EDU.RO Rezultate BAC 2014 EDU.RO Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat situaţia parţială, până la ora 20.00, a ratei de promovare a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2014. Până la ora 20.00, au fost încărcate 99,88% din date. Conform acestora, 59,22% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul. Procentul este mai mare cu 3%, comparativ cu situaţia parţială centralizată în iulie 2013, când acesta era de 55,52%. În rândul celor promovaţi, cele mai multe medii au fost înregistrate pe segmentul 8 – 8.99: 25.383.
După centralizarea a 99,88% din date, 59,22% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat Bacalaureatul în sesiunea iunie – iulie 2014 (situaţie centralizată până la ora 20.00/6 iulie)
Pe discipline, situaţia arată astfel: la proba scrisă de Limba şi literatura română E)a), din totalul celor 137.182 de absolvenţi, 108.234 (78,90%) au obţinut medii peste 5. La proba scrisă de Limba şi literatura maternă E)b), din totalul celor 6.658 de absolvenţi, 6.285 (94,40% ) au obţinut medii peste 5. La proba scrisă obligatorie a profilului E)c), din cei 137.677 de absolvenţi, 107.002 (77,72%) au reuşit să obţină medii peste 5, iar la proba scrisă la alegere a profilului şi specializării E)d), din cei 137.977 de absolvenţi, 110.844 (80,34%) au obţinut medii peste 5.
Din totalul celor 161.682 de absolvenţi înscrişi, s-au prezentat 151.106. Alţi 10.576 au absentat. 273 de absolvenţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Examenul de bacalaureat a început marţi cu proba orală la limba română, probele scrise au avut loc în perioada 30 iunie – 4 iulie, iar REZULTATELE FINALE vor fi afişate în 11 iulie. Candidații au susţinut luni, 30 iunie, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat din acest an, la limba română, marţi, 1 iulie proba la Limba Maternă iar miercuri, 2 iunie, a fost programată proba la Matematică, pentru profilul real, respectiv Istorie pentru cei de la profil uman.
Absolvenții de liceu au susținut vineri ultimul examen din sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2014: proba la alegere a profilului și specializării. Candidatii au dat examen, la alegere, la Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică (pentru profilurile real, tehnic, resurse naturale si militar), sau la alegere, dintre Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie (pentru profilurile umanist și servicii, precum și pentru filiera vocațională). Pentru al doilea an, elevii de la liceele tehnologice au avut la Bacalaureat 2014 subiecte diferite de ale celorlalti elevi la materiile mai dificile: Fizică si Chimie.
Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de Bacalaureat anul trecut, înainte de contestații, după centralizarea tuturor datelor, a fost de 55,4%, iar după rezolvarea contestațiilor — de 56,4%.
Atunci au promovat examenul de Bacalaureat 63,1% dintre absolvenții promoției 2012 —2013 și 31,7% dintre absolvenții promoțiilor anterioare.
EDU.RO este Portalul Ministerului Educaţiei unde poți să afli toate informațiile despre BAC 2014. Tototdată pe EDU.RO vor fi afișate REZULTATE BACALAUREAT 2014. În sesiunea iunie-iulie 2014 notele la BAC 2014 vor fi publicate în data de 7 iulie, până la ora 12.00, pe site-ul EDU.RO.
CALENDAR BAC 2014
7 iulie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
7 iulie Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
8 – 10 iulie Rezolvarea contestaţiilor
11 iulie Afişarea rezultatelor finale
REZULTATE BACALAUREAT 2014 BAC 2014 – BACALAUREAT 2014. Elevii care nu iau bacalaureatul din prima sesiunea au la dispoziţie o nouă sesiune, în luna septembrie:
BACALAUREAT 2014 – sesiunea august-septembrie 2014
14 – 18 iulie Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
18 – 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
18 – 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
19 – 20 august Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
21 – 22 august Evaluarea competenţelor digitale – proba D
25 august Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
1 septembrie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
2 – 3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor
4 septembrie Afişarea rezultatelor finale
EDU.RO BACALAUREAT 2014: Examenul de bacalaureat începe marţi cu proba orală la limba română, probele scrise vor avea loc în perioada 30 iunie – 4 iulie, iar REZULTATELE FINALE vor fi afişate în 11 iulie.
Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:
– au susţinut probele de evaluare a competenţelor;
– au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;
– au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.
Candidaţii care la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse nu pot participa la probele scrise, întrucât se consideră că nu au susţinut probe orale.
Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.
EDU.RO BACALAUREAT 2014: Candidaţii care copiază sunt eliminaţi din examen şi nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.
Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.
De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.
Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.
Încălcarea acestor reguli va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.
Aceşti candidaţi nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.
Comisiile de bacalaureat judeţene, respectiv cea a municipiului Bucureşti trebuie să se asigure că sunt camere de supraveghere video funcţionale în toate sălile de examen, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau, se evaluează şi se depozitează lucrările scrise.
Aceste comisii răspund pentru buna organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat şi stabilesc componenţa comisiilor din centrele de examen cu cel mult 48 de ore înainte de începerea probelor scrise, prin tragere la sorţi, în şedinţă publică.
Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen şi de evaluare, inclusiv persoanele de contact sau informaticienii, sunt selectate din alte unităţi şcolare decât cele din care provin candidaţii arondaţi centrelor.
Din comisiile de bacalaureat nu vor face parte persoanele care, în sesiunile anterioare ale examenelor naţionale, nu şi-au îndeplinit corespunzător atribuţiile, care au săvârşit abateri şi au fost sancţionate.
Promovabilitatea în prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea acestora. În prima sesiune au promovat examenul 99.056 de candidaţi. Medii de trecere au obţinut 63,1 la sută, respectiv 87.197 de candidaţi din promoţia 2012 – 2013, şi 31,7 la sută, respectiv 11.859, din promoţiile anterioare.
Pentru filiera teoretică, procentul de promovare a fost de 83,62 la sută, pentru filiera vocaţională – 72,96 la sută, iar pentru cea tehnologică – 37,32 la sută.
În prima sesiune a bacalaureatului s-au înscris 188.842 de candidaţi şi s-au prezentat 175.513, dintre care 320 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Prima sesiune a bacalaureatului din 2013 a fost marcată de anchete privind suspiciuni de fraudă, care au avut în centru situaţia de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală. În ancheta legată de bacalaureatul de la Liceul „Bolintineanu”, directoarea liceului a fost demisă şi ulterior trimisă în judecată, comisia de examen a şcolii a fost schimbată, iar profesorii supraveghetori şi zeci de elevi au fost audiaţi.
Peste zece anchete privind cazuri de fraudă la bacalaureatul din 2013 au fost declanşate în Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Mehedinţi şi Timiş.