Sunt părinţi care, privind diverşi copii în parc sau ascultând poveştile altor părinţi, îi cataloghează pe acei copii “perfecţi”. Copilul care nu plânge, care mănâncă tot din farfurie, care nu ţipă, nu aruncă jucăriile, care nu vrea în braţe tot timpul, care doarme singur în patutul lui şi adoarme imediat ce l-ai pus acolo – iată numai câteva însuşiri ale “copilului perfect” create în mintea unora dintre părinţi. Apoi încep comparaţiile “al meu ţipă, nu doarme, nu mănâncă, este iritat, plânge non-stop“ etc. Dar oare să însemne asta că respectivul copil nu este “perfect”? Cu siguranţă răpunsul va fi nu!
Citeşte articolul întreg, pe: sfatulparinţilor.ro
Capitolul “educatie copii” este extrem de important in cresterea si dezvoltarea lor armonioasa. Iar pentru a-i oferi copilului educatia optima, parintele trebuie in primul rand sa-l inteleaga, sa-i stie nevoile, sentimentele, chiar daca este mic si nu le poate exprima prin cuvinte.
Sunt parinti care, privind diversi copii in parc sau ascultand povestile altor parinti, ii catalogheaza pe acei copii “perfecti”. Copilul care nu plange, care mananca tot din farfurie, care nu tipa, nu arunca jucariile, care nu vrea in brate tot timpul, care doarme singur in patutul lui si adoarme imediat ce l-ai pus acolo – iata numai cateva insusiri ale “copilului perfect” create in mintea unora dintre parinti. Apoi incep comparatiile “al meu tipa, nu doarme, nu mananca, este iritat, plange non stop “ etc. Dar oare sa insemne asta ca respectivul copil nu este “perfect”? Cu siguranta raspunsul va fi nu!