Efectele nebănuite ale celei mai consumate băuturi de dimineață. Este prăjirea cafelei cangerigenă sau nu? Mihail Pautov: „Sunt foarte multe studii”

Medicul Mihail Pautov a răspuns la una dintre cele mai adresate întrebări din ultima perioadă: părjirea fae sau nu cafeaua cancerigenă?
Alina Costache
21 iun. 2024, 22:58
Efectele nebănuite ale celei mai consumate băuturi de dimineață. Este prăjirea cafelei cangerigenă sau nu? Mihail Pautov:

Este prăjirea cafelei cangerigenă sau nu? Cafeaua e băută de majoritatea oamenilor. Mulți o consumă pentru aroma ei intensă și efectul energizant pe care îl are. Pentru mulți e un obicei de a-și începe ziua, prin care își iau toată energia necesară pentru întreaga zi.

Este prăjirea cafelei cangerigenă sau nu? S-a vorbit mult despre efectele prăjirii boabelor de cafea și posibilitatea ca procesul să facă cafeaua să fie cancerigenă. Dar nu mulți specialiști și-au exprimat părerea pe acest subiect.

Citește și Cât costă un kilogram de brânză de oaie de la mama Geta. „Noi o dăm mult mai ieftin decât este pe piață și pe la supermarket”

Este prăjirea cafelei cangerigenă sau nu? Explicația lui Mihail Pautov

Recent, medicul Mihail Pautov a vorbit despre efectele prăjirii cafelei. Medicul a spus că zvonurile potrivit cărora cafeaua prăjită ar putea fi cancerigenă sunt complet false. El a explicat că bobul de cafea este verde și foarte amar în forma sa naturală, fiind imposibil de consumat în acest stadiu. Prin prăjire, aroma devine mai intensă, iar numărul de antioxidanți și polifenoli crește.

„Ceea ce se spune pe internet, că prăjirea face cafeaua cancerigenă este absolut fals. Sunt foarte multe studii. Bobul de cafea este verde și foarte amar și imposibil de făcut cafea cu el, pentru că nu ai cum să bei așa ceva. În momentul în care crești temperatura, aroma devine mai intensă cu prăjirea. Numărul de antioxidanți și polifenoli crește odată cu prăjirea și există o oarecare curbă.

La o prăjire medie sau la o prăjire ușoară până la medie, numărul de polifenoli și antioxidanți crește. Atunci când prăjim cafeaua prea mult și o facem neagră, bobul este negru intens, nu este maroniu, se pare că această concentrație de polifenoli și antioxidanți începe să scadă, dar totuși rămâne acolo. E foarte important de înțeles. Cel mai bun tip de prăjire pare să fie prăjirea ușoară și medie. Prăjirea aceea închisă oferă mai puține beneficii. De ce este intens prăjită? Pentru că este mult mai ușor să o depozitezi când e intens prăjită”, a declarat medicul Mihail Pautov în mediul online.

Totuși, medicul atrage atenția asupra unui aspect important. Există anumite persoane care nu ar trebui să consume cafeaua cu lapte.

„Este bine să bei cafea cu lapte. Problema este ce reacție ai tu la lapte. Dacă nu poți să digeri lapte e posibil să nu asimilezi o parte din elementele benefice din cafea. Dacă nu ai nicio problemă cu laptele atunci e foarte ok să consumi cafea cu lapte”, a precizat medicul Mihail Pautov.

Citește și Cât costă să mănânci în restaurantele lui Mugur Mihăescu şi Constantin Enceanu. Ce vedete au afaceri culinare

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Top alimente din comerț periculoase pe care nu e bine să le consumi. Le găsești în rafturile din față și vei fi tentant să le cumperi: ”Ar trebui să aibă un avertisment”
Capital.ro
Devin proprietari și pe terenuri. S-a dat lege în România. Decizia a venit joi, 27 iunie
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Schimbare uriașă pentru clienții Băncii Transilvania! Iată ce este nou!
Adevarul
Un nou caz de sclavie în Argeş. Imagini cutremurătoare de la ferma unde erau ţinute cele şapte victime | VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Guvernul, la sapă de lemn. Se iau măsuri disperate
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Rezultate Loto 6 din 49 joi, 27 iunie 2024. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE. Iată ce premii sunt puse în joc la extragerea din această seară
Capital.ro
UNGURII nu acceptă să renunțe. Lovitura cea mare în Europa: Să fie maghiară
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Caz de deces asociat cu epidemia de E. coli în Marea Britanie
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?