Până în prezent, procurorii au audiat în calitate de martori peste 50 de persoane, reprezentând persoane vătămate și părți civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Școlii Superioare de Aviație Civilă, din MAI și MApN.
Deocamdată, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoană, fiind începută urmărirea penală „in rem” pentru săvârșirea infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă; ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.
Parchetul Militar a anunțat săptămâna trecută că a fost finalizată activitatea de întocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicările realizate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”.
În plus, procurorii militari au solicitat și primit documente, înscrisuri de la instituții implicate în operațiunile de localizare, căutare și salvare a echipajului și a persoanelor aflate la bordul aeronavei.
Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.
În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul și o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias. Medicii erau transportați la Oradea, unde urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant.
Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic.