Creşteri uşoare ale volumului de activitate s-au mai înregistrat în activităţile de comerţ, repararea automobilelor şi articolelor casnice, hoteluri şi restaurante, transporturi şi telecomunicaţii (+1,4%) şi în activităţile financiare, imobiliare, de închirieri şi serviciile pentru întreprinderi (+0,2%).
Reducerea volumului de activitate s-a înregistrat în alte activităţi de servicii (-3,1%). Ca o consecinţă a evoluţiei pozitive înregistrate pe ansamblul economiei, s-a majorat volumul impozitelor pe produs colectate la bugetul de stat, impozitele nete pe produs înregistrând o creştere cu 1,5%.
Estimările instituţiilor internaţionale referitoare la creşterea economiei româneşti pentru acest an variază între 1,5% (prognoza Fondului Monetar Internaţional) şi 1,7% (previziunile de toamnă ale Comisiei Europene). Comisia Naţională de Prognoză a menţinut pentru 2011 o prognoza de creştere de 1,5%.
Pentru 2012, creşterea economică în cazul României a fost revizuită în scădere la 2%, de la 3,5%, în condiţiile în care, potrivit FMI, ţara va resimţi problemele cu care se confruntă economia europeană.
Executivul de la Bucureşti a întocmit proiectul de buget pentru anul 2012 plecând de la un deficit de 1,9% din PIB şi o creştere economică de 2,1%.
Economia României a intrat în recesiune în urmă cu doi ani, după ce a înregistrat o scădere consecutivă de două trimestre a PIB-ului, în ultimul trimestru al anului 2008 şi în primul trimestru din 2009. În 2010, economia României a scăzut cu 1,3%.