EDU.RO

EDU.RO - Portalul Ministerului Educaţiei unde se afişeaza Rezultate Bacalaureat 2014. Verifică notele tale aici pe EDU.RO, unde sunt publicate acum SUBIECTE, BAREME ŞI REZULTATE EVALUARE NATIONALA SI BAC 2014.
Filip Stan
23 iun. 2014, 09:19
EDU.RO

EDU.RO este portalul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pe care se publică Rezultate Bacalaureat 2014,  Rezultate Evaluare Naţională 2014, Subiecte Limba Română, Subiecte Matematică, Subiecte Istorie, Subiecte Geografie, Subiecte Biologie, Subiecte Anatomie, Subiecte Fizică, Subiecte Chimie, Subiecte Informatică, Subiecte Logică, Subiecte Psihologie, Subiecte Economie, Subiecte Filozofie şi Barem Bacalaureat 2014.

Pe EDU.RO ministerul Educaţiei publică cele mai noi informaţii şi documentele necesare înscrierii în toate formele de învăţământ din România, Rezultate Bacalaureat 2014, Rezultate Evaluare Naţională 2014 şi Rezultate Admitere 2014.

Pe portal găsiţi modele de Subiecte Evaluare Naţională 2014 şi modele de Subiecte Bac 2014, Subiecte Bac date în anii precedenţi şi Barem Bac 2014. Tot aici, cei interesaţi pot afla Subiecte Titularizare 2014 şi Rrezultate Titularizare 2014. 

În fiecare an EDU.RO publică Rezultate Evaluare Naţională 2014 şi Rezultate Bacalaureat 2014 pentru fiecare judeţ în parte. Din cauza interesului crescut pentru rezultate, EDU.RO are probleme de funcţionare în ziua publicării.

RomaniaTV.net va publica Rezultate Bacalaureat 2014 şi Rezultate Evaluare Naţională 2014 în paralel cu portalul EDU.RO.

De asemenea, tot pe site-ul oficial al Ministerului Educaţiei, elevii pot verifica liceul unde au fost admişi în urma repartizării computerizate din cadrul Admitere Liceu 2014.

În sesiunea de vară a examenului de Bacalaureat, puţin peste 55% din absolvenţii de clasa a XII-a care au susţinut examenul au promovat.

Subiecte Română Evaluare Naţionala 2014. Ce s-a dat la română la Evaluarea Naţionala 2014

SUBIECTE ROMANA EVALUARE 2014 EDU.RO:  Examenele propriu zise de Evaluare Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a încep în 23 iunie. Ordinul privind organizarea evaluării naționale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul școlar 2013-2014 prevede că exemenele vor începe cu proba scrisă la Limba si literatura română, iar pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Examenul va fi supravegheat video și în 2014, iar camerele vor fi instalate și în sălile în care se descarcă subiectele, precum și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.

EDU.RO Vezi aici MODELUL DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la limba şi literatura română

SUBIECTE ROMANA EVALUARE EDU.RO: Ce s-a dat anul trecut la Evaluare

La proba de Limba şi literatura română, elevii au avut de rezolvat varianta 10.

Elevii au primit, la primul subiect, un fragment din opera „Durerile lumii”, de Alexandru Vlahuţă. Ei au avut de indicat antonime pentru trei cuvine din text, de explicat rolul unei virgule, de transcris două cuvinte care se referă la timpul în care se petrece acţiunea, de menţionat două trasături ale genului epic, de prezentat în 30-50 de cuvinte roulul unei secvenţe din text.

La subiectul al doilea, elevii au avut un text la prima vedere, la care li s-a cerut să formuleze câte un enunţ în care să precizeze anumite aspecte ale fragmentului dat, să menţioneze valoarea morfologică a trei cuvinte, să precizeze funcţia sintactică a două cuvinte, să menţioneze felul unei subordonate, să construiască o frază cu două propoziţii în care să existe o propoziţie subordonată predicativă, introdusă prin adverbul relativ „cum” şi să redacteze o compunere de 80-150 de cuvinte.


