EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021. Note mici, se anunţă multe contestaţii, la ce materie a fost dezastru

După emoțiile din zilele de examen, absolvenții de liceu au aflat primele rezultate ale examenului de Bacalaureat pe 5 iulie. Romaniatv.net vă oferă notele şi ierarhiile pe fiecare judeţ.
Filip Stan
05 iul. 2021, 10:24
EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021. Note mici, se anunţă multe contestaţii, la ce materie a fost dezastru
EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021.

REZULTATE BACALAUREAT PE JUDEŢE AICI

Ministerul Educației a publicat astăzi, 5 iulie, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021.

Rezultatele au fost afișate atât pe http://bacalaureat.edu.ro/, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rezultate Bac 2021

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 62,9%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020: 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020: 25%).

Au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

Precizăm că numărul de candidați înscriși în acest an este cu peste 22.000 de candidați mai mic decât numărul celor înscriși anul trecut.

112 candidați au obținut media 10 (232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestații).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

  • Limba și literatura română: lucrările a 1.351 de candidați au fost notate cu 10
  • Limba și literatura maternă: lucrările a 263 de candidați au fost notate cu 10
  • Proba obligatorie a profilului (Matematică – 948 / Istorie – 1.766)
  • Proba la alegere a profilului și a specializării: 7.196 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la Logică și argumentare: 1908).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Informații detaliate pot fi consultate în dosarul de presă atașat.

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021. Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Rezultatele vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021. Sorin Cîmpeanu vrea să schimbe sistemul de corectare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seară, că şi-ar dori ca lucrările la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat  să fie corectate online, pe baza unor coduri pe care le vor primi subiectele. Ministrul crede că, odată cu digitalizarea acest proiect ar putea fi implementat. ”Profesorii corectori vor putea corecta online, fără să se cunoască între ei. Am dreptul să fiu optimist”, a afirmat ministrul.

Rezultate Bac 2021, lucrările vor fi SCANATE. Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări la corectare

”Există un pilot şi sunt colegi cu iniţiativă care au demarat pentru clasa a VI-a acest proiect pilot, evaluări la matematică – ştiinţe, cărora să le fie alocat câte un cod pe fiecare item şi să fie culese rezultatele pe fiecare item în aşa fel încât să ai o imagine mult mai clară ce a mers şi ce nu a mers bine. În momentul în care analizăm pe fiecare item în parte, ştii că trebuie să te concentrezi în procesul de îmbunătăţire a predării pe aceste competenţe. Îmi doresc acest sistem şi la Evaluarea Naţională. Dacă tot am introdus acest sistem apropiat de Bologna, cu acest barem fragmentat în care se punctează fiecare răspuns al elevilor, următorul pas ar fi colectarea informatizată la nivel de item. Fiecare dintre subiecte va avea propriul cod. Profesorii corectori vor putea corecta online, fără să se cunoască între ei. Am dreptul să fiu optimist. Dacă tot vorbim de digitalizare, am zis un lucru mărunt, dacă îl fac într-un an tot e bine”, a explicat ministrul.

Când are loc sesiunea de toamnă Bac 2021

  • 19 – 26 iulie 2021 – Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen
  • 16 august 2021 – Limba și literatura română – proba scrisă 17 august 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă (Matematică sau Istorie)
  • 18 august 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă (geografie, informatică, fizică, chimie, biologie, economie, psihologie, sociologie, filosofie, logică)
  • 19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
  • 31 august 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise
  • 31 august 2021 – orele 12.00 – 18.00 – depunerea contestațiilor
  • 1- 3 septembrie 2021 Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Sorin Cîmpeanu anunţă extinderea Programului ”Sprijin pentru Bacalaureat, acces la facultate”. Suma disponibilă este de 120 milioane euro

EDU.RO REZULTATE BACALAUREAT 2021. Notele mici aşteptate de elevi, o realitate îngrijorătoare. Un expert în educaţie observă o altă tendinţă alarmantă

Bacalaureatul a continuat astăzi pentru absolvenţii de liceu. Ei au susţinut proba scrisă la alegere a profilului. Materiile principale pentru care au putut opta sunt geografie, logică, psihologie, informatică, biologie, fizică şi chimie.

Ana Latiş este profesoară de geografie. Iată ce spune despre subiectele de azi: „Multe dintre ele au fost lucrate la clasă datorită acelor teste de antrenamente publicate de către Minister. Eu consider că elevii au avut şanse mari să ia note mari la această probă”.

Claudia Cochină este expert în educaţie şi spune că nu rezultatele elevilor la BAC ar trebui să ne îngrijoreze, ci mai degrabă rata numărului scăzut de elevi la examen.

„Trebuie să ne uităm cu atenţie la această realitate pe care o avem în faţă. Şi anume, procente considerabile din puţinii elevi pe care noi îi mai avem renunţă să mai susţină acest examen de Bacalaureat”, explică ea.

La proba la alegere a profilului şi a specializării din cadrul examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, desfăşurată miercuri, au participat 120.704 candidaţi (96%).

Pentru susţinerea acestei probe scrise la una dintre cele 10 discipline (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie) s-au înscris 125.686 de candidaţi. Nu s-au prezentat 4.946 de candidaţi.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminaţi 36 de candidaţi. Aceştia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Subiectele şi baremele de corectare au fost publicate la ora 15.00 de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE).

Rămâneţi pe romaniatv.net pentru a afla  REZULTATE BAC 2021, conform EDU.RO

 

 

DailyBusiness
Ajutor de la stat pentru părinții nou-născuților în 2025. Ce sume de bani primești în primii ani de viață ai copilului
Spynews
Cine este fostul soț al Mădălinei Pamfile. Cei doi s-au despărțit la un an după nunta din Dubai
Bzi.ro
Oana Moșneagu a ajuns pe masa de operații! „Am avut nevoie de anestezia generală”
Fanatik.ro
Trucul care te ajută să păstrezi usturoiul mult timp fără să încolţească. Secretul celor mai buni grădinari
Capital.ro
Se renunță la card. Anunț pentru românii care scot bani cash. E valabil la bancomat în toată țara
Playtech.ro
Locul din România în care turiştii dau năvală. S-au rezervat deja cazări pentru următoarele luni, este un record
DailyBusiness
Bani mai mulţi pentru românii cu maşini vechi. Cine primeşte 8.500 de euro de la stat
Adevarul
Noi detalii despre uciderea ofițerului rus responsabil de moartea a zeci de civili ucraineni. Cum a fost lichidat
wowbiz.ro
Alexia Eram și iubitul secret, prima ceartă în public! AVEM IMAGINILE care îl vor unge pe suflet pe Mario Fresh | PAPARAZZI
Spynews
Despărțire șoc în showbiz! Mădălina Pamfile nu mai formează un cuplu cu tatăl copiilor! Primele declarații
Spynews
Rețeta de prăjitură cu biscuiți și ciocolată fără coacere. Îți vei surprinde familia cu acest desert
Evz.ro
Asia Express 2025 a început cu probleme mari pentru una din concurente
Ego.ro
Cum arăta Elena Lasconi în tinerețe. O confunzi lejer cu Andreea Esca dar și cu... Marilyn Monroe?
Prosport.ro
Primele imagini cu explozivul cuplu Tamaş – Alexa, din Asia Express, în infernul din Filipine, cu 31 de grade la ora 18:00 şi 75% umiditate. FOTO&VIDEO EXCLUSIV
kanald.ro
Alertă de tsunami în Caraibe! Autoritățile au emis această avertizare după un cutremur de 7,6 grade
Cancan.ro
Alex Velea, primul mesaj după scandalul monstru de la Neatza: Urmează ceva…
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Bucurie imensă pentru Călin Georgescu. Vine victoria: Românii să vadă minunile săvârșite!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. El are 72 de ani, ea doar 24. Milionarul nu mai are nicio jenă și se afișează cu ea peste tot
stirilekanald.ro
"Au fost asasinați la comandă". Said și Izvor Arabu au pierit împușcați în piept, în răfuiala dintre clanuri
substantial.ro
Netanyahu consideră propunerea lui Trump privind Fâșia Gaza drept ‘revoluționară’
MediaFlux
ANUNȚ MAJOR pentru ROMÂNII care au CENTRALĂ TERMICĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Zodii de femei care își ajută soții să adune averi. Atrag banii ca un magnet