EDU.RO ADMITERE LICEU 2017: Harta REPARTIZĂRII COMPUTERIZATE pe licee şi judeţe

EDU.RO ADMITERE LICEU 2017. Elevii de clasa a VIII-a află miercuri la ce licee au fost repartizați în urma susținerii examenului de Evaluare Națională.  Repartizarea este computerizată și ține seama de note și de opțiunile pe care elevii, împreună cu părinții, le-au completat pe fișa de înscriere. Această etapă stabilește totodată TOPUL LICEELOR, ierarhie în funcție de media de admitere la fiecare profil. Dacă pentru marea majoritate a elevilor și părinților emoțiile se termină aici, mai urmează o etapă birocratică foarte importantă - cererea de înscriere la liceu. Atenție, în lipsa acestui demers, în perioada stabilită, elevul pierde locul afișat la repartizarea computerizată din 12 iulie!  
Filip Stan
12 iul. 2017, 10:44
EDU.RO ADMITERE LICEU 2017: Harta REPARTIZĂRII COMPUTERIZATE pe licee şi judeţe

ADMITERE LICEU 2017. Rezultatele sunt afișate de edu.ro la acest link: http://admitere.edu.ro/Default.aspx.

ADMIRERE LICEU 2017. Ca de fiecare dată când se apropie afişarea rezultatelor, site-ul edu.ro nu se încărca, în jurul orei 13:10.

ADMITERE LICEU 2017. Ministerul Educației anunță că intervalul estimat de afișare a rezultatelor este 15:00 – 18.00. Răspunsul este dat pe Facebook de minister, la întrebarea unui elev:

ADMITERE LICEU 2017.  Aproape 113.000 de elevi ştiu de azi în ce liceu vor învăţa din clasa a IX-a, după prima repatizare computerizată organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale. Peste 27.700 de candidaţi din totalul celor 140.706 eligibili nu s-au înscris pentru această etapă, potrivit datelor obţinute de News.ro.

Ponderea mediilor peste 5 la Evaluarea Naţională a fost la 77%, în urma soluţionării contestaţiilor.

Rata de participare la Evaluarea Naţională a fost de 97,1% cu 140.712 candidaţi prezenţi dintr-un total de 144.929 înscrişi, iar şase elevi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă.

ADMITERE LICEU 2017. Cum se face repartizarea la liceu. Un exemplu concret

Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru fiecare elev, se caută prima opţiune de pe listă unde mai sunt locuri libere şi elevul este repartizat la acea opţiune. 

Când se ajunge la un candidat, se caută în lista sa de opțiuni prima opțiune validă la care există locuri libere.  Ordinea opțiunilor de pe fișă este prin urmare semnificativă, prima opțiune exprimată este luată în considerare înaintea celorlalte opțiuni.

Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la niciun liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat.

 O opțiune este invalidă dacă: codul opțiunii alese de candidat nu există sau opțiunea aleasă necesită dată proba la limba maternă sau modernă şi candidatul nu a susținut-o.

Edu.ro oferă următoarele exemple:

1. Presupunem că elevul are media 10. El este cel mai bun din judeţ, este repartizat primul, deci la prima sa opţiune. El este primul care ocupă primul loc din judeţ.

2. Presupunem că elevul are media 9 şi la prima sa opţiune s-au ocupat 14 locuri de către 14 elevi cu medii mai mari decât media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa opţiune.

3. Presupunem că elevul are media 8 şi la prima sa opţiune s-au ocupat toate locurile de către elevi cu medii mai mari decât a lui. Dacă la a doua sa opţiune mai există locuri libere, el va repartizat la a doua sa opţiune. Altfel, se verifică a treia opţiune de pe fişa sa, şi următoarele, în ordine, până la găsirea primei sale opţiuni la care mai sunt locuri libere.

De notat că nu se poate întâmpla ca „locul tău” să fie ocupat de către cineva cu medie mai mică decât a ta, pentru că tu eşti repartizat înaintea lui !

4. Presupunând că elevul A are media de admitere 8.93 şi opţiunea X pe locul 2 în fişa de opţiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 şi opţiunea X pe locul 1 în fişa de opţiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru opţiunea X (în cazul în care candidatul A nu a fost repartizat la opţiunea de pe primul loc), având media mai mare decât B.