La proba de Matematică, elevii au avut de rezolvat varianta 3.

La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operaţiilor care 4×4+10, cât este numărul „a” dacă a/6=5/2, precum şi perimetrul unui pătrat şi volumul unui cub cu laturi date. La acelaşi subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen.

Subiectul II avut ca primă cerinţă desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: „Ana şi Bogdan au împreună şapte mere, Ana şi Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, ştiind că toţi trei au împreună 12 mere?”.

Tot la subiectul II, una dintre cerinţe a fost legată de funcţia f(x)= x + 2, la care s-a cerut să se calculeze f(0) + f(-2) şi să se reprezinte grafic funcţia. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematică E(x) dată, că E(x)=1 pentru orice număr real în afară de -2 şi 2.

Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura şi diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.


Calendarul Evaluării Naţionale 2014:
  • Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie
  • Înscrierea la Evaluarea Naţională: 16 – 18 iunie
  • Limba si literatura română – proba scrisă: 23 iunie
  • Limba și literatura maternă – proba scrisă: 24 iunie
  • Matematică – proba scrisă: 25 iunie
  • Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00): 27 iunie
  • Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie
  • Rezolvarea contestațiilor: 28 iunie – 30 iunie
  • Afișarea rezultatelor finale după contestaţii: 1 iulie

SUBIECTE ROMANA EVALUARE 2014 EDU.RO: Un număr de 166.617 de absolvenţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi la examenele din cadrul Evaluării Naţionale 2014, conform datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Evaluarea Naţională începe luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Miercuri va avea loc ultimul test din cadrul Evaluării Naţionale, proba scrisă la Matematică.

Afişarea rezultatelor se va face pe data de 27 iunie, până la ora 16,00, după care vor putea fi depuse contestaţiile, până la ora 20,00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 1 iulie.

Potrivit MEN, în iunie 2013, la Evaluarea Naţională au participat 162.331 de absolvenţi de gimnaziu.

SUBIECTE ROMANA EVALUARE 2014 EDU.RO: Un număr de 5.386 de poliţişti acţionează suplimentar, faţă de dispozitivul curent angrenat pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pe timpul examenului de Evaluare Naţională 2014, respectiv în perioada 23 iunie – 1 iulie, informează un comunicat al IGPR transmis, duminică, AGERPRES. 

Din totalul efectivelor suplimentare angrenate în măsurile specifice din zona unităţilor de învăţământ, 4.537 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, iar 674 sunt poliţişti de la rutieră.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, unităţile de învăţământ sunt incluse în itinerariile de patrulare.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

IGPR precizează că au fost dispuse măsuri suplimentare şi pentru desfăşurarea examenului naţional de Bacalaureat.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Cum se calculează media de admitere

Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Prima etapă de ADMITERE 2014 EDU.RO:

  • 4 – 8 iulie – Elevii de clasa a VIII-a completează fişele de înscriere alături de  părinţiilor, asistaţi de diriginţi
  • 4 – 8 iulie  – Tot în acest interval, se introduc în baza de date computerizată  datele din  fişele de înscriere
  • 5 – 9 iulie – Are loc verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator,  se corectează greşelile în baza de date computerizată.
  • 10 iulie – Este ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere judeţene şi la cele de la Bucureşti. În acelaşi timp se publică transmite şi lista absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată.
  • 11 iulie – Are loc transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti la Centrul Naţional de Admitere
  • 12 – 13 iulie – Verificarea şi corectarea bazelor de date de către Comisia Naţională de Admitere şi comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti, transmiterea modificărilor la comisia naţională
  • 14 iulie  – Corectarea erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor
  • 15 iulie – REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ  în învăţământul liceal  de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015
  • 16 iulie  – Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat din judeţ/municipiul Bucureşti
  • 16 iulie – Afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal  a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate
  • 17 iulie -25 iulie – Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi

EDU.RO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. A doua etapă de ADMITERE 2014

Elevii din seria curentă şi cei din seriile anterioare, care nu îndeplinesc 18 ani până la începerea anului şcolar 2014-2015, care nu au reuşit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.

