EDU.RO SUBIECTE SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2018. Pentru simularea probelor scrise la Bac 2018, care va avea peste mai puțin de o lună, subiectele sunt cele prevăzute în programa pentru Examenul de bacalaureat național.
Subiectele pentru Simulare Bacalaureat 2018 sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la data la care are loc examinarea.
Conform calendarului la Bacalaureat 2018, anunțat de Ministerul Educației pe edu.ro, elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține simularea probelor scrise pentru examenul de Bacalaureat în luna martie, după simularea Evaluării naționale clasa VIII.
Astfel, elevii claselor a XI-a și a XII-a vor simula examenul de Bacalaureat în perioada 19 martie – 22 martie 2018.
Rezultatele vor fi anunțate pe 30 martie.
Calendar simulare Bacalaureat clasa a XI-a:
Calendar simulare Bacalaureat clasa a XII-a:
Subiecte Simulare Bac 2018 la limba română – Clasa a XI-a
Potrivit ordinului Ministerului Educației privind organizarea simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat 2018, subiectele de la simulare sunt elaborate pe baza conţinuturilor prevăzute în programa Examenului de Bacalaureat național, în vigoare
Totuși, pentru simularea examenului la clasa a XI-a sunt exceptate, la limba și literatura română, următoarele conținuturi:
Subiecte Simulare Bac 2018 la limba română – Clasa a XII-a
Conținuturile pentru simulare la proba de limba și literatura română sunt cele prevăzute în programa pentru Examenului de bacalaureat național, în vigoare.
Totuși, sunt exceptate de la simularea la limba și literatura română următoarele conținuturi:
Simulare Bacalaureat 2018. Elevii claselor a XII-a încep luni, 19 martie, simulările la probele scrise de la examenul de Bacalaureat 2018. În Capitală nu vor fi cursuri suspendate, anunţă oficialii Inspectoratului Şcolar Bucureşti.
Calendarul examenului de Bacalaureat 2018 este pregătit din timp, aşadar cursuri la celelalte clase nu vor fi suspendate, dau garanţii reprezentanţii şcolari.
EDU.RO SUBIECTE SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2018.
‘Exista o armata de 5.000- 6.000 de cadre didactice care sunt implicate. Nu suspendam niciun curs. Cursurile vor fi reaşezate, în funcţie de acest program’, a declarat pentru Observator purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marian Banu.
În Bucureşti sunt 104 licee, dintre care doar într-un număr de 12 licee sunt şi clase gimnaziale, a detaliat oficialul ISMB.
‘Nu dăm peste cap şi nu are nicio importanţă la nivelul orarului şcolar acest examen de Bac’, afirmă Marian Banu.
Clasele în care se vor susţine simulările la Bacalaureat 2018 va fi obligatoriu supravegheată de două cadre didactice, însă nu este necesar ca aceşti profesori să fie specializaţi pe disciplina la care elevii dau examenul.
‘Un liceu are în medie 60-80 de cadre, putem detaşa cel puţin 20 de profesori. Greu e la corectat’, conchide purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.
EDU.RO SUBIECTE SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2018. Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată.
SIMULARE BACALAUREAT 2018. Evaluarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea. În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate într-o unitate de învățământ, există și posibilitatea de a solicita sprijin din partea profesorilor din alte școli.
EDU.RO SUBIECTE SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2018. Rezultatele înregistrate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.
EDU.RO SUBIECTE SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2018. Notele obținute nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceștia vor depune o cerere scrisă în acest sens.
EDU.RO SUBIECTE SIMULARE ROMANA BACALAUREAT 2018. Precizăm că obiectivele simulării sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în sesiunea iunie-iulie.
În Ordinul Ministrului privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat national – 2017, se arată, la Articolul 12, care sunt regulile pe care candidații trebuie să le respecte în sala de examen.
Art.12. (1) Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lasa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.
(2) Candidații care refuză depozitarea obiectelor menționate la alin. (1) în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu vor fi primiți în examen.
(3) Se interzice candidaților la examenul de bacalaureat să aibă, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încalțăminte, în penare și altele asemenea sau în băncile în care sunt asezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
(4) Se interzice candidaților să aibă, în salile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încalțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt asezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/ care permite conectarea la internet/ la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați ori cu exteriorul.
(5) Se interzice candidatilor la examenul de bacalaureat sa comunice între ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidati sau cu exteriorul.
(6) Candidații care încalcă regulile menționate la alin. (3), (4) si (5) vor fi eliminati din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceștia ori de alți candidați, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane și indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise.
(7) Încalcarea regulilor menționate la alin. (3), (4) si (5) va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidații respectivi nu mai pot participă la probele următoare și sunt declarați ”eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Acești candidați nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Calculul celor două sesiuni la care candidații „eliminați din examen” nu mai au dreptul de a participa se face fără luarea în considerare a sesiunii speciale a examenului de bacalaureat.
(8) Înainte de începerea probelor, asistenții prezintă candidaților prevederile metodologice legate de organizarea și desfășurarea corectă a examenului de bacalaureat și prevederile alin. (1)-(7) și le solicită să predea toate eventualele materiale și obiecte care, potrivit reglementarilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.
(9) După parcurgerea pasilor menționați la alin. (8), candidații vor semna un procesverbal în care se regăsesc prevederile alin. (1)-(7) și mențiunea că știu că nerespectarea regulilor menționate la alin. (3), (4) si (5) are drept consecință măsurile menționate la alin. (6) si (7).
Art.13. Pentru candidații care au susținut examenul de bacalaureat în alt județ, completarea diplomei se face de către secretarul unității de învațământ la care candidatul a susținut și promovat examenul de bacalaureat. Diploma va fi semnată de secretarul unității de învățământ la care candidatul a susținut și promovat examenul de bacalaureat și de către președintele din centrul de examen la care candidatul a susținut probele. Excepție fac absolvenții de liceu care au promovat examenul de bacalaureat, sesiune specială, pentru care diploma de bacalaureat este eliberată de unitatea de învățământ pe care au absolvit-o.