EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2018: Proba de coşmar a elevilor la Bac 2018

EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2018. Examenul de Bacalaureat 2018 continuă astăzi cu proba obligatorie a profilului, respectiv testările la Matematică sau Istorie. RomaniaTV.net vă prezintă subiectele şi baremele.
Filip Stan
27 iun. 2018, 05:24
EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2018: Proba de coşmar a elevilor la Bac 2018

Subiecte Matematică Bac 2018. Elevii care au terminat clasa a XII a trec prin noi emoţii miercuri, când are loc proba obligatorie a profilului şi specializării. Cei de la profil real şi tehnologic şi pedagogic vor da examen la matematică.

Candidaţii care susţin examenul la Matematică au primit, printre altele, cerinţe legate de matrice, polinom şi ecuaţii exponenţiale.

Costel Chiteș, profesor de Matematică la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București, oferă câteva ponturi despre cum ar fi trebuit elevii să rezolve cerințele de la proba de Matematică, via Libertatea.ro

“La punctul III au fost clasice, derivate, logaritmi , integrale, ca de obicei. Am făcut meditaţii, m-am pregătit şi tot mi s-a părut greu. Tuturor li s-a părut destul de greu”, a declarat o elevă.V

Există mai multe variante de subiecte la matematică la Bacalaureat 2018 (M1, M2, M3) în funcţie de specializare (mate-info, ştiinţe ale naturii, tehnologic).

Elevii vor avea de rezolvat trei subiecte, fiecare însumând 30 de puncte, în timp ce 10 puncte sunt din oficiu.

Absolvenţii de liceu vor avea de rezolvat funcţii, logaritmi şi matrici la aceasă probă de matematică.

Subiectele sunt diferențiate în funcție de specialitate și profil.  Elevii de la mate-info vor da un examen mai dificil, având probleme specifice Modulului 1 (M1). Pentru cei de la științele naturii, modulul este unul diferit (M2), precum și pentru cei de la Tehnologic și Vocațional (pedagogic).

Examenul de BACALAUREAT 2018 a început luni, pe 25 iunie, cu proba la Limba şi literatura română. Primele rezultate vor fi publicate pe 4 iulie, iar cele finale, după depunerea și rezolvarea contestațiilor, pe 9 iulie.

La proba E c), proba obligatorie a profilului, testările sunt la: 

Matematică – pentru profilul real din filiera teoretică, pentru toate profilurile din filiera tehnologică şi pentru profilul militar şi profilul pedagogic – specializarea învăţători-educatoare, din filiera vocaţională

Subiecte Matematică Bac 2018 – Ce a picat anul trecut

Anul trecut, La Matematică, la partea I, elevii au avut de rezolvat numere complexe, geometrie, logaritmi. La partea a II-a matrice, iar la partea a III-a derivate şi integrale.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional.

Elevilor nu le este permis accesul în sala de examen având asupra lor mijloace tehnologice, notiţe, copiuţe, manuale sau alte surse de inspiraţie care pot fi folosite la fraudarea examenului.

Sălile sunt supravegheate audio-video, iar orice tentativă de fraudare a examenului aduce excluderea de la BAC 2018.

Vezi AICI MODELE de SUBIECTE BACALAUREAT 2018 la Matematică

EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2018:  Miercuri, 21 martie, elevii de clasele a XI-a şi a XII-a au susţinut simularea la a doua probă scrisă a Bacalaureatului, cea la matematică sau istorie, în funcţie de profil, urmând ca vineri să să o susţină pe cea la alegere. Rezultatele vor fi afişate pe 30 martie. RomaniaTV.net vă prezintă subiecte şi barem la matematică, la simulare BAC 2018.

 

SUBIECTE MATEMATICĂ SIMULARE BAC 2018. Vezi ce trebuie să scrie elevii la PROBA OBLIGATORIE A PROFILULUI

  • Modele subiecte

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT – MATE INFO, potrivit EDU.RO

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT – PEDAGOGIC, potrivit EDU.RO

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT – ŞTIINŢE ALE NATURII, potrivit EDU.RO

SUBIECTE MATEMATICĂ BACALAUREAT – TEHNOLOGIC, potrivit EDU.RO

EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA BACALAUREAT 2018:  Conform datelor centralizate de către Ministerul Educaţiei, la nivel naţional, s-au înscris peste 300.000 de elevi la această simulare.