  • 16 iulie  – Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă
  • 17-18 iulie  – Susţinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori de limbă maternă
  • 19 iulie  – Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini şi la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi rezolvarea eventualelor contestaţii
  • 16 – 21 iulie – Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii
  • 21 iulie  – Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă
  • 16 – 22 iulie – Introducerea datelor în calculator, verificarea fişelor listate şi corectarea eventualelor erori
  • 23 iulie  – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti şi la Centrul Naţional de Admitere
  • 24 iulie  – REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ  a candidaţilor din a doua etapă a admiterii
  • 24 iulie  – Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenţii proveniţi din şcolile respective/din alte judeţe, repartizaţi în a doua etapă şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat. Fiecare şcoală va lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă.

Între 1 august şi 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învăţământul liceal  de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015.

Înscrierea candidaţilor în vederea repartizării pentru învăţământul special se face, în data de 11 iulie 2014, pe baza următoarelor documente:

– Cerere de înscriere
– Certificatul de naştere în copie legalizată
– Adeverinţă eliberată de şcoala absolvită din care să reiasă dacă a promovat sau nu testele naţionale şi în caz că le-a promovat, notele obţinute la fiecare probă şi media generală obţinută la testele naţionale
– Foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale)
– Certificatul de încadrare într-o categorie de persoană cu handicap (tipul şi
gradul de deficienţă)
– Certificat de expertiză şi orientare şcolară.

Repartizarea candidaţilor pentru învăţământul liceal special se face în funcţie de tipul şi gradul de deficienţă, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere sau de absolvire, după caz şi în funcţie de opţiuni, la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba-sala şedinţe, în data de 11 iulie 2014 ora 9.00, în prezenţa candidatului şi a părintelui/tutorelui.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Broşura privind ADMITEREA LA LICEU 2014

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a realizat broşura „Admiterea în învăţământul liceal şi Admiterea în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani”, anul şcolar 2014-2015.

Broşura privind admiterea la liceu cuprinde informaţii importante referitoare la admiterea în învăţământul liceal şi profesional, documentele necesare pentru înscriere, reţeaua unităţilor de învăţământ liceal din municipiul Bucureşti, filierele, profilurile, specializările din învăţământul liceal şi profesional, media ultimului admis din anul şcolar precedent, planul de şcolarizare şi calendarul susţinerii probelor de aptitudini/probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/ maternă.

Lucrarea este afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi va fi tipărită şi distribuită, gratuit, tuturor absolvenţilor claselor a VIII-a din municipiul Bucureşti.

Efectivele Poliţiei Române acţionează atât pentru un climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, precum şi pentru asigurarea unui examen corect. 

Evaluarea Naţională începe luni cu proba de limba şi literatura română.

EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2014:  

EDU.RO Vezi aici MODELUL 1 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică 

EDU.RO Vezi aici MODELUL 2 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică 

EDU.RO Vezi aici MODELUL 3 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică 

EDU.RO Vezi aici MODELUL 4 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică 

EDU.RO Vezi aici MODELUL 5 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică 

EDU.RO Vezi aici MODELUL 6 DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la matematică 

EDU.RO SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Ministerul Educaţiei a publicat cinci teste suplimentare de pregătire la Matematică pentru elevi, dupa ce doar 30,4% dintre elevii de clasa a VIII-a, care au susţinut simularea Evaluării Naţionale 2014, au luat note peste 5 la Matematică. 

