Stimulează imunitatea
Nu numai că ghimbirul conține substanțe chimice care luptă împotriva rinovirusului (cea mai frecventă cauză a răcelilor), consumul de ceai de ghimbir poate reduce, de asemenea, congestia și ameliora alte simptome frecvente în gripă, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Cardiff, Marea Britanie. Mai mult, pentru că are antioxidanți imunostimulatori, ghimbirul reduce febra.
Ușurează durerile provocate de artrită
„Există unele dovezi că ghimbirul poate fi de ajutor în reducerea durerii articulare și a inflamațiilor la pacienții cu artrită”, spune dieteticiana Danielle Capalino. Asta deoarece ghimbirul conține gingerol, un antiinflamator puternic. Într-un studiu, publicat în „ Arthritis & Rheumatology”, extractul de ghimbir reduce semnificativ simptomele osteoartritei genunchiului.
Calmează durerile musculare
Cercetări recente arată că ghimbirul acționează ca un analgezic natural și antiinflamator și poate ușura durerile musculare post-antrenament. Într-un studiu publicat în „Journal of Pain”, participanții care au luat două grame de ghimbir pe zi (1 lingură de ghimbir proaspăt sau 3/4 linguriță de ghimbir pudră) au suferit mai puține dureri musculare induse de efort la 24 de ore după antrenament.
Te scapă de balonare
Ghimbirul te scapă de balonare, dar poate să și ușureze digestia, fiind cunoscut ca o plantă carminativă (ceea ce înseamnă că elimină gazele în exces). Compuși din ghimbir stimulează sucurile gastrice stimulând digestia.
Ușurează durerile de cap
Un studiu recent arată că pudra de ghimbir este la fel de eficientă în tratarea migrenelor ca medicamentele care se prescriu împotriva acestor dureri. Mai mult, ghimbirul ajuta la înăbușirea grețurilor, care însoțesc adesea o durere de cap.