Edi Iordănescu, la capătul răbdării după ce a fost criticat pentru că nu a prelungit contractul cu Naţionala: „Pe mulţi, că acceptăm sau nu, succesul României i-a iritat”

După ce a anunțat că nu va continua pe banca echipei naționale, Edi Iordănescu a văzut mesajele din spațiul public și a decis să ia atitudine. Acesta a fost nemulțumit de cei care au pus la îndoială rezultatele obținute de echipa națională în preliminarii și la Campionatul European.
Mircea Filipescu
29 iul. 2024, 12:55
Edi Iordănescu, la capătul răbdării după ce a fost criticat pentru că nu a prelungit contractul cu Naţionala:

Edi Iordănescu a ținut să transmită un mesaj pentru contestatarii săi și ai acestor rezultate. Într-o postare lungă pe facebook, el a menționat: „Din păcate, gestul meu de transparență și deschidere a prilejuit și o serie de reacții și speculații nefondate. Simt că e nevoie să clarific în urma acestor teorii vehiculate în spațiul public”.

Edi Iordănescu a enumerat apoi lucrurile care l-au nemulţumit în ultima perioadă.

„Mă așteptam ca până și acum să apară voci fără argumente care să conteste realizările echipei naționale. Nu sunt surprins! Pe mulți, că acceptăm sau nu, succesul României i-a iritat. Pare că nimic nu mai e suficient de bun pentru ei!

Nici faptul că am câștigat o grupă de calificare la EURO fără înfrângere, la 5 puncte de locul doi care a fost Elveția!, nici construirea unei defensive de top la nivel continental în aceste preliminarii, nici obținerea celei mai categorice victorii pentru România din istoria participării la turnee finale, nici câștigarea grupei la EURO! Și asta după atâția ani de secetă în rezultate la națională, în contextul în care aproape fiecare participare a cluburilor noastre în cupele europene, din ultima vreme, e o suferință…

Oricât ar vrea să spună unii că tot ce am relizat a fost doar noroc, milioane de români au trăit cu inima acest parcurs și vă pot confirma: a fost competență, a fost muncă și a fost dăruire pentru România! De la primul jucător convocat până la ultimul membru al staff-ului meu! Singurul noroc a fost că ne-am avut unii pe alții, staff, jucători și suporteri, la bine și la greu! Și sunt sigur că acest parcurs va continua și fără mine.

Contractul meu cu FRF s-a încheiat în această lună. Așadar, din postura de antrenor liber de contract!, am expus public motivele pentru care am refuzat o nouă ofertă profesională. În mod normal, nimeni nu expune public motivele pentru care acceptă sau refuză o ofertă, indiferent de domeniul în care activează. E firesc, pentru că e viața fiecăruia, cu viitorul fiecăruia! Dar, pentru că această nouă ofertă a venit din partea FRF și viza echipa națională de fotbal a României, am simțit că e firesc să împărtășesc public motivele. Din respect pentru suporteri, pentru jucători și pentru jurnaliști, câtă vreme conducerea FRF le știa deja. Și sunt motivele reale, oricât ar încerca oricine să mistifice realitatea.

Citeşte şi: Jocurile Olimpice Paris 2024. Calificări pentru România la gimnastică artistică, tenis de masă şi canotaj

Așadar: nu am întrerupt un contract în derulare cu FRF, nu am renunțat, nu am plecat la jumătatea sau începutul unui drum. Contractul meu se încheiase. Pur și simplu. Nu am abandonat pe nimeni. Ba din contră, am luptat împreună și ne-am bucurat împreună, pentru că acest contract s-a încheiat cu îndeplinirea obiectivelor. De la acest moment încolo, au urmat decizii care țin de viața mea, de familia mea și de viziunea pe care o am privind viitoarele etape din profesia mea.

În același mod, spre exemplu, s-a încheiat și contractul meu cu CFR Cluj. Contract încheiat, cu obiective îndeplinite: câștigarea titlului de campion și a Supercupei României. Mai departe, și atunci am primit o nouă ofertă de contract, dar în cazul CFR Cluj nu am ajuns la un numitor comun cu conducerea privind strategia europeană pentru anul următor.

De ce nu am avut mai multe mandate mai lungi în cariera mea până acum? Pentru că acestea au fost perioadele contractuale gândite de angajatori.

De ce am avut obiective îndeplinite în mandatele mele? Pentru că am oferit tot ce am mai bun și i-am făcut pe jucători să ofere tot ce au mai bun. Fără concesii lipsite de profesionalism, fără vreo picătură de energie care să nu fie pusă în slujba misiunii noastre. Așa a fost, așa va fi mereu, oriunde voi lucra!”, a scris acesta pe reţelele sociale.

Citeşte şi: PROGRAM români JO 2024 luni, 29 iulie 2024. David Popovici luptă pentru aur în proba de 200 m

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Alina Bădic anunță o săptămână de vis pentru aceste zodii. Schimbări benefice, dar și răsturnări de situație pentru ele
Capital.ro
Devine obligatoriu peste tot în România. A venit ordinul direct de la Guvern
Playtech.ro
Zodiile care vor avea succes pe toate planurile în următorii 10 ani. Se vor lăfăi în lux
DailyBusiness
ATENȚIE! CNPP a publicat LISTA veniturilor în funcție de care românii vor primi mai mulți bani
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Marele secret al lui Traian Băsescu: O poveste de dragoste ca-n filme
Ego.ro
Ținuta de mii de euro pe care Carmen Iohannis a purtat-o la Jocurile Olimpice de la Paris. Poșeta de designer a atras toate privirile
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cod galben de vijelii puternice, până marți noapte! Cele 13 județe în care se vor resimți fenomenele meteo severe
Capital.ro
Mașinile au interzis! Amenda este de 10.000 de lei. E lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Operațiuni coordonate de vandalism afectează operatorii telecom din Franța
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!