EDU.RO REZULTATE BAC 2019 BUCUREŞTI. 32 de medii de 10 în Capitală înainte de contestaţii

EDU.RO REZULTATE BAC 2019 BUCUREŞTI. Ministerul Educaţiei a afişat, luni, rezultatele la Bacalaureat 2019. Elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale la Bacalaureat 2019 vor fi făcute publice în data de 13 iulie.
Alina Costache
08 iul. 2019, 06:38
EDU.RO REZULTATE BAC 2019 BUCUREŞTI. 32 de medii de 10 în Capitală înainte de contestaţii

Rezultatele la Bacalaureat 2019 au fost așteptate cu sufletul la gură de 135.655 de absolvenţi de liceu din întreaga țară. În București, 394 au lipsit au lipsit la probele scrise de Bacalaureat, din cei 13.885 înscriși, respectiv proba la alegerea profilului și specializării, Matematică/Istorie, iar din candidați au fost eliminați pentru fraudă. 

Conform rezultatelor la Bacalaureat 2019, în Bucureşti 32 de absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut media 10 înaintea contestaţiilor. Cele mai multe medii de 10 au fost obţinute de absolvenţii clasei a XII-a de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” – 12 medii de 10, urmaţi de elevii Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu” – 10 medii de 10. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu”, Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” au înregistrat câte 2 medii de 10 fiecare. Media 10 la Bac 2019 a obţinut şi un elev al Liceului Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi unul de la Şcoala Centrală.

REZULTATE BAC 2019 BUCUREŞTI AICI: www.bacalaureat.edu.ro 

Probele orale la Bacalaureat 2019 s-au desfășurat în perioada 3 -13 iunie. Un elev eliminat pentru fraudă la una dintre probele de Bacalaureat nu mai are dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat. Astfel, potrivit metodologiei, elevul va putea relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea din timpul căreia a fost eliminat, adică în toamna anului 2020.

Rezultate simulare BAC 2019 în București

În Bucureşti, 74,13% dintre elevii de clasa a XII-a au luat note de trecere la proba de limba română, 85, 98% dintre elevi au obţinut cel puţin nota 5 la matematică sau istorică, 61,40% au obţinut cel puţin nota 5 la proba de limba maternă, iar 67,88% au luat notă de trecere la ultima probă la alegere a profilului. 

Simularea a avut loc în perioada 11-13 martie, având ca scop familiarizarea elevilor cu exigenţele pe care le implică acest examen, respectiv stabilirea şi conştientizarea nivelului real de pregătire în vederea optimizării rezultatelor.

Rezultate BAC 2019 Bucuresti.  După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face, în toate centrele zonale de evaluare din judeţ, cu acelaşi tip de hârtie pusă la dispoziţie de comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti . După aceasta, se aplică ştampila BACALAUREAT 2019.

În cazul în care Comisia naţională de Bacalaureat decide organizarea de centre de contestaţii la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti, lucrările se înaintează, prin delegat, comisiei judeţene /a municipiului Bucureşti de contestaţii, singura în măsură să acorde o nouă notă lucrării. Totodată, se transmite un borderou în care se menţionează proba de examen, disciplina, tipul de subiect, numărul de ordine al lucrărilor şi numărul de pagini pentru fiecare lucrare contestată.

Comisia Naţională de Bacalaureat poate stabili organizarea de centre de contestaţii la nivel regional. Componenţa comisiei de contestaţii din centrele regionale este stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul unde a fost stabilit sediul centrului de contestaţii, cu acordul Comisiei Naţionale de Bacalaureat. 

Nota definitivă la BACALAUREAT 2019 nu se mai modifică

Nota definitivă la BACALAUREAT 2019, acordată în conformitate cu procedura menţionată nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Comisiile de BACALAUREAT 2019 din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările care se impun după aflarea rezultatelor la contestaţii, recalculează, după caz, media generală de bacalaureat şi rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.

Rezultate BAC 2019 Bucuresti.  Rezultatele la contestaţii la BACALAUREAT 2019 se comunică celor în drept prin afişare la avizierul centrului de examen, conform calendarului.

Pentru candidaţii proveniţi de la alte licee decât cel în care este organizat centrul de examen, comisia de examen întocmeşte extrase din catalog, care cuprind situaţia lor la examen şi le transmit liceelor respective, în vederea completării diplomelor de BACALAUREAT 2019.

Respectarea întocmai a metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat este obligatorie pentru toate persoanele implicate în această activitate. Încălcarea normelor prezentei metodologii constituie abatere disciplinară. Personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar, precum şi cel de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ, implicat în desfăşurarea examenului de bacalaureat răspund disciplinar pentru încălcarea îndatoririlor care le revin, precum şi pentru încălcarea normelor de comportare, prin care dăunează interesului învăţământului şi prestigiului instituţiei. 

Rezultate BAC 2019 București Edu.ro –  A doua sesiune de Bacalaureat

Elevii din București care nu au promovat la prima sesiune de BAC mai au la dispoziție doar două zile de a se înscrie la a doua sesiune de Bacalaureat, după afișarea primelor rezultate.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 are următoarea structură:

  • 15 – 19 iulie: înscrierea candidaților
  • 26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 21 august: limba si literatura română – proba Ea) – proba scrisă
  • 22 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă
  • 23 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec) – proba scrisă
  • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – proba scrisă
  • 27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C
  • 3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 3 – 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor
  • 7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

Top Universități din România, în anul 2019

  • 1. Universitatea Babes-Bolyai
  • 2. Universitatea din Bucuresti
  • 3. Universitatea Alexandru Ioan Cuza
  • 4. Universitatea Politehnica din Bucuresti
  • 5. Universitatea de Vest din Timisoara
  • 6. Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi
  • 7. Universitatea Politehnica Timisoara
  • 8. Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
  • 9. Academia de Studii Economice din Bucuresti
  • 10. Universitatea din Suceava

Clasamentul a fost realizat de Quacquarelli Symonds (QS) – care evalueaza cele mai bune institutii de invatamant superior din lume. Clasamentul celor mai bune Universități din România a fost realizat pe baza pe baza unei metodologii care evalueaza fiecare universitate in functie de sase criterii, cum ar fi reputatia in randul cadrele universitare si angajatorilor.

Universități de stat și private în București

  •  Universitatea Politehnica din București 
  •  Academia de Studii Economice din București 
  •  Universitatea București 
  •  Universitatea Româno-Americană din București-Bucharest  
  •  Universitatea Tehnică de Construcții din București  
  •  Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București 
  •  Universitatea Spiru Haret 
  •  Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București-Bucharest  
  •  Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București-Bucharest   
  •  Școală Națională de Studii Politice și Administrative 
  •  Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Ion Luca Caragiale 
  •  Universitatea Titu Maiorescu 
  •  Universitatea Națională de Muzică București   
  •  Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir 

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autostrada București-Ploiești, închisă! În ce zone este redirecționat traficul și când se va relua circulația pe A3
Capital.ro
Se confiscă banii în România. S-a dat lege astăzi, 18 Iulie. Te duci la închisoare între 2 și 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Condamnări dure pentru cinci activiști de mediu în Londra
MediaFlux
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'