Efectele secundare ale vaccinării anti-Covid cu a treia doză. Avertismentul directorului CDC

SUA face analize pentru a dovedi necesitatea unei a treia doze de vaccin anti-Covid în rândul cetățenilor ce au fost deja vaccinați. Însă, până atunci e necesar să strângă mai multe date pentru a ști dacă dozele suplimentare cresc riscul de efecte secundare grave.
Filip Stan
28 iul. 2021, 08:59
Efectele secundare ale vaccinării anti-Covid cu a treia doză. Avertismentul directorului CDC

Jay Butler, directorul adjunct al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, a declarat că există îngrijorarea că o a treia doză ar putea avea riscuri și mai mari.

„Numărul reacțiilor adverse rare a fost mai mare după a doua doză și chiar și reacțiile locale, care sunt destul de frecvente, sunt mai frecvente după a doua doză. Trebuie să știm dacă o a treia doză poate fi sau nu asociată cu un risc mai mare de reacții adverse, în special unele dintre cele mai severe.” , a declarat Jay Butler.

Reprezentanții Pfizer au precizat că intenționează să solicite autorităților de reglementare americane să autorizeze a treia doză de rapel, pe baza dovezilor unui risc mai mare de infecție la șase luni după inoculare și răspândirea variantei Delta foarte contagioase.

Cu toate acestea, oficialii de la Departamentul de Sănătate și Resurse Umane din SA au spus, după întâlnirea cu Pfizer, că nu văd necesitatea unui rapel în momentul de față.

Butler a spus că nu a văzut vreo dovadă a scăderii imunității la COVID în rândul rezidenților americani ce au primit doza de vaccin în decembrie sau ianuarie. Acesta a mai precizat că vaccinurile existente deja oferă o protecție semnificativă împotriva Delta.

Vaccinarea anti-Covid cu a treia doză în România

Vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 ar putea începe din luna septembrie, la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau aflate în evidență cu boli cronice, care sunt mai vulnerabile la o eventuală infectare, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

“Există discuţii în momentul de faţă legat de administrare rapelului sau cum este cunoscut ca cea de-a treia doză deşi în mod corect vorbim de rapel şi nu de doza trei la persoanele care fie au un risc crescut de expunere şi aici vorbim de pildă de categoria personalului medical şi personalul social şi persoanele care se află în evidenţă cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie de a administra doza trei sau rapelul, practic ar veni la opt luni de la debutul campaniei de vaccinare, în primul rând pentru personalul medical care se află la risc crescut de expunere faţă de această infecţie şi continuând cu pacienţii vulnerabile, cei peste 65 de ani şi cei aflaţi în evidenţă cu boli cronice.

Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul de trecere prin boală, practic o persoană care are istoric de trecere prin boală şi a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicaţie de a face rapeluri cu cea de-a treia doză de vaccin, având în vedere că trecerea prin boală este un element important de activare a răspunsului imun”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.

 

 

Spynews
Alertă! Vulcanul Etna a erupt. Aeroportul din Catania a anulat toate zborurile
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
O importantă bancă dispare din România. Gigantul autohton care a achitat aproape 350 de milioane de euro
Capital.ro
Vestea dimineții despre Corina Chiriac. Marea artistă a....
Playtech.ro
S-a schimat legea, acum! Poți să rămâi pe loc fără permis
DailyBusiness
Fermierii români primesc mai mulți bani de la stat! Se dau 310 milioane de euro!
Adevarul
Cum a rămas România fără uriașele păduri seculare. Planul eșuat al lui Ceaușescu de reîmpădurire a țării
Spynews
Lovitură grea pentru Cătălin Cherecheș! Socrii fostul edil au fost condamnați la închisoare
Spynews
Cum și-a dat seama Lidia Buble că suferă de psoriazis: „Am ignorat total situația”. Consideră că s-a vindecat datorită rugăciunilor tatălui ei
Evz.ro
Codul Rutier. Noi amenzi, din 9 iulie. Greșeala care te costă
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cine este principalul suspect în cazul atacului cu acid din Călărași! Anchetatorii au aflat că acesta nu a acționat singur
Capital.ro
ELENA UDREA va fi eliberată? Veste uriașă pentru fostul ministru. Va primi despăgubiri
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
Scandal la Protecția Copilului Vaslui: Două Minore din Grija Statului, Văzute Lucrând ca Animatoare în Club
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!