Locul 1. Daniel Dines, 7,7 mld. lei
Pe primul loc se află Daniel Dines (48 de ani), fondatorul și CEO-ul UiPath, companie specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA), tehnologie care automatizează activitățile repetitive efectuate de angajați. Compania a devenit în luna martie 2018 primul business din România care a ajuns la o evaluare ce depășește 1 miliarde de dolari, conform Forbes România.
Locul 2. Dragos și Adrian Pavăl, 7,5 mld. lei
Compania Dedeman, deținută de fraţii Dragoș și Adrian Pavăl, a cunoscut în 2019 o creștere a cifrei de afaceri de 13,7%, fiind al șaselea an consecutiv în care afacerile au crescut cu un miliard de lei.
Locul 3. Ion Țiriac, 6 mld. lei
Dacă în martie 2019, Ion Țiriac se afla în topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, în doar câteva luni, mai exact în octombrie 2019, a mărturisit că nu mai are bani. „Mi-am donat toată averea”. În 2020, potrivit FORBES România, Ion Ţiriac continuă să-și crească afacerile, dar rămâne pe locul al treilea în clasamentul autohton, la fel ca în 2019.
Locul 4. Anastasia Soare, 2,3 mld. lei
Anastasia Soare pierde o parte din imperiul construit de-a lungul ultimelor două decenii, dar își păstrează „corona” și supremaţia din „Regatul Sprâncenelor”. De-a lungul anilor a obținut statutul de simbol în industria frumuseții datorită modului inovativ și unic de modelare și aranjare a sprâncenelor. Saloanele Anastasia Beverly Hills si Brentwood California se bucură de clienți celebri precum: Oprah, Madonna, Jennifer Lopez, Naomi Campbell, Jada Pinkett Smith, Lara Flynn Boyle, Penelope Cruz, Sharon Stone, si alții.
Locul 5. Zoltan Teszari, 1,9 mld. lei
Zoltan Teszari este omul de afaceri din spatele RCS & RDS. A reușit să reziste crizei financiare provocate de COVID-19 fără să sufere lovituri majore.
Locul 6. Radu Dimofte, 1,5 mld. lei
Radu Dimofte este un om de afaceri cunoscut care controlează, împreună cu partenerul său, Gabriel Popoviciu, unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din București, și anume Băneasa Shopping City care valorează mai mult de 2 miliarde de euro.
Locul 7. Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, 1,4 mld. lei
Ei sunt doi dintre cei mai importanți antreprenori români din industria de real estate. Se bucură de un succes demn de laude datorită disciplinei și perseverenței de care au dat dovadă de-a lungul timpului.
Locul 8. Familia Talpeș, 1,4 mld. lei
Familia Talpeș este proprietara Bitdefender, unul dintre cele mai puternice branduri românești și una dintre cele mai mari companii de securitate cibernetică şi software anti-virus din lume. În vreme de pandemie, își schimbă strategia și se implică activ în problemele comunității.
Locul 9. Anca Vlad, 1,3 mld. lei
Anca Vlad e deținătoarea grupului Fildas-Catena și e considerată cea mai puternică femeie din business-ul românesc. Lanţul de 800 de farmacii Catena, cel mai mare jucător din piaţa de profil, a ajuns în 2019 la afaceri de 4,7 miliarde de lei (circa 1 mld. euro), în creştere cu 17% faţă de 2018. Brandul şi-a majorat de trei ori afacerile în ultimii cinci ani, perioadă în care a adăugat în portofoliu circa 300 de farmacii noi, din deschideri sau achiziţii.
Locul 10. Iulian Dascălu, 1,2 mld. lei
Iulian Dascălu a reușit să-și construiască un imperiu în domeniul imobiliar. Este un om de afaceri român, proprietarul grupului Iulius Group, care deține lanțul de centre comerciale Iulius Mall și Palas Mall. Iulian Dascălu realizează investiții de sute de milioane de euro în proiecte imobiliare dezvoltate în orașe precum Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara.
Citiți și Top 10 cei mai bogați artiști ai tuturor timpurilor care au murit de tineri