Citeşte şi: Dezastru la SIMULARE EVALUARE NAŢIONALĂ. 48,8% din elevii prezenţi au obţinut medii peste 5 

TEST 1 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 

TEST 1 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 – BAREM DE CORECTARE 

TEST 2 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 

TEST 2 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 – BAREM DE CORECTARE 

TEST 3 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 

TEST 3 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 – BAREM DE CORECTARE 

TEST 4 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 

TEST 4 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 – BAREM DE CORECTARE 

TEST 5 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 

TEST 5 de pregatire la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2014 – BAREM DE CORECTARE 

EDU.ROSubiecte MATEMATICĂ Evaluare Naţionala. După ce luni au dat examen la română şi marţi la limba maternă, miercuri, absolvenţii clasei a VIII-a vor susţine ultimul test al evaluării naţionale, proba scrisă la matematică.

Testul pentru proba scrisă la disciplina MATEMATICĂ este format din trei subiecte. Primul subiect conține itemi de completare, subiectul al doilea şi subiectul al treilea conțin itemi de tip rezolvare de probleme şi itemi de tip întrebare structurată. Testul conține şi itemi care au un caracter aplicativ şi care solicită mai mult argumentarea bazată pe raționament deductiv.

Ce se urmărește la examenul de MATEMATICĂ

Proba scrisă la disciplina Matematică, susținută în cadrul examenului de Evaluare Națională 2014, evaluează competențe dezvoltate pe parcursul învățământului gimnazial, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a V-a – a VIII-a, în vigoare pentru absolvenții promoției 2014.

SUBIECTE MATEMATICA AVALUARE NATIONALA 2014 EDU.RO: Credeţi că se vor lua note mari?

SUBIECTUL 1

• Identificarea caracteristicilor numerelor naturale şi a formei de scriere a unui număr natural
• Identificarea în limbaj cotidian sau în enunțuri matematice a unor noțiuni specifice teoriei mulțimilor
• Identificarea unor reguli de calcul numeric sau algebric pentru simplificarea unor calcule
• Identificarea în exerciții sau în probleme a numerelor reale şi a formulelor de calcul prescurtat
• Recunoaşterea şi descrierea unor elemente de geometrie plană în configurații geometrice date
• Identificarea perechilor de triunghiuri asemenea în configurații geometrice date
• Identificarea unor elemente ale figurilor geometrice plane în configurații geometrice spațiale date 

SUBIECTUL 2

• Aplicarea regulilor de calcul şi de folosire a parantezelor în efectuarea operațiilor cu numere naturale/ întregi/ raționale/ reale
• Utilizarea în exerciții a definiției intervalelor de numere reale şi reprezentarea acestora pe axa numerelor
• Aplicarea regulilor de calcul cu numere reale şi a aproximărilor pentru rezolvarea unor ecuații
• Stabilirea congruenței triunghiurilor
• Aplicarea relațiilor metrice într-un triunghi dreptunghic pentru determinarea unor elemente ale acestuia
• Folosirea instrumentelor geometrice pentru reprezentarea în plan, a figurilor şi a corpurilor geometrice
• Calcularea ariilor şi volumelor corpurilor geometrice studiate

Subiecte MATEMATICĂ Evaluare Naţionala. Vezi ce s-a dat la MATEMATICĂ anul trecut la CAPACITATE

SUBIECTUL 3

• Selectarea şi utilizarea unor modalități adecvate de reprezentare a mulțimilor şi a operațiilor cu mulțimi
• Alegerea metodei adecvate de rezolvare a problemelor în care intervin rapoarte, proporții şi mărimi direct/ invers proporționale
• Alegerea metodei adecvate de rezolvare a problemelor în care intervin dependențe funcționale sau calculul probabilităților
• Aplicarea regulilor de calcul cu numere reale pentru rezolvarea ecuațiilor/ inecuațiilor
• Utilizarea proprietăților calitative şi metrice ale patrulaterelor în rezolvarea unor probleme
• Utilizarea proprietăților referitoare la drepte şi unghiuri în spațiu pentru analizarea pozițiilor relative ale acestora

