EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016: Ce note s-au luat la clasa a VIII-a

EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016. Elevii de clasa a VIII a afla azi, vineri, 4 martie, ce note au obtinut la simularea de evaluare nationala.
Filip Stan
04 mart. 2016, 09:24
EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016: Ce note s-au luat la clasa a VIII-a

EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016.

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a (22-24 februarie). Rata de prezenţă s-a situat la 90,71%: din totalul celor 187.006 elevi de clasa a VIII-a, 169.632 de elevi au participat la toate probele.

În ceea ce priveşte rezultalele pe discipline, se constată că procentul notelor peste 5 a fost de 60,54% (prezenţă – 90,71%) la proba de Limba şi literatura română, respectiv 32,60% (prezenţă – 90,20%) la matematică. La proba de Limba şi literatura maternă, din 10.170 de elevi prezenţi, circa 76% au reuşit să obțină note peste 5.

Pe tranşe de medii, se înregistrează următoarea situaţie statistică: 22.422 de medii între 5 şi 5,99, 19.109 medii între 6 şi 6,99, 15.985 de medii între 7 şi 7,99, 11.989 de medii între 8 şi 8,99, 3.850 de medii între 9 şi 9,99, respectiv 7 medii de 10. 

EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016: Top judeţe

Statistic, cele mai multe note peste 5 s-au înregistrat în Capitală – 46,29% (rată prezenţă – 90,10%), urmată de Brăila – 42,42% (rată prezenţă – 76,61%) şi Cluj – 40,62% (rată prezenţă – 91,37%). Cele mai mici note s-au înregistrat în judeţele Vaslui – 19,32%, Călăraşi – 21,78% şi Botoşani – 21,95%. În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 90%.

La nivel național, 50.920 de elevi (30,58%) au obţinut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a.

Reamintim că rolul simulărilor, atât la evaluarea națională, cât și la bacalaureat, este unul reglator, în sensul identificării de către elevi, profesori și părinți, a nivelului real de pregătire atins până la momentul testelor pentru ca, mai apoi, să se poată stabili planuri remediale individuale.

Astfel, Ministerul Educației solicită inspectoratelor școlare judeţene măsuri remediale adecvate, în vederea unei mai bune pregătiri a elevilor din clasa a VIII-a. Dintre aceste măsuri, enumerăm: 

  • Realizarea unei diagnoze clare a situaţiei la nivelul fiecărui judeţ/ al fiecărei şcoli;
  • Analiza, în cadrul şedinţelor cu directorii, a rezultatelor obţinute de fiecare şcoală, la simularea evaluării naţionale;
  • Elaborarea de către fiecare şcoală a graficului de pregătire a elevilor pentru examenul de evaluare naţională şi monitorizarea acţiunilor stabilite, de către inspectoratul şcolar;
  • Analiza rezultatelor în cadrul comisiilor metodice, al cercurilor pedagogice şi al consiliilor profesorale;
  • Implementarea unui program de pregătire suplimentară, în regim gratuit, în cadrul şcolii, după orele de curs;
  • Personalizarea traseului de învăţare pentru elevii cu probleme deosebite care au obţinut rezultate slabe la simularea evaluării naţionale;
  • Efectuarea temelor diferenţiate pentru asigurarea individualizării învăţării.  

Ministerul Educației anunță inspecții școlare de specialitate la nivel național, care se vor desfășura pe toată perioada de dinaintea evaluărilor naționale și vor urmări  aplicarea planurilor remediale la nivelul unităților de învățământ. Aceste inspecții vor fi realizate de inspectorii de specialitate din cadrul MENCS și de cei din inspectoratele școlare.

Pe de altă parte, Ministerul Educației a solicitat Institutului de Științe ale Educației (ISE) o analiză riguroasă a rezultatelor obținute la simularea EN VIII, astfel încât diagnoza rezultată la nivel național să conducă la politici publice destinate îmbunătățirii situației elevilor din învățământul gimnazial.  

EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016. In acest an, in jur de 200.000 de elevi de clasa a opta au sustinut simularea la evaluarea nationala. Subiectele au fost elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si au fost similare cu cele publicate pe edu.ro.

EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016. Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste consemnarea notei in catalog, elevul trebuie sa solicite acest lucru profesorului. In urma analizarii rezultatelor, inspectoratele scolare judetene vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016. Simularea la evaluarea nationala a inceput luni, 22 februarie, cu proba la limba romana. La Subiectul 1, elevii au avut poezia „Varful dealului” de Ioan Pilat. Pentru punctul B copiii au avut de redactat o compunere de 150-250 de cuvinte in care sa demonstreze apartenenta la specie a pastelului „Varful dealului”, iar la subiectul al II-lea, punctul A, elevii au avut de raspuns la 6 cerinte formulate pe baza textului „Grupa Muntilor Banatului-Piticii Carpatilor” scris de Danut Calin. La punctul B, elevii de au avut de redactat, in 150-250 de cuvinte, o intamplare reala sau imaginara petrecuta in timpul unei excursii.

EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016. Urmatoarea proba sustinuta a fost cea la matematica, de marti, 23 februarie, iar elevii apartinand minoritatilor nationale au sustinut proba la limba materna, miercuri, 24 februarie.

EDU.RO REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016. Anul trecut, 96,17% dintre elevii inscrişi in clasa a VIII-a (adica 180.442 de elevi) au participat la toate probele simularii, iar 50,68% dintre cei prezenti (91.445 de elevi) au obtinut medii peste 5. Cele mai ridicate procente de promovare s-au inregistrat in judetul Bacau – 68,56% (rata prezenta – 99,47%), municipiul Bucureşti – 64% (rata prezenta – 95,03%), judetul Giurgiu – 63,8% (rata prezenta – 92,05%) şi judetul Bihor – 61,8% (rata prezenta – 90,36%).

 

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016 CLASA a 8-A. Elevii care au sustinut, in februarie, testele de simulari la EVALUAREA NATIONALA 2016 afla vineri, 4 martie, rezultatele, respectiv notele, obtinute la SIMULAREA examenului de EVALUARE NATIONALA. Probele la Limba Romana, Limba Materna (daca a fost cazul) si Matematica s-au desfasurat in zilele de 22, 23 si 24 februarie 2016. Notele obtinute de elevi la simularea evaluarii nationale vor fi comunicate de fiecare scoala in parte, lucrarile fiind corectate de catre doi profesori din scolile unde s-a sustinut simularea la EVALUAREA NATIONALA 2016.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016 CLASA a 8-A. Rezultatele simularii la EVALUAREA NATIONALA 2016 vor fi comunicate de scoli catre inspectoratele scolare, care vor centraliza datele si le vor comunica ulterior catre Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Corectarea lucrarilor a fost facuta de catre doi profesori din unitatile de invatamant in care elevii au sustinut evaluarea, unul dintre profeosri fiind cel care preda la clasa, in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016 CLASA a 8-A. Aproximativ 188.000 de elevi de clasa a VIII-a au sustinut probele la simularea testelor de EVALUARE NATIONALA 2016, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

In 2015, promovarea la simularea testelor de EVALUARE NATIONALA a fost de 50,68% la nivel national, cu 1,85% mai mare față de anul 2014. Numărul elevilor cu medii în intervalul 5-10 a fost de 91.445.

