EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE 2018, BAREM MATEMATICA. SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Comunicarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 16 martie.
EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE 2018, BAREM MATEMATICA.SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele.
SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30.
SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.
SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea.
SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. Notele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.
SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. În acelaşi timp, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ MATEMATICĂ. MEN precizează că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.
Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a declarat luni că profesorii au dreptul să protesteze, dar acest protest “nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor”, afirmînd că, dacă boicotul profesorilor este un conflict de muncă, atunci „nu prea s-a respectat legislaţia în vigoare legată de conflictul de muncă”. El a precizat că evaluarea naţională nu a putut avea loc în 25 de şcoli din cinci judeţe.
” În realitate, astăzi, nu s-a putut susţine evaluarea naţională în 25 de şcoli. Este vorba despre 14 şcoli în judeţul Harghita, despre opt şcoli în judeţul Prahova şi câte o şcoală din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Arad. (…) Dacă boicotul acesta este un conflict de muncă, atunci mă gândesc că nu prea s-a respectat legislaţia în vigoare legată de conflictul de muncă. Dacă nu e conflict de muncă, atunci este neîndeplinirea sarcinilor de serviciu şi poate să urmeze o cercetare disciplinară”, a declaratb Valentin Popa.
Ministrul susţine că ar putea fi vorba despre „o problemă disciplinară” şi nu a înţeles dacă suntem în faţa unui conflict de muncă.
„În mod evident, trebuie să clarificăm acest lucru pentru că eu nu am înţeles dacă suntem în faţa unui conflict de muncă în care trebuia să respectăm nişte termene, faptul că un contract colectiv de muncă este în renegociere şi prin semnătura liderilor de sindicat s-au angajat să nu deschidă conflict de muncă în perioada de 60 de zile, cât este renegocierea, sau nu este conflict de muncă, şi atunci înseamnă că este o problemă disciplinară”, a continuat el.
El spune că profesorii au dreptul să protesteze, dar protestul “nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor”.
”Profesorii au dreptul să protesteze, dar acest protest nu trebuie să ducă la o suferinţă asupra elevilor. Nu pot fi împiedicaţi să susţină cel mai importanmt examen al vieţii. Pot să protesteze şi pot să solicite revendicări când doresc dar nu să afecteze activitatea elevilor”, a declarat Valentin Popa.
Cadrele didactice, membre de sindicat din 1.100 de unităţi de învăţământ, au optat să boicoteze simularea examenului de evaluare naţională, care are loc în perioada 5-7 martie 2018, a anunţat duminică FSLI, precizând că angajaţii din educaţie au recurs la această formă de protest din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două Camere din Parlamentul României, la solicitările lor.