SUBIECTUL 4

• Exprimarea unor caracteristici ale relației de divizibilitate
• Caracterizarea mulțimilor de numere şi a relațiilor dintre acestea utilizând limbajul logicii matematice şi teoria mulțimilor
• Folosirea terminologiei aferente noțiunii de număr real (semn, modul, opus, invers, parte întreagă, parte fracționară)
• Rezolvarea ecuațiilor şi a inecuațiilor în mulțimea numerelor reale
• Exprimarea unor noȚiuni de geometrie plană prin reprezentări grafice ale funcȚiilor
• Exprimarea caracteristicilor matematice ale triunghiurilor şi ale liniilor importante în triunghi prin definiții, notații şi desen
• Transpunerea în limbaj matematic a unor probleme practice referitoare la perimetre, arii, volume, utilizând transformarea convenabilă a unităților de măsură

SUBIECTUL 5

• Deducerea unor proprietăți ale operațiilor cu numere reale pentru a estima sau pentru a verifica validitatea unor calcule
• Deducerea unor reguli de calcul cu puteri şi a unor proprietăți ale divizibilității în mulțimea numerelor naturale, în exerciții şi în probleme
• Analizarea unor situații practice cu ajutorul rapoartelor, procentelor sau proporțiilor
• Analizarea unor situații practice cu ajutorul elementelor de organizare a datelor
• Deducerea unor proprietăți ale cercului şi ale poligoanelor regulate folosind reprezentări geometrice şi noțiuni studiate

SUBIECTUL 6

• Transpunerea unei situații-problemă în limbaj matematic, rezolvarea problemei obținute (utilizând ecuații, inecuații, organizarea datelor) şi interpretarea rezultatului
• Transpunerea unei situații-problemă în limbaj algebric, rezolvarea problemei obținute şi interpretarea rezultatului
• Transpunerea unei relații dintr-o formă în alta (text, formulă, diagramă, grafic)
• Rezolvarea unor exerciții, utilizând rapoartele de numere reale reprezentate prin litere şi interpretarea rezultatelor
• Transpunerea unei situații-problemă în limbaj geometric, rezolvarea problemei obținute şi interpretarea rezultatului
• Analizarea şi interpretarea rezultatelor obținute prin rezolvarea unor probleme practice cu referire la figurile geometrice şi la unitățile de măsură studiate.


RomaniaTV.net îţi prezintă, în timp real, REZULTATELE FINALE LA EVALUARE NAŢIONALĂ 2014, informaţii despre rata de promovare, precum şi informaţii despre ADMITEREA LA LICEU şi REPATIZAREA COMPUTERIZATĂ.

Anul trecut, peste 196.000 de elevi de clasa a VIII-a au avut de rezolvat subiecte pregătite de Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) pentru evaluarea națională. Proba scrisă de matematică a avut trei subiecte, fiecare cu mai multe cerinţe.

La primul subiect, elevii au avut de aflat, printre altele, rezultatul operaţiilor care 4×4+10, cât este numărul „a” dacă a/6=5/2, precum şi perimetrul unui pătrat şi volumul unui cub cu laturi date. La acelaşi subiect, li s-a cerut să interpreteze datele dintr-un tabel cu notele unui examen.

Subiectul II avut ca primă cerinţă desenarea unei piramide triunghiulare regulate, după care elevii au trebuit să rezolve o problemă de aritmetică: „Ana şi Bogdan au împreună şapte mere, Ana şi Călin au împreună opt mere. Câte mere are Ana, ştiind că toţi trei au împreună 12 mere?”.

Tot la subiectul II, una dintre cerinţe a fost legată de funcţia f(x)= x + 2, la care s-a cerut să se calculeze f(0) + f(-2) şi să se reprezinte grafic funcţia. De asemenea, elevii au avut de demonstrat, pentru o expresie matematică E(x) dată, că E(x)=1 pentru orice număr real în afară de -2 şi 2.

Subiectul III a fost alcătuit din două probleme de geometrie, prima având în ipoteză un dreptunghi cu latura şi diagonala date, iar a doua, un paralelipiped dreptunghic.

