EDU.RO: 13 candidați ieșeni au obținut nota maximă, 3 la arte vizuale, 3 la educatori și câte unul la matematică, biologie, geografie, istorie, la psihopedagogie specială, religie ortodoxă și la religie catolică.
55,87 % dintre candidați au obținut note peste 7, cu care se pot titulariza. De altfel, cele mai multe note se află, din fericire, în tranșa de note 7,00-7,99 (253 note) și 8,00-8,99 (233 note), față de 127 de note în tranșa 6,00-6,99.
La polul opus, 17,52% dintre candidați nu au putut depăși pragul notei 5.00, care le-ar fi permis să ocupe un post de suplinitor în anul școlar 2014-2015.
„Se observă un număr semnificativ de candidați cu note de promovare, în condițiile unui examen dificil, complex, care evaluează cunoștințele de specialitate și competențele metodice. Pe de altă parte, atât timp cât mai mult de jumătate au depășit pragul notei 7, putem vorbi de o calitate a pregătirii acestora, de o tendință spre studiu temeinic și implicare în examen, care sugerează opțiunea pentru un traseu profesional în zona didactică. Notele de 10 demonstrează că există și candidați foarte bine pregătiți, căci aceste note se acordă cu reținere și presupun o abordare exhaustivă a subiectelor. Aceștia sunt profesorii care vor intra treptat în categoria elitei învățământului ieșean,” a declarat prof. dr. Camelia Gavrilă, Inspector Școlar General.