Este şi cazul mai multor pacienţi care au vrut să scape de afecţiuni grave cu ajutorul celulelor stem. De pildă, o americancă al cărei nume nu a fost dezvăluit, suferea de dureri ce îi afectau terminaţiile nervoase ale coloanei vertebrale. Ea a ajuns la o clinică din Portugalia, la Lisabona, unde specialiştii i-au prelevat ţesut din nas şi l-au implantat în coloana vertebrală, în speranţa că celulele stem se vor dezvolta în celulele neuronale ale nervului afectat şi vor repara astfel nervul spinal care îi provocase paralizie, potrivit Daily Mail.
Această metodă de tratament a eşuat în final, iar femeia a început să acuze dureri din ce în ce mai puternice în spate. După 8 ani, femeii îi crescuse în spate un fel de nas, de vreo 3 centimetri, din celulele prelevate din nas care nu realizaseră legătura cu nervii spinali afectaţi.
Citeşte şi Uitaţi de SEX! Cum vom face copii în viitor
Neurochirurgul Brian Dlouhy , de la Universitataea din Iowa, care a scos „nasul” din spinarea femeii, a explicat că, în mod obişnuit, aceste tehnici genetice au avut rezultatele scontate, iar cazurile soldate cu eşec sunt sunt 1%.