EDU.RO ADMITERE LICEU 2024 Bucureşti. Repartizare licee 2024, tot cu medii mari s-a intrat la colegiile de top din Capitală

Repartizare licee 2024: In prima etapa, din 24 iulie, participa doar candidatii care au dat Evaluarea Nationala 2024
Mircea Filipescu
24 iul. 2024, 09:02
EDU.RO ADMITERE LICEU 2024 Bucureşti. Repartizare licee 2024, tot cu medii mari s-a intrat la colegiile de top din Capitală
Admitere liceu. Care sunt cele mai bune licee din Bucureşti

EDU.RO ADMITERE LICEU 2024 Bucureşti. Ministerul Educaţiei a publicat miercuri, 24 iulie (ora 12:00), pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională. Trendul ascendent al numărului de elevi repartizați computerizat în învățământul liceal de stat se păstrează și în acest an. Astfel, din totalul elevilor (113.567) cu opțiuni completate, au fost repartizați computerizat 111.960 de elevi (98,58%). Conform calendarului admiterii în învățământul liceal, în perioada 25 – 30 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

În intervalul 31 iulie – 2 august, comisiile județene de admitere/comisia ISMB vor soluționa situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată (situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu etc.).

Ultima medie de admitere în 2024 a scăzut pentru primele 15 specializări din București. Clasa de Matematică-Informatică bilingv limba engleză de la Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din București este prima în ierarhie, cu media ultimului admis de 9,90, față de 9,95 în 2023, conform admitere.edu.ro.

În București, numărul elevilor cu medii între 9 și 10 la Evaluarea Națională 2024 a scăzut cu 587, față de 2023 (echivalentul a 22 de clase cu câte 26 de elevi), astfel că un elev cu media 9,60 are mai puțini concurenți în fața sa în ierarhie, înainte de contestații, conform datelor Ministerului Educației. În acest context, este posibil ca mediile de admitere la unele licee de top să fie mai mici în 2024, față de 2023

Anul acesta mediile sunt în general mai mici, aşa că şi ultima notă de intrare la liceele de top probabil va fi mai mică.

Anul şcolar 2024-2025. Se scurtează vacanţa mare. Data la care încep cursurile în toamnă și câte zile de vacanță vor avea elevii

EDU.RO ADMITERE LICEU 2024 Bucureşti. În plus, mai multe licee teoretice din Bucureşti au suplimentat numărul de clase, aşa încât sunt 9 clase în plus față de anul trecut, dintre care doar una este la profil matematică-informatică.

EDU.RO ADMITERE LICEU 2024 Bucureşti.  Iată distribuţia mediilor elevilor din Bucureşti la Evaluare Naţională 2024:

  • 1.942 elevi cu medii 1-4,99
  • 801 elevi cu medii 5-5,49
  • 873 elevi cu medii 5,5-5,99
  • 1.064 elevi cu medii 6-6,49
  • 1.191 elevi cu medii 6,5-6,99
  • 1.071 elevi cu medii 7-7,49
  • 1.324 elevi cu medii 7,5-7,99
  • 1.496 elevi cu medii 8-8,49
  • 1.777 elevi cu medii 8,5-8,99
  • 2.072 elevi cu medii  9-9,49
  • 1.704 elevi cu medii 9,5-9,99
  • 28 elevi cu medii de 10

Informaţiile analizate de colegii de la EduPedu ajută elevii şi părinţii care vor completa opțiunile pentru liceu, care vor şti câți candidați cu medii mai mari sunt în fața copilului respectiv, câți elevi au aceeași medie.

Însă trebuie avut în vedere și numărul elevilor din județul Ilfov, care ar putea participa la repartizarea din București. De exemplu, în 2023, peste 1.500 de elevi din Ilfov au fost admiși la liceele din București, dintre care 366 cu media de admitere peste 9.

EDU.RO ADMITERE LICEU 2024 Bucureşti.  La repartizarea computerizata realizata in prima etapa de admitere, pe 24 iulie 2024, participa doar elevii care au sustinut Evaluarea Nationala.

In prima etapa a repartizarii computerizate, admiterea la liceu 2024 a absolventilor de gimnaziu se face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere, in baza optiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv si in limita locurilor aprobate, prin planul de scolarizare, pentru unitatile scolare.

