Echipa de Robotică a României, locul I la Campionatul Internaţional din Chicago. Performanţă istorică a elevilor români

Echipa de Robotică a României AutoVortex a obţinut Locul I la Campionatul Internaţional de Robotică din Chicago. Este prima oară din 1989 când o echipă din afara SUA câştigă locul 1 la acest campionat. Premierul Florin Cîţu i-a felicitat pe elevii români pentru performanţa obţinută.
Filip Stan
20 iul. 2021, 12:34
Echipa de Robotică a României, locul I la Campionatul Internaţional din Chicago. Performanţă istorică a elevilor români
Echipa de Robotică a României, locul I la Campionatul Internaţional din Chicago. Performanţă istorică a elevilor români

Echipa de Robotică a României, locul I la Campionatul Internaţional de Robotică din Chicago. Concursul s-a desfăşurat în perioada 16-17 iulie 2021 şi au participat cele mai bune echipe de robotică din SUA.

Echipa de Robotică a României, locul I la Campionatul Internaţional de Robotică din Chicago

„În perioada 16-17 iulie 2021 a avut loc în format fizic la Chicago Campionatul Internațional de Robotică unde au participat cele mai bune echipe de robotică din Statele Unite ale Americii. În urma victoriei obținute de Echipa de Robotică a României AutoVortex la Campionatul Internațional de Robotică din Federația Rusă din aprilie 2021 și după câștigarea locului 1 la Campionatul de Robotică Asia Pacific din iulie 2021, cele trei divizii ale echipei noastre au obținut pe merit dreptul de a participa la Campionatul din SUA.

După lupte intense, echipa noastră a izbutit incredibila performanță de a termina pe locul 1 la meciurile de calificare prin obținerea celui mai mare punctaj cumulat și astfel a devenit căpitan de alianță împreună cu partenerii de la AutoVortex FAN COURIER. După o luptă grea în semifinală, am învins în finală alianța formată din cele mai bune echipe americane și am reușit să stabilim și un nou record mondial la puncte. Reușita este de răsunet mondial, fiindcă din 1989 de când se desfășoară acest Campionat de Robotică, este pentru PRIMA oară când o echipă din afara SUA reușește să câștige locul 1 pe pământ american! Mulțumim frumos comunității de români din Chicago și Consulului General al României din Chicago care ne-au fost aproape și ne-au încurajat și susținut la competiție și partenerilor loiali care au crezut în noi.”, au transmis cei de la AutoVortex Romania, pe Facebook.

Citeşte şi Elevii români din echipa de robotică AutoVortex au luat numai aur la Campionatul Internaţional din Rusia

Premierul Florin Cîţu i-a felicitat, marţi, pe componenţii echipei de robotică a României pentru performanţa obţinută la Campionatul Internaţional de la Chicago, subliniind că aceştia reprezintă „o mândrie” pentru şcoala de profil din ţara noastră şi „un model” pentru generaţia lor.

„Felicit echipa de robotică a României şi pe coordonatorul Ionuţ Valentin Panea pentru performanţa excepţională obţinută la Campionatul Internaţional de Robotică de la Chicago. Este un succes bine meritat, care vine după multă muncă, pasiune şi ştiinţa de a lucra în echipă. Sunteţi o mândrie pentru şcoala românească de robotică şi un model pentru generaţia voastră! Urmaţi-vă visul şi aveţi încredere că munca şi determinarea vă vor duce acolo unde vă propuneţi să ajungeţi”, a scris premierul, pe Facebook.

Echipa de Robotică a României este coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuț Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din București și mentorată de către studentul emerit Ion Rareș Ștefan.

Citeşte şi Adrian Lobonțiu, medic expert în chirurgie robotică, a murit. Avea doar 54 de ani

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Statul va controla banii românilor. Rămâi fără toți banii adunați: Extrem de riscant
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Reduceri la facturile la energie. Cum se calculează consumul
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Mașinile interzise în România. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'