Subiecte MATEMATICĂ Evaluare Naţionala. Rezultatele centralizate de Ministerul Educaţiei au arătat că peste 50% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susţinut simulare la EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 au obţinut note mai mici de cinci. Pe discipline, rezultatele arată că cele mai multe note de peste 5 s-au obţinut la limba română – 66,95%, în timp ce la Matematică numai 30,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au avut note peste 5 luat note peste cinci. La Limba Maternă rezultatele au fost mai bune, în condiţiile în care 76% dintre elevii de clasa a VIII-a au obţinut note peste 5.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Absolvenţii de clasa a VIII-a au dat examen, luni, 23 iunie, la limba şi Literatura Română din cadrul Evaluării Naţionale 2014. Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate, luni, pe edu.ro. Un elev a fost eliminat, iar 53 de absolvenţi de clasa a VIII-a au lipsit, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

SUBIECTE MATEMATICA EVALUARE NATIONALA 2014. EDU.RO propune teste suplimentare la matematica

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Calendarul Evaluării Naţionale 2014, clasa a VIII-a

CAPACITATE – Calendarul Evaluării Naţionale 2014:
  • Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie
  • Înscrierea la Evaluarea Naţională: 16 – 18 iunie
  • Limba si literatura română – proba scrisă: 23 iunie
  • Limba și literatura maternă – proba scrisă: 24 iunie
  • Matematică – proba scrisă: 25 iunie
  • Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00): 27 iunie
  • Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie
  • Rezolvarea contestațiilor: 28 iunie – 30 iunie
  • Afișarea rezultatelor finale după contestaţii: 1 iulie

VEZI REZULTATE FINALE EVALUARE NATIONALĂ 2014 EDU.RO

EDU.RO Vezi aici MODELUL DE SUBIECTE şi BAREMUL DE CORECTARE la limba şi literatura română

CITEŞTE ŞI: EVALUARE NAŢIONALĂ 2014: Cât va dura testarea şi ce se întâmplă cu notele

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO CAPACITATE. În anul şcolar 2013-2014, Ministerul Educaţiei a schimbat regulile admiterii la liceu, astfel că media obţinută la Evaluarea Naţională va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, şi nu 50% cât a fost până anul acesta.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO: Cum se calculează media de admitere

Media de admitere se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere se face astfel: MA= (ABS+3 EN):4 (media de admitere este egală cu media generală de absolvire de la gimnaziu plus de trei ori media generală de la evaluarea naţională, totul împărţit la patru)

Unde:  MA = media de admitere;  ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a

CAPACITATE. EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Prima etapă de ADMITERE 2014 EDU.RO:

  • 4 – 8 iulie – Elevii de clasa a VIII-a completează fişele de înscriere alături de  părinţiilor, asistaţi de diriginţi
  • 4 – 8 iulie  – Tot în acest interval, se introduc în baza de date computerizată  datele din  fişele de înscriere
  • 5 – 9 iulie – Are loc verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor editate de calculator,  se corectează greşelile în baza de date computerizată.
  • 10 iulie – Este ultima zi pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere judeţene şi la cele de la Bucureşti. În acelaşi timp se publică transmite şi lista absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată.
  • 11 iulie – Are loc transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti la Centrul Naţional de Admitere
  • 12 – 13 iulie – Verificarea şi corectarea bazelor de date de către Comisia Naţională de Admitere şi comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti, transmiterea modificărilor la comisia naţională
  • 14 iulie  – Corectarea erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor
  • 15 iulie – REPARTIZAREA COMPUTERIZATĂ  în învăţământul liceal  de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015
  • 16 iulie  – Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listelor cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat din judeţ/municipiul Bucureşti
  • 16 iulie – Afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal  a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate
  • 17 iulie -25 iulie – Depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi

EDU.RO EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. A doua etapă de ADMITERE 2014

Elevii din seria curentă şi cei din seriile anterioare, care nu îndeplinesc 18 ani până la începerea anului şcolar 2014-2015, care nu au reuşit să se înscrie în prima etapă, mai pot face acest lucru în cea doua etapă de admitere care are loc în luna iulie.

