EDU.RO SUBIECTE BAC 2017, proba la alegere a profilului. Subiecte GEOGRAFIE, CHIMIE, BIOLOGIE, FIZICĂ, INFORMATICĂ

EDU.RO SUBIECTE BAC 2017, proba la alegere a profilului. RomaniaTV.net vă prezintă modele GEOGRAFIE, CHIMIE, BILOGIE, FIZICĂ, INFORMATICĂ.
Filip Stan
16 mart. 2017, 16:03
EDU.RO SUBIECTE BAC 2017, proba la alegere a profilului. Subiecte GEOGRAFIE, CHIMIE, BIOLOGIE, FIZICĂ, INFORMATICĂ

EDU.RO SUBIECTE BAC 2017, proba la alegere a profilului. Ministerul Educației Naționale (MEN) organizează de de luni și până vineri, la nivelul întregii țări, simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a probelor scrise din cadrul examenului național de bacalaureat, la acestea fiind așteptați să participe peste 450.000 de elevi.

VEZI SUBIECTE BACALAUREAT 2017- Anatomie – Biologie

VEZI SUBIECTE BACALAUREAT 2017- Chimie

VEZI SUBIECTE BACALAUREAT 2017- Fizică

VEZI SUBIECTE BACALAUREAT 2017- Geografie

VEZI SUBIECTE BACALAUREAT 2017- Informatică

VEZI SUBIECTE BACALAUREAT 2017- Socio-umane

Vezi aici: SUBIECTE MATEMATICĂ BAC 2017- subiecte ISTORIE, EDU.RO. Elevii au primit modelele şi baremul pentru proba obligatorie a profilului

Vezi aici: SUBIECTE ROMÂNĂ BACALAUREAT 2017. Vezi aici MODELELE ŞI BAREMELE de corectare pentru examenul de maturitate

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 31 martie.

„Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune”, precizează MEN.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.

Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea.

Anul trecut, rata de prezență la simularea evaluării naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%.

În ceea ce privește simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat, rezultatele din 2016 indică o rată de promovare (medie generală peste 6 și note peste 5 la toate probele) de 28,51% la clasa a XI-a, respectiv 38,39% la clasa a XII-a.


SUBIECTE BAC 2017- Proba la alegere a profilului şi specializării. Anul acesta, examenul naţional de Bacalaureat va începe mai devreme, potrivit ordinului publicat miercuri de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Astfel, înscrierile pentru sesiunea de vară vor avea loc în perioada 22-26 mai 2017, faţă de 30 mai-3 iunie cum a fost anul acesta. Prima probă va fi susţinută pe 6-7 iunie 2017, faţă de 13-15 iunie cum a fost în 2016. Rezultatele finale se vor afişa pe 10 iulie 2017faţă de 16 iulie 2016. Ca urmare şi sesiunea de toamnă va avea loc mai devreme, respectiv în perioada 11-14 iulie se vor face înscrierile, iar pe 27 iulie se pot înscrie candidaţii care au promovat corigenţele.

Anul acesta, după soluţionarea contestaţiilor, indică o rată de promovare de 25,7%, în creştere cu 1,7% faţă de rata de promovare generată de rezultatele iniţiale (24%).

Prin urmare, numărul total de candidaţi care au promovat examenulul de Bacalaureat în sesiunea august-septembrie 2016 este de 8.898, cu 608 mai mulţi faţă de numărul înregistrat după prima afişare a rezultatelor (8.290). În funcţie de anul şcolar în care au finalizat studiile liceale, 6.601 de candidaţi promovaţi (în creştere de la 6.156) provin din promoţia 2015-2016 (28,6%, rată de reuşită din totalul celor prezenţi), iar 2.297 de candidaţi promovaţi (în creştere de la 2.134) provin din promoţiile anterioare (20%, rată de reuşită).

Au fost depuse 11.118 contestaţii: la proba E)a) – 3.792 de contestaţii, la proba E)b) – 125 de contestaţii, la proba E)c) – 3.141 de contestaţii, la proba E)d) – 1.583 de contestaţii. În medie, rata de admitere a contestaţiilor la cele patru probe este de 41%.

Din totalul celor 42.297 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 34.579 de candidaţi (23.100 din promoţia 2015-2016 şi 11.479 din promoţiile anterioare). Au absentat 7.718 de candidaţi, în timp ce 25.589 de candidaţi au fost declaraţi respinşi (16.459 din promoţia curentă şi alţi 9.130 din promoţiile anterioare). Au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă 92 de candidaţi. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. Nu s-a înregistrat nicio medie de 10.

După soluţionarea contestaţiilor s-au consemnat rate de promovare peste 35% în judeţele Alba (36,89%) şi Caraş-Severin (35,60%). Judeţele cu o rată de reuşită sub 20% sunt Ilfov (14,14%), Gorj (16,74%), Giurgiu (17,74%). În Capitală, rata finală de promovare este de 21,94%.

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Vijelii puternice în România. Vântul a mișcat mașinile care erau parcate. Imagini incredibile / FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Animalul rar, surprins alături de trei pui în pădurile României. Se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate. Oamenii îl consideră drăgălaș, dar e cel mai mare prădător din Europa, după urs și lup
Capital.ro
Taxă obligatorie pentru șoferi. Trebuie achitată în 2025. Amendă de până la 4.500 de lei
Playtech.ro
Pensiile vor scădea drastic în următorii ani. Ce trebuie să facă viitorii pensionari, conform experţilor
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Convorbiri interceptate. Soldați ruși blocați pe front mănâncă medicamente și câini. „Au mâncat chiar și Theraflu!”
wowbiz.ro
Fratele Minervei, interviu cu ochii în lacrimi! Valentin Dima, amintiri cu Gabriela: „Mi-aaș dori ca toată lumea să aibă o soră cum am avut eu” | EXCLUSIV
Spynews
Robert Lele anunță despărțirea de Andra Volos? Mesajul ciudat pe care l-a postat și l-a sters imediat: ”Ne-am separat” | FOTO
Spynews
Armin Nicoară, prima imagine cu fiul său, Amir Efrem. Micuțul a venit pe lume cu puțin timp în urmă / FOTO
Evz.ro
Anunț despre autostrada așteptată de toți românii. Impactul colosal al proiectului
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
kanald.ro
Cine e Georgiana Lobonț. Biografie, CV și familie. Cum a ajuns pe culmile succesului și câți copii are artista
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
E zi de doliu în România. Ne-a părăsit un mare nume al țării. Memoria sa va rămâne vie veșnic
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Horoscop de weekend 11–13 aprilie 2025. Este o perioadă încununată de succes
MediaFlux
Lovitură pentru pensionari la nivel european. Țara care nu-și mai permite să mențină neschimbat sistemul de pensii
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Se schimbă regulile pentru portarea numerelor de telefon. Ce trebuie să ştii