Efectele grevei parlamentarilor USL: Crin se împrumută, Ponta îşi donează banii către SMURD

Parlamentarii USL vor intra în grevă până la alegeri. Cel puţin aşa susţin liderii Opoziţiei. În tot acest timp, veniturile lor vor scădea simţitor, întrucât ei nu vor mai primi integral indemnizaţiile de parlamentari. Pentru unii, banii vor fi suficienţi. Pentru alţii, nu.  Crin Antonescu, preşedintele PNL spune că se plasează în cea de-a doua categorie. El a anunţat luni că va fi nevoit să se împrumute.
Romania TV
30 ian. 2012, 17:02
Efectele grevei parlamentarilor USL: Crin se împrumută, Ponta îşi donează banii către SMURD

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că pe durata protestului parlamentar la care va recurge opoziţia se va împrumuta de la prieteni şi de la familie, indemnizaţiile de la Parlament fiind singura sa formă de venit.

Antonescu a precizat, răspunzând unor întrebări, că parlamentarii opoziţiei, care se vor retrage de la activităţile Parlamentului începând de miercuri, nu vor încasa indemnizaţiile de şedinţe, ci doar indemnizaţia de bază şi suma forfetară.

El a afirmat că suma forfetară este destinată asigurării activităţilor birourilor parlamentare, prin care care aleşii „ţin legătura cu alegătorii”.

Întrebat ce vor face parlamentarii care nu au altă formă de venit, Antonescu a spus că aceştia vor recurge, ca toţi românii, la prieteni sau familie.

Preşedintele PNL a spus că nici el nu are altă formă de venit în afara celui de la Parlament şi va recurge şi el la împrumuturi.

„S-ar putea să mă şi împrumut, dar nu cu milioane la bănci pentru ca după aia să fac reclamă”, a mai declarat Antonescu, transmiţându-le jurnaliştilor că este clar la cine face aluzie.

Bani pentru SMURD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a precizat, luni, că parlamentarii opoziţiei îşi vor încasa, pe durata protestului USL, indemnizaţiile de bază, pe care nu le pot refuza, însă le vor dona unor fundaţii.

Ponta a spus că nu există nicio formulă prin care parlamentarii să refuze indemnizaţiile de bază, sumele respective fiind vărsate automat în conturi.

Parlamentarilor opoziţiei, care se vor retrage de la plen şi comisii începând de miercuri, li se vor tăia automat doar indemnizaţiile de şedinţe, întrucât ei nu vor mai semna tabelurile de prezenţă.

Ponta a precizat că indemnizaţiile de bază, care vor intra automat în conturile parlamentarilor USL vor fi donate de aceştia unor fundaţii, fie la liberă alegere, fie în urma unor discuţii în partide.

Preşedintele PSD a menţionat, în acest sens, că va dona indemnizaţia sa către SMURD.

Ponta a mai spus că au existat şi parlamentari USL nemulţumiţi de decizia de retragere din Parlament, în special din cauza pierderii veniturilor respective.

„O să găsim soluţii, evident sunt unii colegi nemulţumiţi, am vorbit cu ei să găsim soluţii. Important este ca noi să facem un gest politic ferm (…), să facem un gest radical, care oricum nu se face cu unanimităţi, pentru că unanimităţile nu sunt întotdeauna cele mai bune. Dar e un gest pe care îl propunem punând în balanţă şi cele bune şi cele rele”, a declarat preşedintele PSD.

Totuşi, liderul PSD pare a avea susţinerea parlamentrarilor săi. Unul dintre ei este senatorul Cătălin Voicu, dispus să meargă la „munca de jos” pentru a compensa pierderile de venit ca urmare a grevei. „Chiar dacă trebuie pentru chestia asta să dau la zăpadă, voi dona salariul fără niciun fel de problemă”, a spus senatorul.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
SE CONFISCĂ mașinile pe loc. Regulile se aplică deja LA GRANIȚA cu România
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Alegeri în Statele Unite, Joe Biden renunță la cursa prezidențială
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE! Dentista din Brăila își cunoștea presupusul ucigaș! Mama bărbatului a făcut dezvăluiri inedite + unde s-ar fi aflat el când
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
CNAIR: Progres de 50% la defrișările de pe Valea Oltului după două săptămâni
MediaFlux
JOE BIDEN S-A RETRAS! Răsturnare totală în SUA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'