La Limba și literatura română, 80,41% au luat note de 5 și peste 5, iar la Matematică, 50,34% au luat note de 5 și peste 5. Au fost înregistrate 10 medii de 10. Profesorii spun că in 2016 sunt aşteptate note slabe, chiar dacă au fost subiecte accesibile.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016 CLASA a 8-A. Vineri sunt anuntate notele pentru probele care au constituit examenul de simulare la EVALUARE NATIONALA 2016. Ministerul Educatiei ar urma sa publice o centralizare la nivel national. Vom reveni cu detalii imediat ce institutia va transmite public aceste date. De precizat ca notele nu vor fi trecute in catalog, decat in situatia exceptionala in care elevul solicita acest lucru profesorului. Daca vor fi constatate probleme, inspectoratele scolare judetene pot dispune masuri de monitorizare si control in respectivele scoli unde rezultatele la simularea testelor de evaluare nationala au fost slabe.

REZULTATE NOTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016 CLASA a 8-A. Ministerul Educaţiei a propus subiecte uşoare la examenul deEVALUARE NATIONALA pentru a creşte rata de promovare a elevilor. Asta susţin profesorii după ce au văzut subiectele de la examen. De aproape 20 de ani, nimeni din minister nu a schimbat programa evaluărilor de la finalul claselor a VIII-a, iar copiii au ajuns să înveţe modele de subiecte pe dinafară. Deşi este conceput ca un examen care să le verifice cunoştinţele acumulate în anii de gimnaziu, Evaluarea Naţională de la clasa a 8-a nu face decât să umfle notele elevilor şi să uniformizeze rezultatele. O spun chiar profesorii corectori.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016 CLASA a 8-A. Notele de la simulările la EVALUAREA NATIONALA 2016 nu vor fi trecute în catalog, însă rezultatele vor fi analizate la nivelul unității de învățământ prin discuții individuale cu elevii sau la nivelul clasei.

Dacă notele vor fi prea mici, părinții vor fi chemați la școală și, împreună cu profesorii, vor stabili o strategie care să-i ajute pe copii să recupereze materia. Potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației, elevii vor afla pe 4 martie ce rezultate au obținut.

In 2015, 96,17% dintre elevii înscriși în clasa a VIII-a au participat la toate probele simulării și puțin peste jumătate au obținut medii peste cinci.

REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2016 CLASA a 8-A. In 2015, 96,17% dintre elevii înscrişi în clasa a VIII-a (adică 180.442 de elevi) au participat la toate probele simulării, iar 50,68% dintre cei prezenţi (91.445 de elevi) au obţinut medii peste 5.

Cele mai ridicate procente de promovare s-au înregistrat în judeţul Bacău – 68,56% (rată prezenţă – 99,47%), municipiul Bucureşti – 64% (rată prezenţă – 95,03%), judeţul Giurgiu – 63,8% (rată prezenţă – 92,05%) şi judeţul Bihor – 61,8% (rată prezenţă – 90,36%). Cele mai puţin competitive rezultate (rate de promovare sub 40%) s-au consemnat în judeţele Caraş-Severin (36,27%), Vaslui (38,55%) şi Tulcea (39,89%). În aceste judeţe prezenţa a fost, în medie, de aproximativ 95%.

Modele orientative de subiecte, prin aceasta înţelegând atât subiectele folosite la simulările din anii precedenţi, cât şi subiectele pe care absolvenţii claselor a VIII-a şi a XII-a le-au avut de rezolvat în cadrul examenelor propriu-zise, începând cu anul 2011, sunt disponibile pe pagina special creată în acest sens, subiecte.edu.ro.

Nota redactiei: Pentru mai multe detalii privind examenul de Evaluare Nationala 2016, puteti consulta site-ul Ministerului Educatiei edu.ro.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Scandal la Insula Iubirii. Cine este concurentul acuzat că și-ar fi bătut propriul tată
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mascații au intrat peste Bianca Drăgușanu! Vedeta, AUDIATĂ, la Poliție
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pericol în piețe! Legume și fructe contaminate cu pesticide periculoase pentru oameni
Capital.ro
Lege pentru românii care locuiesc la CASĂ. Vor scăpa de obligație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Cele mai frecvente cauze ale nașterilor premature și îngrijirile necesare
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'