Ei sunt bogaţii care au ales să dea singuri cu aspiratorul. Unii s-au izolat cu menajera şi bucătarul

Unii dintre oamenii bogați au intrat în izolare pe perioada pendemiei păstrându-și personalul angajat să aibă grijă de casă (menajere, bucătari), în vreme ce alții au ales să gătească și să ducă gunoiul singuri.
Romania TV
21 apr. 2020, 16:36
Ei sunt bogaţii care au ales să dea singuri cu aspiratorul. Unii s-au izolat cu menajera şi bucătarul

Peter Mahler, șeful unei agenții de plasare de personal pentru proprietățile foarte scumpe din New York, este obișnuit să rezolve cele mai neobișnuite cereri ale clienților săi extrem de bogați. Dar acum se confruntă cu unele noi.

Într-o duminică a fost sunat de un client de-ai săi, directorul unei companii financiare din New York, în legătură cu aspiratorul: nu știa cum să schimbe sacul de gunoi. Și unde găsește unul nou în ditamai apartamentul lui din Manhattan, lângă Central Park. A trimis și poze cu aspiratorul, ca să poată primi instrucțiuni.

Asta se întâmplă de când a început pandemia, povestește Peter Mahler pentru Wall Street Journal. Bogătașii obișnuiți să aibă în permanență menajere, bucătari, bone, grădinari au trebuit să ia o decizie: pe perioada pandemiei se izolează la domiciliu cu tot cu personal sau îi lasă să plece și se îngrijesc singuri de ale casei.

Cei care au rămas singuri urmează acum o curbă a învățării. „Unii din ei fac treburi pe care nu le-au făcut de zeci de ani”, spune Peter Mahler.

Cam 40% din clienții săi s-au izolat alături de 2-3 angajați, cărora le-au oferit și o mărire temporară de salariu, de circa 30%, ca să rămână să aibă grijă de casă. De asemenea, unele familii de bogați au rămas acasă în marile orașe, în timp ce alții au plecat să se izoleze la casele lor de vacanță din Connecticut sau Palm Beach.

Au fost cazuri în care angajații au refuzat să-și urmeze „stăpânii” la casele de vacanță, situație în care proprietarii au trebuit să caute personal în zona unde au casa de vacanță, să intervieveze candidați pe Zoom și să-i țină două săptămâni în carantină, înainte de a-i primi la muncă în casă, povestește David Youdovin, care deține o companie de plasare a forței de muncă. În cele mai multe cazuri, clienții continuă să-și plătească angajații chiar dacă aceștia nu mai lucrează în această perioadă.

Printre cei care au păstrat angajați pe perioada carantinei se numără și Martha Stewart, mogul media, care a intrat în izolare alături de șofer, menajeră și grădinar, la casa ei din Bedford, la nord de New York.

Avem trei deținuți, așa le spun. În fiecare seară luăm cina împreună, bem un cocktail și jucăm cărți”, a spus Martha Stewart într-un interviu video în cadrul unul talk-show.

Miliardarul Jeff Greene, cu afaceri în domeniul imobiliar, s-a izolat împreună cu soția și cei trei copii la casa lor din Palm Beach, Florida. El îi lasă pe bucătar și menajeră să vină și să plece de acasă, dar le cere să poarte echipament de protecție și să mențină distanță față de membrii familiei. De asemenea, bucătarul folosește o singură intrare și trebuie să stea doar în bucătărie când are treabă.

Nu că n-am fi în stare să gătim singuri, dar este cu noi de ceva vreme și încercăm să nu ne debarasăm de oameni atunci când nu avem nevoie de ei”, a spus Jeff Greene.

Spynews
Anca Țurcașiu, ipostaze romantice în brațele iubitului! Actrița se declară fericită și iubită: "Am lângă mine un om drag..." / FOTO
Bzi.ro
Andreea Marin, apariție spectaculoasă în costum de baie! Are o siluetă impecabilă, la 49 de ani
Fanatik.ro
Singurele 3 zodii care sunt protejate de astre în lunile septembrie și octombrie. Răsturnări spectaculoase de situații pentru Berbeci
Capital.ro
Se schimbă banii. România e obligată să treacă la Euro: Strângeți cureaua!
Playtech.ro
Ți se rupe sufletul! AVEM ultimele imagini cu Alain Delon în viață. Te fac să PLÂNGI, cutremurător
DailyBusiness
SE DAU BANI DE LA STAT! Cine primește 3.000 de lei
Adevarul
Vladimir Putin nu poate răspunde rapid la invazia Ucrainei. De câți soldați are nevoie pentru a-i scoate pe ucraineni din Kursk?
Spynews
Unde e înmormântat tatăl lui Silviu Prigoană! Bărbatul își doarme somnul de veci lângă fiul afaceristului și al Adrianei Bahmuțeanu, decedat în urmă cu 15 ani
Spynews
Un iaht de lux s-a scufundat din cauza unei furtuni puternice, în Mediterană. O persoană a murit și alte șase sunt date dispărute
Evz.ro
Schimbare de proporții la X Factor. O mare vedetă revine pe sticlă
Ego.ro
Anunțul a foct făcut ACUM de Antenă! Ce se întâmplă cu Mirela Vaida
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!
Cancan.ro
BREAKING | Ciclista de la Jocurile Olimpice a fost găsită moartă în casă
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Întârzieri masive la CFR! Calvarul la care au fost supuși călătorii care au revenit din vacanța de pe litoralul românesc
Capital.ro
Vladimir Putin vrea să facă pace. A anunțat personal: Am fi foarte fericiţi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
Urlete de durere la înmormântarea Robertei, polițista moartă la 21 de ani! Detalii șocante
substantial.ro
Președintele Macron a acceptat demisia guvernului condus de Gabriel Attal
MediaFlux
Kamala Harris a făcut PASUL DECISIV. Donald Trump NU mai are ÎNCOTRO
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...