ADMITERE LICEU 2017. Ordonarea candidaților se face descrescător după mai multe criterii:

  • media de admitere,
  • media de evaluare națională,
  • media generală de absolvire a claselor V-VIII,
  • nota obținută la proba de limbă și litaratură română din cadrul evaluării naționale,
  • nota obținută la proba de matematică din cadrul evaluării naționale
  • nota obținută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naționale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoștințelor de limbă maternă, susținută conform prevederilor Art. 10, în cazul candidaților care solicită înscrierea la unități de învățământ cu predare în limba minorităților naționale.  

ADMITERE LICEU 2017. Cum se calculează media de admitere

Formula mediei de admitere este MA=(ABS + 4EN): 5

 unde: 
EN=media obținută la evaluarea națională susținută în clasa a VIII-a, (pentru absolvenții de până în anul 2003 inclusiv media de la examenul de capacitate, pentru absolvenții din perioada 2004-2007 media de la testele naționale, pentru absolvenții din 2008 și 2009 media la tezele cu subiect unic susținute în clasa a VIII-a)
ABS=media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
MA=media de admitere.

ADMITERE LICEU 2017. Ce se întâmplă dacă un candidat rămâne nerepartizat

În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune. 

Situația poate apărea în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.

Numărul total de locuri la licee este suficient pentru ca toți candidații să fie repartizați, dacă își exprimă opțiuni suficiente și realiste! 

ADMITERE LICEU 2017. CALENDAR. Ce urmează după repartizarea computerizată la liceu:

 În 12 iulie, se vor repartiza computerizat în învățământul liceal de stat absolvenții claselor a VIII-a, urmând ca în 13 iulie să fie afișați, la școlile gimnaziale, listele cu absolvenții repartizați din școlile respective și lista cu locurile neocupate la liceele din București și alte județe. 

ADMITERE LICEU 2017. Între 13 şi 17 iulie se va organiza depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. Atenție! În lipsa acestui demers, candidatul pierde locul de la liceul respectiv.

Ce acte sunt necesare la dosarul de înscriere:

  • cererea de înscriere (la liceul respectiv);
  • cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, acesta din urmă în copie legalizată;
  • adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a (se ridică de la școala absolvită de elev);
  • foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale) – se ridică de la școala gimnazială;
  • fişa medicală a elevului  (de la școala gimnazială).

În 18 iulie, liceele vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere. 

Între 19 și 21 iulie vor fi rezolvate situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată, repartizarea candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care nu au participat și a celor care au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizarii computerizate.

24 iulie 2017 – Afişarea situaţiei locurilor libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau probelor la limba modernă sau maternă.

4 septembrie 2017 – Candidaţii se vor înscrie la liceele care organizează probele de aptitudini sau probele la limba modernă sau maternă.
5 – 6 septembrie 2017 –  Desfăşurarea probelor de aptitudini sau probelor de limba modernă sau maternă.

4 – 7 septembrie 2017 – Absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare îşi vor trimite cererile de înscriere.

8 septembrie 2017 – Vor fi repartizaţi absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anterioară, care nu s-au înscris în termen sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anerioare.

11 septembrie 2017 –  Transmiterea rezultatelor repartizării către Centrul Naţional de Admitere, prin confirmarea încheierii operaţiunilor specifice în aplicaţia informatică centralizată.

ADMITERE LICEU. TOPUL LICEELOR ÎN 2016:

În 2016, primele zece licee după media de admitere au fost:

1. Colegiul Naţional „Sfantul Sava” din Bucureşti – ultima medie de admitere: 9,56 , iar  prima medie de admitere 10

2. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti – ultima medie de admitere: 9,56, iar prima medie de admitere: 10

3. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti – ultima medie de admitere: 9,54, iar  prima medie de admitere: 10

4. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti – ultima medie de admitere: 9,49, iar prima medie de admitere: 10

5. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa –  ultima medie de admitere: 9,47, iar prima medie de admitere:10

6. Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Bucureşti – ultima medie de admitere: 9,42, iar prima medie de admitere: 9,96

7. Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa – ultima medie de admitere: 9,32 , iar prima medie de admitere: 9,99

8. Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara – ultima medie de admitere: 9,31, iar prima medie de admitere: 9,98  

9. Colegiul Naţional din Iaşi – ultima medie de admitere : 9,27, iar prima medie de admitere: 10

10. Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova – ultima medie de admitere: 9,19, iar  prima medie de admitere: 10.

Edu.ro Admitere 2017. La examenele de Evaluare Naţională, susţinute de absolvenţii claselor a opta, s-au înscris 144.929 de elevi, dintre care au fost prezenţi 140.712 candidaţi. La examenul de Limba Română peste 121.000 de elevi au luat note peste 5, ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 86%. Notă maximă a fost obţinută de 1.745 de candidaţi. Rezultatele sunt afișate după amiază de edu.ro la acest link: http://admitere.edu.ro/Default.aspx

Edu.ro Admitere 2017. Ministerul Educației a făcut anunțul. Rezultatele repartizării computerizate în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2017-2018 vor fi publicate conform calendarului, miercuri, 12 iulie, pe admitere.edu.ro. Intervalul orar estimat pentru publicare este 16:00 – 17:00.

Edu.ro Admitere 2017. Observați că nu poate exista situația în care un candidat să fie declarat nerepartizat iar la una din opțiunile exprimate de el să fi fost repartizat un alt candidat cu medie mai mică decât el. 

Edu.ro Admitere 2017. Cele mai bune licee, unde competiția este acerbă, sunt evident în București, primul în top fiind Colegiul National „Sfantul Sava”, urmat de Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”

Edu.ro Admitere 2017. Nota la Evaluarea Naţională 2017 reprezintă 80% din media de admitere la liceu, restul de 20% fiind reprezentată de media claselor V-VIII.

DailyBusiness
Românii vor plăti rate mai mari. ROBOR a urcat la 5,58% pe an
Spynews
”Ei știu că noi aveam un plan”. Ce mesaj le transmite Adriana Bahmuțeanu copiilor ei. Vedeta luptă în continuare să îi ia acasă, după moartea lui Silviu Prigoană
Bzi.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Fanatik.ro
Metoda eficientă prin care dezaburești rapid geamul de la mașină. Trucul simplu pe care trebuie să-l știe toți șoferii
Capital.ro
Adio, mașini pe benzină și motorină? Schimbarea istorică a început deja. Toți proprietarii auto trebuie să afle
Playtech.ro
Cum a arătat rochia de mireasă a Danielei Iliescu. Toți și-au dat coate când au văzut-o!
DailyBusiness
Se schimbă legislația. Se confiscă plăcuțele de înmatriculare și certificatul mașinii
Adevarul
Pățaniile unor tineri care au refuzat să dea „atenții” și cadouri. „E evident că noi suntem ăia tâmpiți picați din cer în țara asta”
wowbiz.ro
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui tati»"
Spynews
Imagini de colecție cu Silviu Prigoană și Adriana Bahmuțeanu în ziua nunții. S-au căsătorit pentru prima dată în 2003
Spynews
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Evz.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Ego.ro
Atac la Silviu Prigoană, chiar și după ce a murit! ”L-am blestemat!”
Prosport.ro
FOTO. Fiica lui Ilie Dumitrescu, apariție incendiară!
kanald.ro
Culiță Sterp și Daniela s-au căsătorit! Cei doi vor deveni părinți pentru a doua oară
Cancan.ro
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Permis de conducere FĂRĂ examen. S-a schimbat legea din octombrie 2024
StirileBZI
Așa trebuie să îți reglezi termopanele pe modul de iarnă! Vei avea mai multă căldură
Prosport.ro
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
stirilekanald.ro
Igor Cuciuc își urlă neputința: Andreea, întoarce-te acasă! Durere sfâșietoare
substantial.ro
Atac cu rachetă balistică asupra Sumî: opt morți și 49 de răniți
MediaFlux
Se DAU DOUĂ PENSII în DECEMBRIE! SENIORII care vor BENEFICIA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
„Povești pierdute” din masacrul din Glencoe, descoperite în timpul săpăturilor arheologice