El e tânărul de 21 de ani din Botoșani care a fost ales consilier local în Norvegia. „Este țara unde, atunci când ai nevoie de ajutor, îl primești. Nu trebuie să îl plătești”

Un tânăr orginar din Botoșani, Eusebiu Amanalochioai, în vârstă de 21 de ani, a fost ales consilier local în Norvegia. S-a făcut cunoscut mulțumită implicării sale în activitățile comunității.
Filip Stan
08 nov. 2023, 18:53
El e tânărul de 21 de ani din Botoșani care a fost ales consilier local în Norvegia.

Eusebiu Amanalochioai e student în anul I a The University of Western din Norvegia. A fost ales consilier local la Primăria din comuna Kvam Herad, după ce a candidat pe listele Partidului Muncitoresc, aflat la guvernare în Norvegia.

Eusebiu a început să se implice în viața socială și politică din clasa a IX a și s-a făcut cunoscut datorită implicării în activitățile din comună.

Românul e cel mai tânăr dintre cei 27 de consilieri locali. Alegerile au fost pe 11 septembrie 2023, iar Eusebiu a participat deja la două reuniuni ale Consilului Local și este mândru că a reușit să acceadă la această vârstă în politică.

Citește și Fiica Elenei Lasconi își toarnă cenușă în cap: „Regret ce am spus, vreau să opresc acest scandal, vă rog”

”Eu mă gândesc că sunt norvegian și mulți cu care discut nu realizează că sunt din România. M-am integrat foarte bine, mai ales că am venit aici pe când eram în clasa a II-a. Abia când le spun numele atunci se realizează că port nume românesc. Am venit în Norvegia alături de mama mea în mai 2011, pe atunci aveam 9 ani. A fost cumva greu pentru că nu mai aveam prietenii mei din Romania, mă confruntam cu o nouă limbă pe care nu o cunoșteam deloc. Am inceput să învăț limba norvegiană și am, fost bucuros că mătușa mea care era deja aici din 2008, și-a luat liber de la muncă ca să fie zi de zi cu mine la școală. De ce? Ca să imi fie mai ușor. Să îmi traducă din norvegiană în română. Și am învățat relativ repede, până în august, septembrie, am început să mă fac înțeles. Mi-am făcut prieteni foarte repede, aproape din prima zi am fost la joacă cu copiii, nu m-am simțit niciodată marginalizat. S-au scurs ani buni și toți îmi spun că nu sunt din România, ci din Norvegia. Doar când le spun numele atunci își dau seama că nu sunt norvegian”, a dezvăluit tânărul consilier local originar din Botoșani pentru stiridinbucovina.ro.

Eusebiu Amanalochioai e un nume auzit destul de des în presa din Norvegia.

”E o țară foarte frumoasă. Natura este fantastică, munți, apă și cu tot ce îți dorești. Norvegia este țara unde, atunci când ai nevoie de ajutor, îl primești. Oamenii sunt primitori, calmi, zâmbitori. Dacă vrei ca cineva să te ajute nu trebuie să îl plătești, te ajută pur și simplu. Mi-aș dori să fiu economist. Aici mă văd ca profesie. Îmi place să fac și să citesc despre și statistici bancare”, a spus el.

Citește și Momente de coșmar pentru Neymar. Hoții i-au spart casa, au intrat înarmați ca să-i răpească iubita și fetița nou-născută

Tânărul a fost ultima dată în România în 2018 și nu a uitat nici acum țara în care s-a născut, dar spune că e total diferită de Norvegia.

”Poți să stai mai mult de vorbă cu oamenii și sunt mult mai sociabili oriunde s-ar afla. Traficul rutier este mult mai intens, agomerație mult mai mare față de zona unde stau. E mai multă liniște aici, în Norvegia. Aerul este mai curat, te simți mai sănătos, nu e poluarea care este în România. Sunt două diferențe majore între cele două țări. Pană acum am fost doar în vacanță. Eu vreau să stau în Norvegia, dar dacă aș obține un job în România care să fie interesant și bine plătit pentru mine, mă gândesc… atunci poate da, altfel nu. Trebuie să mă gândesc foarte bine la o asemenea decizie, dar aici mi-am făcut un nume, imi este mult mai ușor să accesez decât să ajung în România să o iau de la zero”, a conchis Eusebiu Amanalachioai.

Spynews
”Mai rămâneam împreună”. Bogdan Cîrlan de la Insula Iubirii, despre relația cu Claudia Florescu
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Veste bună pentru cei care au cont la CEC Bank. Ce pot face cu cardul până la finalul verii
Capital.ro
Decizie pentru toți cei care mănâncă PEPENI românești. Se întâmplă de mâine, 8 IULIE
Playtech.ro
ȘOC! Lidia Buble, cea mai FIERBINTE apariție pe plajă. A lăsat TOT la vedere, a încins atmosfera
DailyBusiness
Vacanțe peste hotare la cele mai mici prețuri! Costă doar 30 de euro să ajungi în „Maldive de Europa”!
Adevarul
Rușii au lansat o ofensivă amenințătoare în est, unde ar putea cuceri o porțiune semnificativă de teritoriu
Spynews
E periculos să consumi ouă cu două gălbenușuri, sau ouă cu micuțe cheaguri de sânge? Ce spun specialiștii
Spynews
Un tată și-a aruncat de la etajul cinci cei doi copii de 2 și 5 ani, după ce s-a certat cu soția lui. Gestul cumplit s-a terminat tragic: ”A fost sfâșietor”
Evz.ro
John Cena se pregătește să se retragă din wrestling. Ce și-a propus
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet
Cancan.ro
Vali a murit la Costineşti, după ce şi-a presimţit sfârşitul: 'Să îmi reparaţi maşina şi...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom avea în Capitală
Capital.ro
Reguli noi de astăzi, 7 IULIE. Sunt OBLIGATORII în toată Europa
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Astronautul Matthew Dominick surprinde uraganul Beryl din spațiu
MediaFlux
VINE CRIZA! Va fi mai RĂU CA ÎN 2008
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!