  • 16 iulie  – Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă
  • 17-18 iulie  – Susţinerea probelor de aptitudini sau a probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori de limbă maternă
  • 19 iulie  – Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini şi la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă şi rezolvarea eventualelor contestaţii
  • 16 – 21 iulie – Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare, completarea unei noi fişe de opţiuni de către cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii
  • 21 iulie  – Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini. Completarea fişei de opţiuni de către candidaţii care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă
  • 16 – 22 iulie – Introducerea datelor în calculator, verificarea fişelor listate şi corectarea eventualelor erori
  • 23 iulie  – Transmiterea noilor baze de date la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti şi la Centrul Naţional de Admitere
  • 24 iulie  – REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ  a candidaţilor din a doua etapă a admiterii
  • 24 iulie  – Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial/în centrul special de înscriere a listelor cu absolvenţii proveniţi din şcolile respective/din alte judeţe, repartizaţi în a doua etapă şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal  de stat. Fiecare şcoală va lista candidaţilor repartizaţi în acea unitate în a doua etapă.

Între 1 august şi 8 septembrie are loc cea de-a treia etapă de admitere în învăţământul liceal  de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2014 – 2015.

Înscrierea candidaţilor în vederea repartizării pentru învăţământul special se face, în data de 11 iulie 2014, pe baza următoarelor documente:

– Cerere de înscriere
– Certificatul de naştere în copie legalizată
– Adeverinţă eliberată de şcoala absolvită din care să reiasă dacă a promovat sau nu testele naţionale şi în caz că le-a promovat, notele obţinute la fiecare probă şi media generală obţinută la testele naţionale
– Foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale)
– Certificatul de încadrare într-o categorie de persoană cu handicap (tipul şi
gradul de deficienţă)
– Certificat de expertiză şi orientare şcolară.

Repartizarea candidaţilor pentru învăţământul liceal special se face în funcţie de tipul şi gradul de deficienţă, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere sau de absolvire, după caz şi în funcţie de opţiuni, la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba-sala şedinţe, în data de 11 iulie 2014 ora 9.00, în prezenţa candidatului şi a părintelui/tutorelui.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. Broşura privind ADMITEREA LA LICEU 2014

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a realizat broşura „Admiterea în învăţământul liceal şi Admiterea în învăţământul profesional de stat cu durata de trei ani”, anul şcolar 2014-2015.

Broşura privind admiterea la liceu cuprinde informaţii importante referitoare la admiterea în învăţământul liceal şi profesional, documentele necesare pentru înscriere, reţeaua unităţilor de învăţământ liceal din municipiul Bucureşti, filierele, profilurile, specializările din învăţământul liceal şi profesional, media ultimului admis din anul şcolar precedent, planul de şcolarizare şi calendarul susţinerii probelor de aptitudini/probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/ maternă.

Lucrarea este afişată pe site-ul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi va fi tipărită şi distribuită, gratuit, tuturor absolvenţilor claselor a VIII-a din municipiul Bucureşti.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI BROŞURA PRIVIND ADMITEREA LA LICEU

PRECIZĂRI PRIVIND COMPLETAREA FIŞEI DE ÎNSCRIERE

Candidaţii completează pe fişa de înscriere, în ordinea preferinţelor, codurile opţiunilor pentru profilurile, specializările sau domeniile de pregătire dorite.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2014. DESCARCĂ DE AICI MODELUL DE FIŞĂ DE ÎNSCRIERE

Vezi şi: Bacalaureat 2014. Elevii de clasa a XII-a au început examenele. Vezi care sunt ZODIILE NOROCOASE la BAC

Citeşte şi: EVALUAREA NAŢIONALĂ 2014: Gafa de la testarea de la clasa a IV-a

Citeşte şi: ADMITERE LICEU 2014. Topul celor mai bune licee din Bucureşti şi din ţară