Optiunile sunt completate de candidati si parintii lor, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, in perioada 11 – 12, 15 – 22 iulie 2024, in Fisele de inscriere la liceu 2024

1_Fisa_Admitere_2024_liceu.

EDU.RO ADMITERE LICEU 2024 Bucureşti. Algoritm repartizare licee 2024: recomandari si exemple

1. Completarea optiunilor pe fisa de admitere se face in ordinea preferintelor: de la cea mai dorita la cea mai putin dorita.

2. Completati pe primele locuri optiunile pe care le doriti cel mai mult, chiar daca nu sunteti sigur ca media va permite intrarea la aceste optiuni. Nu va constitui un dezavantaj. Continuati cu optiuni care v-ar placea, apoi optiuni la care nu v-ar deranja repartizarea.

Nu completati o optiune nedorita inaintea unei optiuni dorite! Prima optiune este si prima luata in considerare.

3. Tineti cont de mediile de admitere din anul precedent pentru a calcula sansele de intrare la fiecare dintre optiunile exprimate dar luati in considerare si fluctuatia mediilor de la Evaluarea Nationala, de la an la an.

4. Completarea unui numar mare de optiuni pe fisa de admitere nu poate dauna in nici un fel; Un numar prea mic de optiuni poate diminua serios sansele de a fi admis! Exista riscul de a nu avea o medie suficient de buna pentru niciuna din optiunile exprimate.

Nu exista un “numar magic” de optiuni care trebuie completate pe fisa: important este ca acest numar sa fie suficient de mare ca sa permita repartizarea si sa fie ordonate – de la cea mai dezirabila la cea mai putin dezirabila.

5. Statistic, mediile de admitere sunt de la un an la altul diferite, un motiv in plus pentru a completa cat mai multe optiuni pe fisa! Este posibil ca anul acesta media de intrare la una din optiuni sa fie mult mai mare decat in anii precedenti, la fel cum este posibil sa fie mai mica. Mediile ultimilor admisi in anii trecuti sunt orientative.

6. Validarea fiselor este o operatiune simpla, dar obligatorie pentru toti candidatii – eventualele greseli aparute in transcrierea mediilor din cataloagele scolare pe fisa de optiuni, in completarea numelui candidatului sau scrierea nelizibila a codurilor liceelor pot cauza neplaceri. Computerul “nu stie” ca un elev a completat codul 115 dar de fapt a dorit specializarea cu numarul 151, sau ca media de absolvire nu este 5,75 ci 7,55! Pentru a evita neplacerile cauzate de transcrierea gresita a datelor de pe fisa, procedura impune tiparirea fiselor asa cum au fost introduse in baza de date.

Fisa astfel tiparita, numita “fisa martor” se inmaneaza candidatului. In cele cateva zile ramase intre introducerea fisei in computer si data limita pentru repartizare, dirigintii sunt cei care convoaca la scoala toti elevii, insotiti de parinti, pentru a verifica optiune cu optiune corespondenta fisei de martor cu fisa originala, semnand pentru conformitate.

Neconcordantele intre fisa completata si fisa martor trebuie semnalate imediat conducerii scolii, care ia masuri imediate de corectarea a acestora.

7. Intre momentul validarii fisei si repartizarea computerizata, datele din fise sunt centralizate in baza de date nationala a admiterii.

Perle bac 2024: „Nicolae al II-lea a fost ultimul ţăran al Rusiei/ Puterea executivă era excitată de guvern/ După întoarcerea bărbaților din război a avut loc un baby boom”

8. Dupa verificari multiple si corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizata.

9. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii descrescator dupa media de admitere si apoi dupa optiuni, repartizandu-i pe rand, incepand de la elevul cu cea mai mare medie.

Pentru fiecare elev, se cauta prima optiune de pe lista unde mai sunt locuri libere si elevul este repartizat la acea optiune.

Pentru a intelege algoritmul de repartizare, va prezentam urmatoarele exemple:

1. Exemplul 1 – elev cu media de admitere 10. Fiind clasat pe primele locuri in ierarhia din judet (presupunand ca exista mai multi candidati cu aceasta medie), este repartizat printre primii, deci la prima sa optiune.