Rezultatele vor fi comunicate vineri, 30 martie. Notele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Simularea se adresează elevilor înscrişi în clasele a XI-a şi a XII-a la începutul anului şcolar 2017-2018.

„Pe 19 martie va avea loc proba la limba şi literatura română – proba E) a) – clasele a XI-a şi a XII-a, pe 20 martie cea la Limba şi literatura maternă – proba E) b) – clasele a XI-a şi a XII-a, pe 21 martie – proba obligatorie a profilului – proba E) c) – clasele a XI-a şi a XII-a şi pe 22 martie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv elevii clasei a XII-a”, transmite Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

SIMULARE BAC 2018 MATE. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli.

Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

MEN mai precizează că „obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie”.

BAC 2018 SUBIECTE MATEMATICĂ.  Iată mai jos calendarul bacalaureatului 2018:

25 iunie – limba şi literatura română scris

26 iunie – limba si literatura maternă

27 iunie – proba obligatorie a profilului

28 iunie – proba la alegere a profilului

4 iulie – afişarea primelor rezultate la bacalaureat 2018 şi depunerea contestaţiilor

5-8 iulie – soluţionarea contestaţiilor

9 iulie – afişarea relutatelor finale la BAC 2018

Joi va fi susţinută proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) – exclusiv pentru elevii de clasa a XII-a.

Rezultatele vor fi comunicate pe 30 martie, conform calendarului.

Probele încep la ora 9,00, când vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

„Evaluarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme, care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situaţia în care nu sunt suficienţi profesori de specialitate într-o unitate de învăţământ, există şi posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte şcoli”, a precizat MEN.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens. 

DailyBusiness
CTP vrea plecarea lui Klaus Iohannis de la Președinția României: „Datoria și un pustiu de bine ce le are de făcut românilor este să plece de la Cotroceni
Spynews
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Bzi.ro
Alexia Eram are planuri mari de Crăciun! Cu cine va petrece Sărbătorile de iarnă
Fanatik.ro
Ce să pui în bradul de Crăciun ca să ai parte de noroc și prosperitate în 2025. Energiile negative vor fi eliminate
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. S-a dat ordinul în România. Se achită până la 9.720 lei anual
Playtech.ro
Unde s-a născut Iisus Hristos de fapt și de ce s-ar putea să nu fie Betleem, conform...
DailyBusiness
Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Marcel Ciolacu. Cum arată noul Guvern al României
Adevarul
Ovidiu Ioanițoaia cere bani de operație. Înșelăciunea cu care hackerii păcălesc oamenii din agenda jurnalistului
wowbiz.ro
Lovitură pentru profesori! Salariile și sporurile, înghețate de la anul și asta nu e tot!
Spynews
Ghiță, Amme și George au părăsit ieri competiția Chefi la cuțite. Diseară, echipele gătesc cu ustensile în miniatură. Chef Richard: ”Cum să pregătim 14 farfurii cu jucăriile astea?!”
Spynews
Cum s-au afișat Laura și Mihai, după ce au câștigat sezonul 10 al emisiunii Mireasa. Cum decurge căsnicia lor, după show-ul matrimonial | FOTO
Evz.ro
Milioane de români vor plăti aproape dublu de la 1 ianuarie. Lista prețurilor
Ego.ro
Artista de muzică populară care a înnebunit internetul la 46 de ani! Abia o mai recunoști
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă femeie din lume, dezbrăcată în zăpadă
kanald.ro
Mesajul tulburător postat de tânărul de 30 de ani din Deva înainte de a-și pune capăt zilelor. A transmis live pe Facebook, iar apoi s-a aruncat în fața mașinilor de pe un pod
Cancan.ro
Meteorologii Weather.com au modificat prognoza: Vin ninsorile în București!
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Proprietarii de case și terenuri, obligați să plătească. Taxe majorate cu 38% din 2025. NU scapă nimeni
StirileBZI
Această plantă nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun! Atrage banii și bunăstarea
Prosport.ro
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
stirilekanald.ro
Știrea momentului în Ajun de Crăciun
substantial.ro
Nadia Comăneci transmite felicitări sportivilor români după Jocurile Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
PLATA cu CARDUL se SCHIMBĂ RADICAL! DISPARE în câteva ORE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ce filme mai vedem de Crăciun? Ce cărți merită citite? Ce jocuri video să încercăm? Recomandări proaspete pentru sărbători