Calendarul Evaluării Naţionale 2014

 

Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a: 13 iunie
Înscrierea la Evaluarea Naţională: 16 – 18 iunie
Limba si literatura română – proba scrisă: 23 iunie
Limba și literatura maternă – proba scrisă: 24 iunie
Matematică – proba scrisă: 25 iunie
Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00): 27 iunie
Depunerea contestațiilor (orele 16.00 – 20.00): 27 iunie
Rezolvarea contestațiilor: 28 iunie – 30 iunie
Afișarea rezultatelor finale după contestaţii: 1 iulie

 

Evaluarea Naţională 2014 a început cu proba scrisă la Limba si literatura română, iar pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale. Examenul este supravegheat video, atât în în sălile în care se descarcă subiectele, cât și în sălile în care se evaluează lucrările scrise.

 

Modul de calculare a mediei de admitere la liceu se schimbă de anul acesta. Dacă până acum, media celor patru ani de gimnaziu avea o importanţă de 50%, ponderea acesteia scade la 25%. În schimb, evaluarea naţională pentru liceu va avea un impact mai mare, adică 75%, faţă de vechea metodă de calcul cu 50%.



DailyBusiness
Gigi Becali, scut pentru David Popovici. Mesaj dur pentru CTP: „Trebuie să bagi capul în pământ și să nu sufli în fața campionului olimpic!”
Spynews
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars
Bzi.ro
Cum arată Andreea Esca în costum de baie, la 52 de ani! Vedeta și-a lăsat fanii mască! – FOTO
Fanatik.ro
Cum păstrezi căldura în casă mai mult timp. Trucul prin care economisești bani la facturi și care menține temperatura ideală
Capital.ro
Călin Georgescu a înlemnit. A primit lovitura care îl pune la pământ: „Ca Ceaușescu!”
Playtech.ro
Greșeala care le poate aduce românilor care stau la bloc o amendă de 40.000 de lei. Mulți ignoră acest gest banal
DailyBusiness
Metoda finlandeză de încălzire. Cum poți avea o casă călduroasă fără a cheltui prea mulți bani pe facturi
Adevarul
Dezvăluirile unui general iranian de top privind înfrângerea suferită de Iran în Siria: „Am primit o lovitură foarte mare”
wowbiz.ro
Detalii bombă despre bebelușul Monicăi Gabor și al lui Mr. Pink! Când a născut, de fapt, fosta soție a lui Irinel Columbeanu și cum arată acum? | EXCLUSIV
Spynews
Ce cuvinte trebuie să rostești pentru a atrage banii în viața ta. Cum poți manifesta abundența
Spynews
Cum arată mașina care poate sări peste gropile din asfalt. Cu cât se vinde un astfel de vehicul
Evz.ro
Cele mai bune paste din lume. Seccretul a fost dezvăluit
Ego.ro
Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată de PRO TV
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
kanald.ro
Bursele de excelență pentru elevii olimpici nu au fost modificate de Ordonanța trenuleț! Se vor raporta la salariul minim actual, de 4.050 de lei brut
Cancan.ro
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun mesaj, las…”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Verdict clar pentru Călin Georgescu. S-a anunțat finalul: Fără relevanță
StirileBZI
Amendă de până la 3.000 de lei pentru românii care fac asta! Certurile cu vecinii încep de la această lege
Prosport.ro
FOTO. Andreea Bălan, ce apariție în Australia! Vedeta a atras toate privirile
stirilekanald.ro
Andrei, băiatul de 15 ani ucis în bătaie de prieteni, dus pentru ultima dată acasă. Bunica îl plânge cu lacrimi amare: „A fost abandonat de mamă și de tată”
substantial.ro
Elon Musk și Thierry Breton în conflict privind dezinformarea legată de alegerile din România
MediaFlux
SCHIMBARE ESENȚIALĂ privind PENSIA. TOTUL va fi ONLINE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Casa Națională de Pensii lansează aplicația e-Talon pentru digitalizarea cupoanelor de pensie