2. Exemplul 2 – elev cu media de admitere 9,00. Presupunem ca pentru prima sa optiune au fost ocupate 14 locuri din cele 28 existente in planul de scolarizare, de catre 14 elevi cu medii mai mari decat media sa. Elevul va fi al 15-lea repartizat la prima sa optiune.

3. Exemplul 3 – elev cu media de admitere 8,00. Presupunem ca pentru prima sa optiune au fost ocupate toate locurile, de catre elevi cu medii mai mari decat a lui.

– Scenariul 1 Daca la cea de-a doua sa optiune mai exista locuri libere, elevul va fi repartizat la aceasta.

– Scenariul 2 Daca pentru cea de-a doua sa optiune locurile sunt deja ocupate de elevi cu medii de admitere mai mari, se verifica cea de-a treia optiune din fisa, si in ordine urmatoarele, pana la gasirea primei optiuni la care mai sunt locuri libere.

Trebuie sa intelegeti ca, datorita algoritmului de repartizare, nu se poate intampla ca locul corespunzator mediei, loc la care s-a ajuns dupa repartizarea celor cu medii de admitere mai mari, sa fie ocupat de catre un candidat cu media de admitere mai mica!

4. Exemplul 4 – Presupunem ca elevul A are media de admitere 8,93 si optiunea X pe locul al IIlea in fisa de optiuni, iar elevul B are media de admitere 8,91 si optiunea X pe locul I in fisa de optiuni. Candidatul A are prioritate la repartizarea pentru optiunea X (in cazul in care candidatul A nu a fost repartizat la optiunea de pe primul loc),avand media mai mare decat candidatul B.

EDU.RO ADMITERE LICEU 2024 Bucureşti. Acordati atentie urmatoarelor aspecte:

✓ inscrierii unui numar suficient de optiuni in fisa de inscriere;

✓ criteriilor de repartizare. Primul criteriu de repartizare il constituie media de admitere iar cel de-al doilea il reprezinta optiunea.

✓ ordinii inscrierii optiunilor, de la cea mai dorita optiune spre cea mai putin dorita optiune;

✓ limbii de predare – romana, maghiara sau germana.

Verificati cu mare atentie corectitudinea datelor completate in fisa de inscriere, respectand toate etapele indicate in grafic.

Calculul mediei de admitere la liceu 2024

Media de admitere, pe baza careia are loc repartizarea la licee a candidatilor, este media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, calculata ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire, a notelor obtinute la probele incluse in Evaluarea Nationala.

Important! *Candidatii care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna si au sustinut evaluarea nationala la limba si literatura materna respectiva pot opta pentru stabilirea mediei generale la evaluarea nationala fara a lua in calcul rezultatul la proba de limba si literatura materna. In acest sens, parintii sau reprezentantii legali ai acestor candidati completeaza o declaratie, conform modelului prevazut in anexa nr. 5 la ordin, semnata de parinte sau reprezentat legal si de candidat, care insoteste fisa de inscriere in vederea repartizarii computerizate si se depune la secretariatul unitatii de invatamant de provenienta in perioada prevazuta de calendar. Acesti candidati, care au optat pentru stabilirea mediei generale la evaluarea nationala fara a lua in calcul rezultatul la proba de limba si literatura materna, nu pot fi repartizati computerizat in invatamantul liceal in clase cu predare in limbile minoritatilor nationale.

Criterii de departajare la admitere liceu 2024

In cazul in care doi candidati au medii de admitere egale, acestia vor fi departajati folosind, in ordine, urmatoarele criterii:

a) media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;

b) nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale;

c) nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale;

d) nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale ( in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale)

In cazul in care, la o unitate de invatamant, pe ultimul loc, exista candidati cu optiunea exprimata pentru acea unitate scolara si care au mediile de admitere, precum si toate mediile mentionate anterior egale, atunci toti acesti candidati sunt declarati admisi la optiunea solicitata.

Pentru liceul teoretic si vocational, repartizarea candidatilor se efectueaza pe filiere, profiluri si specializari, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere/mediilor finale de admitere si in functie de optiuni.

In cazul filierei tehnologice, repartizarea candidatilor se face pe domenii, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in functie de optiuni. Repartizarea pe calificari profesionale se va face in urmatorii ani de studiu, potrivit structurii curriculare aprobate si conform reglementarilor in vigoare. Unitatea de invatamant si inspectoratul scolar au obligatia de a afisa oferta de scolarizare/oferta de formare profesionala concretizata in profiluri, domenii si calificari profesionale.

