El e bărbatul care a fost infectat cu COVID timp de zece luni. „Soția mi-a organizat înmormântarea de cinci ori. Îmi era mai frică de viață decât de moarte”

Un bărbat de 72 de ani din Marea Britanie, Dave Smith, a fost infectat cu coronavirus timp de 10 luni, în primul val al pandemiei.
Claudia Simion
28 iun. 2021, 15:49
El e bărbatul care a fost infectat cu COVID timp de zece luni.

Un bărbat de 72 de ani din Marea Britanie, Dave Smith, a fost infectat cu coronavirus timp de 10 luni, în primul val al pandemiei de COVID.

Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital de mai multe ori. A stat timp de 10 luni la spital, iar familia a crezut de fiecare dată că îl va pierde.

„Ori de câte ori am mers în stare gravă la spital, soţia mea a început să-mi organizeze înmormântarea. A făcut-o de cinci ori”, a spus el pentru The Guardian.

În perioada infectării sale, Dave a efectuat 42 de teste PCR, a fost internat în spital de șapte ori și credea că o să moară din cauza COVID. „Uneori voiam să mor în somn, pentru că pur şi simplu nu mai rezistam. Ajungi în punctul în care ţi-e mai frică de viaţă decât de moarte”.

Au fost momente grele pentru Dave, mai ales cele în care a stat luni de zile imobilizat la pat. „La un moment dat am stat la pat două sau trei luni. Soția mea a trebuit să mă spele și să mă bărbierească în pat pentru că pur și simplu nu puteam să mă ridic în picioare”.

Dave și-a luat rămas de la soție de nenumărate ori, atunci când starea a început să i se înrăutățească. S-a asigurat că are acces la documentele importante și la conturile bancare și le-a spus adio și câtorva rude.

Atunci când medicii au decis să încerce terapia cu anticorpi Regeneron, starea lui Dave s-a îmbunătățit. „Am fost foarte mulțumit pentru că pentru prima dată în luni, i-am făcut soției mele o ceașcă de cafea. A fost prima dată când am putut face ceva pentru ea, în loc să facă totul pentru mine”.

După 45 de zile de la începerea tratamentului, bărbatul a făcut primul test care a ieșit negativ.

„Am deschis o sticlă de șampanie pe care o aveam în dulap, noi nu bem în general însă, am băut totul cu soția mea. Apoi am sunat pe toată lumea, spunând: ‘Sunt negativ, sunt negativ’. Fiecare zi în care trăiesc, acum este un bonus. Întotdeauna spun că atunci când stai întins în jgheab, tot ce vezi sunt stelele. Am fost atât jos încât totul este strălucit acum”, a spus el.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!