Reducerea costurilor la cumpărături nu înseamnă să renunți la calitate sau la lucrurile esențiale pentru tine şi familia ta. Este nevoie de puţin mai multă planificare. Respectarea unor reguli simple te pot ajuta să economiseşti fără mari compromisuri.
Urmărind ofertele reale și respectând câteva reguli de bază poți să economiseşti bani frumoşi pe care îi poţi investi sau te poţi bucura de o vacanţă binemeritată.
Citeşte şi: Românii au cheltuit în 2024 cu Revolut o sumă mai mare decât PIB-ul unor state europene mici
Educaţie financiară. Cum să reduci costurile la cumpărături
Planifică de acasă și respectă lista de cumpărături: Fă o listă de cumpărături înainte de a pleca la magazin și respect-o. Acest lucru te ajută să eviți achizițiile impulsive, potrivit spotmedia.ro.
Stabilește un buget: Decide cât vrei să cheltui pentru fiecare sesiune de cumpărături și nu depăși suma stabilită.
Când să faci cumpărături. Dacă ai de făcut cumpărături de la piaţă, dimineața este momentul când găsești cele mai proaspete produse la prețuri bune. În marile magazine poţi merge oricând.
Alege produse de marcă proprie: Unele magazine au produse marcă proprie. Sunt mai ieftine, dar au o calitate similară cu cele de brand.
Verifică data de expirare: Unele magazine reduc prețurile produselor care se apropie de termenul de valabilitate. Sunt ideale pentru consum imediat.
Nu merge la cumpărături înfometat: Atunci când ești flămând, ești mai tentat să cumperi produse inutile, în special dulciuri sau gustări.
Cumpără în cantități mari: Făina, mălaiul, zahărul sau detergentul sunt mai ieftine atunci când le achiziționezi în cantități mari. Unele magazine oferă reduceri la comenzile mai mari. Împarte produsele cu prietenii sau familia pentru a beneficia de aceste oferte.
Folosește aplicații de cashback: Platforme precum Bonusway sau LetyShops şi chiar şi unele carduri bancare îți returnează un procent din valoarea cumpărăturilor făcute online sau în magazine.