Pentru liceele din filiera vocationala – profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic – precum si pentru liceul Waldorf, specializarea filologie, se vor organiza, inainte de inceperea repartizarii computerizate, probe de aptitudini, conform Anexei nr. 3 la O.M.E. nr. 6154/2023 privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal pentru anul scolar 2024—2025.

Important! Elevii care au obtinut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa nationala a olimpiadelor scolare organizate si finantate de Ministerul Educatiei sau au obtinut premiile I, II sau III la competitii internationale recunoscute de Ministerul Educatiei pot fi inscrisi in clasa a IX-a, in anul scolar 2024— 2025, peste numarul maxim de elevi in formatiunile/clasele de elevi.

Atentie! Candidatii pot participa la repartizarea computerizata intr-un singur judet.

➢ Inscrierea candidatilor care doresc sa participe la admiterea computerizata in alt judet se realizeaza la unitatea de invatamant din care provin candidatii, conform unei proceduri elaborate de Comisia nationala de admitere.

EDU.RO ADMITERE LICEU 2024 Bucureşti. Calendar Repartizare licee 2024, prima etapa

11 – 12, 15 – 22 iulie 2024 – Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a

Orice optiune gresita poate conduce la o repartizare nedorita! Numarul redus de optiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizata a candidatului!

Completarea fiselor de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a care doresc sa participe la admitere in alt judet si depunerea / transmiterea fiselor, conform procedurii stabilite de Comisia nationala de admitere

NOTA: 1) Candidatii nerepartizati pe locurile speciale pentru rromi si candidatii nerepartizati pe locurile distinct alocate in unitatile de invatamant de masa candidatilor cu CES, precum si cei care au fost repartizati dar care solicita, in scris, renuntarea la locul pe care au fost repartizati, care doresc sa participe la etapa de repartizare computerizata si admitere in invatamantul liceal pentru candidatii din seria curenta, precum si pentru cei din seriile anterioare care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2024-2025, completeaza optiunile in perioada 19 – 22 iulie 2023.

2) Candidatii care au participat la prima etapa de admitere in invatamantul profesional si dual si care nu au fost admisi, completeaza optiunile in fisele de inscriere in perioada 20 – 21 iulie 2024.

11 – 12, 15 – 19 iulie 2024 – Introducerea in baza de date computerizata (in aplicatia informatica centralizata) a datelor din fisele de inscriere.

11 – 12, 15 – 19 iulie 2024 –  Verificarea de catre parinti si candidati a corectitudinii datelor din fisa listata de calculator, corectarea eventualelor greseli in baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator, operatiuni ce se vor realiza utilizand aplicatia informatica centralizata.

22 iulie 2024 – Termenul-limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de inscriere la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti, precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata, prin confirmarea operatiunilor specifice in aplicatia informatica centralizata.

Predarea/transmiterea de catre comisia din centrul de inscriere a fiselor de optiuni originale la centrul de admitere judetean/al municipiului Bucuresti.

22 iulie 2024 – Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judetene/al municipiului Bucuresti la Centrul national de admitere prin confirmarea, de catre acestea, a finalizarii operatiunilor specifice, in aplicatia informatica centralizata.

23 iulie 2024 – Verificarea si corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidati aflati in baza de date pentru admiterea computerizata si care au fost deja admisi la liceele la care se sustin probe de aptitudini etc., de catre Comisia nationala de admitere si comisiile de admitere judetene/a municipiului Bucuresti; transmiterea modificarilor la comisia nationala.

23 iulie 2024 – Corectarea erorilor si confirmarea incheierii modificarilor in aplicatia informatica centralizata.

24 iulie 2024 

Repartizarea computerizata in invatamantul liceal a absolventilor clasei a VIII-a care nu implinesc 18 ani pana la data inceperii cursurilor anului scolar 2024 – 2025

24 iulie 2024 – Comunicarea rezultatelor candidatilor repartizati computerizat in invatamantul liceal. Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listei cu locurile neocupate in unitatile de invatamantul liceal din judet/municipiul Bucuresti

25 – 30 iulie 2024 – Depunerea dosarelor de inscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati.

Inscrierea la licee a candidatilor declarati admisi in urma repartizarii computerizate se efectueaza pe baza urmatoarelor acte:

➢ cererea de inscriere;

➢ cartea de identitate (daca este cazul) si certificatul de nastere;

➢ adeverinta cu notele si media generala obtinute la Evaluarea Nationala-clasa a VIIIa;

➢ foaia matricola pentru clasele V – VIII (cu calculul mediei generale);

30 iulie 2024 – Transmiterea de catre unitatile de invatamant liceal a situatiei locurilor ramase libere in urma neinscrierii candidatilor admisi in aceasta etapa de admitere

31 iulie – 2 august 2024 – Rezolvarea de catre comisia de admitere judeteana/ a municipiului Bucuresti, a situatiilor speciale aparute dupa etapa de repartizare computerizata.

Repartizare licee 2024, etapa a II-a

In perioada 19 – 20 august 2024 are loc

repartizarea candidatilor din etapa a doua, de catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti.

La aceasta etapa participa:
1. candidatii care au fost repartizati computerizat in prima etapa de admitere, dar care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen,
2. candidatii care au fost respinsi la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini
3. candidatii care au sustinut probe de verificare a cunostintelor de limba moderna sau de limba materna in etapa a doua
4. candidatii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizata in prima etapa de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizati computerizat, inclusiv a candidatilor pe locurile speciale pentru romi si a candidatilor pentru locurile distinct alocate candidatilor cu CES in unitatile de invatamant de masa.

5. absolventii claselor a VIII-a care nu au sustinut Evaluarea Nationala.

Tot in perioada 19 – 20 august 2024, Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti va analiza si cazurile speciale ale absolventilor invatamantului gimnazial care au studiat in strainatate si, din aceasta cauza, nu au participat la Evaluarea Nationala de la sfarsitul clasei a VIII-a. Pentru acesti absolventi, la media generala de absolvire a gimnaziului se iau in calcul doar rezultatele obtinute in anii de studiu parcursi in Romania. Criteriile de inscriere in clasa a IX-a a acestor absolventi sunt stabilite de Comisia de Admitere a Municipiului Bucuresti si vor fi facute publice pana la data de 17 iulie 2024.

Repartizarea la licee in etapa a II-a se face conform unei proceduri stabilite de catre comisia de admitere judeteana/a municipiului Bucuresti, publicate pe site-ul inspectoratului scolar judetean/al Municipiului Bucuresti si comunicate unitatilor de invatamant pana la data de 10 iulie 2024.

DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Spynews
Gogoșele minciunele ca la bunica acasă! Rețeta care îți va aduce aminte de copilărie! Se fac rapid și sunt delicioase
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Un cercetător a explicat cum ar putea avea loc sfârșitul lumii într-o carte clasificată de CIA: “Toate urmele civilizației dispar”
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Verdictul venit chiar acum: Va fi măcel!
Playtech.ro
Prima reacție a lui Victor Ponta despre divorțul de Daciana Sârbu: Doresc să-mi protejez familia!
DailyBusiness
Capcanele contractelor prin telefon. Cum îți poți pierde banii și liniștea în doar câteva minute!
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
Justin și Hailey Bieber s-au despărțit?! Ce indiciu anunță o posibilă separare la Hollywood | FOTO
Spynews
Cine e tânăra în vârstă de 34 de ani găsită moartă în casă, în Târgu Jiu. Trupul Andei a fost mâncat de câinii pe care îi avea / FOTO
Evz.ro
Averea lui Victor Ponta. Cât primește Daciana după divorț
Ego.ro
Imagini neașteptate cu Melania Trump! Mulți s-au întrebat dacă ea e în aceste poze
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
O turistă coreeană a vizitat cel mai izolat sat din România, unde singura cale de acces e o scară din lemn. A rămas uimită când a văzut cum trăiesc oamenii aici
Cancan.ro
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Verdict crunt pentru Călin Georgescu: Este o variantă de neacceptat!
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Legendarul handbalist Cornel Oțelea a decedat la vârsta de 84 de ani
MediaFlux
SE ANULEAZĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE? MAI a transmis DECIZIA FINALĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Posibil spionaj de înalt nivel: Serviciile de informații maghiare, investigate la Strasbourg!