Fie că este vorba de spălatul pe mâini, de programul alandala al meselor sau de alimentele consumate, toate pot avea repercusiuni asupra sănătăţii fizice şi mentale a copiilor tăi.
Iată ce obiceiuri ar trebui să schimbi pentru a fi sigur că nu îţi pui în pericol copilul.
1. Te critici prea des
Dacă de fiecare dată când te uiţi în oglindă începi să te plângi de felul în care arăţi, tot ce faci este să-i transmiţi copilului (mai ales dacă este fată) că respectul de sine depinde foarte mult de cum îţi stau jeanşii sau de cât de puţine kilograme ai.
2. Mănânci pe fond de stres
Dacă te foloseşti de mâncare pentru a te simţi mai bine atunci când eşti trist sau deprimat, poţi transmite un mesaj foarte nesănătos copilului tău: mâncarea te ajută să-ţi ridici moralul.
Alege alte metode să-ţi ridici moralul: vorbeşte cu prietenii, cu rudele, plimbă-te, fă mişcare.
3. Prea multe SMS-uri şi e-mail-uri
Nu este corect să îi interzici copilului să folosească telefonul la masă şi tu să nu apuci să mănânci de cât de multe SMS-uri trimiţi, indiferent că sunt sau nu în interes de serviciu. Dacă regula este fără telefon la masă, atunci niciunul dintre voi n-ar trebui să aibă telefonul lângă el în timp ce mănâncă.
De asemenea, ultimele studii relevă faptul că timpul îndelungat petrecut în faţa computerului duce la tulburări de somn, scăderea performanţelor intelectuale, precum şi la probleme de greutate. În schimb, copiii care mănâncă alături de părinţi prezintă riscuri mai mici de a deveni obezi.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro