Echipa de Robotică Eastern Foxes, șansă unică pentru calificarea la Campionatul Mondial din Texas SUA! Votează-i și ajută-i și tu pe liceenii din Ploiești care duc România în topul mondial al roboticii!

Emoții mari pentru echipa de robotică Eastern Foxes, de la cel mai prestigios colegiu al Ploieștiului, I. L. Caragiale. Pasiunea tinerilor din Colegiul I.L. Caragiale pentru noile tehnologii a fost răsplătită cu participarea la competiția FIRST Tech Challenge, cea mai mare competiție de robotică din lume. Aceștia își doresc calificarea la faza mondială din Texas, America.
Filip Stan
23 mart. 2024, 11:57
Echipa de Robotică Eastern Foxes, șansă unică pentru calificarea la Campionatul Mondial din Texas SUA! Votează-i și ajută-i și tu pe liceenii din Ploiești care duc România în topul mondial al roboticii!

Peste 200 de echipe participă anual la concursul FIRST Tech Challenge. Una dintre echipele calificate în faza națională este Eastern Foxes, înființată în 2020 din pasiunea elevilor Colegiului I. L. Caragiale pentru domeniul STEM și robotică. Calificarea în cadrul Campionatului Național are loc la Iași. Nu a fost un drum chiar ușor, însă determinarea copiilor a fost de neclintit.

VOTEAZĂ AICI ECHIPA EASTERN FOXES ȘI DĂ-LE O ȘANSĂ SĂ PARTICIPE LA CAMPIONATUL MONDIAL DIN SUA!

Eastern Foxes a obținut, în cadrul Regionalei București, premiul Design Award II, pentru elementele de design ale robotului, care sunt atât funcționale, cât și estetice. Premiul obținut de de liceenii din Ploiești recompensează ingeniozitatea în crearea roboților folosind elemente care să satisfacă deopotrivă criteriul estetic și cerințele tehnice.

Octavian, concurent: „Desigur că avem emoții, având în vedere că este munca noastră de un an, însă suntem încrezători că robotul nostru este unul dintre cei mai buni și că vom reuși, până în final să ajungem la faza internațională. Scopul nostru e să ajungem la faza mondială în America din Texas, să ne putem califica acolo și să arătăm ce poate face România”.

„Am venit la concurs cu robotul nostru care este cel mai bun robot pe care l-a făcut echipa noastră pana acum. Totodată, ne prezentăm la această competiție cu standul care reflectă practic toate activitățile noastre de sezon, ce înseamnă un portofoliu tehnic planificat în funcție de fiecare eveniment. Și în legatură cu acest concurs, scopul nostru e să fim cea mai bună echipa din România, să mergem la faza mondială și să împărtășim valorile”, a spus un alt concurent.

Competiția nu se rezumă la crearea de roboți, ci și la dezvoltarea tinerilor prin cultivarea abilităților de viață esențiale și pregătirea lor pentru un viitor înconjurat de tehnologie. La finalul competitiei, se acorda premii și titluri pentru echipele câștigătoare, fiind recunoscute atât meritele departamentului tehnic cât și abilitățile departamentul de PR.

Tinerii Colegiului IL Caragiale țintesc la Campionatul Național cel mai important premiu, Inspire, care îmbină elemente de pe ambele departamente. Valoarea acestui premiu nu derivă doar din exclusivitatea sa, ci mai ales din faptul ca echipa deținătoare are calificarea asigurată în faza mondiala. Misiunea echipei Eastern Foxes depășește participarea în competițiile oficiale. Scopul echipei fiind acela de a influența comunitatea și de a aduce domeniul roboticii mai aproape de noile generații de elevi.

Spynews
Ultima imagine cu Andrei Versace în viață. Cum s-a afișat și ce mesaj controversat a transmis cel căruia i se mai spunea și "Regele” fițelor | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este singurul cuvânt din lume care se pronunță la fel în toate limbile. Românii îl folosesc destul de des
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Amendă de 5.000 de lei sau chiar trei luni de închisoare
Playtech.ro
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
ANALIZĂ. Cât de afectată este imaginea României de scandalul Dianei Șoșoacă în Parlamentul European
Spynews
Adevărul despre averea lui Andrei Versace. Ce afaceri avea, de fapt, influencerul
Spynews
Cine a fost Andrei Versace. Cunoscut ca și ”Regele Fițelor”, tânărul se lăuda cu o viață de lux și locuia într-un apartament de 600.000 euro | FOTO
Evz.ro
Fast food fără ulei. Aripioarele de pui ies senzațional de crocante. Trei rețete de făcut acasă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
BREAKING | Primele imagini din apartamentul lui Andrei Versace. Casa este deranjată încă de la intrare VIDEO
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce făcea dentista din Brăila cu pacienții în cabinet? Era singurul cabinet stomatologic fără camere de supraveghere
Capital.ro
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Peste 40 de Migranți Pierd Viața în Incendiul unei Ambarcațiuni în Haiti
MediaFlux
Răsturnare de situație privind TESTAREA ANTIDROG a șoferilor
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'