocțiile sunt momentele în care orele de lumină solară și lumină lunară sunt egale. Echinocțiul este un simbol al unității și dualității.
Irina Dumitrescu
11 sept. 2024, 07:12
Echinocțiul de toamnă 2024. Semnificații astrologice și spirituale. Cum ne afectează schimbarea energiilor?

Echinocțiul de toamnă are loc pe 22 septembrie, marcând sfârșitul unui anotimp și începutul altuia, la nivel global. Echinocțiile au loc de două ori pe an, la începutul toamnei și primăverii. Pe scurt, această schimbare se produce când Soarele traversează ecuatorul Pământului. Este momentul în care polii nordici și sudici ai Pământului au ore egale de zi și noapte în același timp. Când începe Echinocțiul de toamnă în emisfera nordică, începe Echinocțiul de Primăvară în emisfera sudică (și invers).

Știai că schimbarea anotimpurilor este strâns legată de mișcarea Soarelui prin semnele cardinale?
În astrologie, Berbecul reprezintă primăvara, Racul reprezintă vara, Balanța reprezintă toamna, iar Capricornul iarna. Mulți oameni încorporează astrologia în viețile lor, chiar și fără să își dea seama.

Citește și: Patru zodii protejate de Univers în luna septembrie 2024. Au parte de daruri nebănuite, iar cel mai bine aspectat este sectorul amoros

Lunile de vară sunt despre creștere și maximizarea potențialului proiectelor noastre, în timp ce Echinocțiul de toamnă este despre evaluarea a ceea ce ai crescut, recoltarea și deciderea modului cel mai bun de a le folosi, atât magic cât și fizic. Merele în descompunere, dovlecii și frunzele căzute ne arată cât de delicat și frumos este ciclul vieții.

Odată cu sosirea toamnei, ne vom bucura să comandăm latte cu dovleac, să aprindem lumânări cu aromă de cardamom și vanilie, să purtăm pulovere confortabile, să citim cărți noi lângă șemineu și să admirăm frunzele colorate în nuanțe de violet și portocaliu, îmbrățișând tot ce are de oferit sezonul fantomatic.

În acest moment, la fel ca și natura, trecem prin transformări personale.
Începem să petrecem mai mult timp în interior pe măsură ce ne pregătim pentru schimbarea vremii și sezonul relațiilor de toamnă. Prieteniile, comunicarea și compania sunt esențiale pentru toată lumea în următoarele luni (22 septembrie – 21 decembrie).

Pe 23 septembrie, ziua de după Echinocțiul de toamnă, nu doar că începe un nou anotimp, dar marchează și intrarea Soarelui în Balanță. Această tranziție ne ajută să găsim echilibrul și pacea în viața de zi cu zi și să ne raționalizăm emoțiile. Nu dorim pasiune, ci relații semnificative cu parteneri egali.

Citește și: Horoscop special: SINGURĂTATEA se poate ÎNCHEIA pentru aceste 3 ZODII după septembrie 2024

Va fi esențial să ne găsim și să ne menținem centrul, cu orice preț. Nimic nu va sta în calea căutării fericirii și serenității. Emoțiile extreme nu ne vor ajuta să înțelegem situațiile sau pe ceilalți, așa că un moment de calm ne va fi de mare ajutor.

Pe măsură ce intrăm într-un nou anotimp, urmează această listă pentru a te asigura de un început de toamnă productiv și pentru a pregăti terenul pentru următorul trimestru:

Asigură-te că rămâi în contact cu persoanele care contează pentru tine.
În această perioadă, este important să ne concentrăm pe relațiile și persoanele care au semnificație în viața noastră. Influența Balanței subliniază acest aspect, îndemnându-ne să restabilim legăturile cu cei dragi. Prioritizează petrecerea timpului de calitate cu cei apropiați și cultivarea relațiilor semnificative.

Fă din reconectarea cu cineva pe care l-ai neglijat o prioritate și concentrează-te pe adâncirea legăturilor emoționale care necesită atenție. Cu Venus intrând în Scorpion, putem aștepta o schimbare în relațiile noastre, devenind mai deschiși către formarea unor legături emoționale profunde.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

Spynews
Cadavrul unui bărbat, găsit în cuptorul din bucătăria spitalului unde era internat. Polițiștii au pornit o anchetă
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu și Doina Teodoru se căsătoresc! Horia Brenciu a spus tot!
Fanatik.ro
Șefa ANM a actualizat prognoza meteo. Temperaturile se prăbușesc, toamna își intră în drepturi și se anunță vijelii în aceste zone
Capital.ro
Schimbare uriașă la ITP. Este o premieră în România. Totul va fi înregistrat și monitorizat
Playtech.ro
Cum a arătat Romina Gingașu mireasă. Imagini de colecție de la nunta româncei cu miliardarul Piero Ferrari
DailyBusiness
ALERTĂ METEO: Furtunile mătură România!
Adevarul
E gata Zelenski să cedeze teritorii în schimbul păcii? Expert în securitate internațională: „Asta e toată problema”
Spynews
Când este recomandat să pui castraveții la murat. Perioada ideală pentru a-i pregăti pentru iarnă
Spynews
Bianca Drăgușanu a primit amendă! Vedeta a răbufnit: ”Tupeu ordinar” | FOTO
Evz.ro
Toamna în farfurie. Cinci rețete delicioase de prăjituri
Ego.ro
Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Ultimul mesaj cutremurător lăsat de Ana-Maria, soția lui Gabriel Vasiliu de la „Puterea dragostei”, înainte să fie ucisă cu sânge rece! Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc: „Doamne ferește”
Cancan.ro
2 români, stabiliți în Italia, au avut parte de șocul vieții lor într-un supermarket din România. Cât au plătit pentru un coș de cumpărături
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Cadavrele a doi bărbați din Brașov plutesc de zile întregi pe Marea Neagră! Motivul pentru care autoritățile nu le pot recupera! Familiile sunt disperate
Capital.ro
Românii executați silit de Fisc. Asta nu e tot. Ce se întâmplă dacă nu dai banii statului
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Ea este Denisa, românca stewardesă găsită moartă într-un apartament din Japonia. Avea doar 30 de ani și era unicul copil al părinților: ”Facem un apel către toți cei care...”
substantial.ro
Incendiu de proporții la Butimanu: O hală de 1000 mp în flăcări
MediaFlux
ROMÂNIA se pregătește să DOBOARE DRONELE RUSEȘTI! Decizie în PARLAMENT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...