El este Angelo, românul care i-a uimit pe italieni, după ce a terminat liceul cu media 10! ”Voi continua să studiez cu aceeași pasiune”

Angelo Voicu este un tânăr de origine română, care la numai 18 ani a uimit Italia, după ce a terminat liceul cu media 10. Tânărul a dezvăluit că dragostea pentru tot ceea ce înseamnă cultură a moștenit-o de la bunicul său, rămas în România, dar care a avut grijă să îl îndemne să învețe carte.
Alina Costache
26 aug. 2023, 18:37
El este Angelo, românul care i-a uimit pe italieni, după ce a terminat liceul cu media 10! ”Voi continua să studiez cu aceeași pasiune”
El este Angelo, românul care i-a uimit pe italieni, după ce a terminat liceul cu media 10!

El este Angelo, românul care i-a uimit pe italieni, după ce a terminat liceul cu media 10! Angelo a absolvit anul acesta Liceul „Olivetti” din Ivrea, Italia, specializarea informatică și telecomunicații, cu media 10.

Citește și Schimbare radicală în noul an şcolar. Restricţie nouă din 11 septembrie, elevii au total interzis

El este Angelo, românul care i-a uimit pe italieni, după ce a terminat liceul cu media 10!

Deși s-a născut în localitatea Colleretto Giacosa, regiunea Piemont, tânărul provine dintr-o familie de români care în urmă cu 20 de ani s-a mutat în peninsulă din dorința de a avea un trai mai bun.

Într-un interviu acordat pentru presa italiană, tânărul a dezvăluit că se aștepta la acest rezultat care îi încununează munca și eforturile pe care l-ea depus pe parcursul celor cinci ani de studiu.

„Mă așteptam la acest rezultat. În cei cinci ani de liceu, am studiat mereu cu interes și pasiune. Deși m-am născut în Italia, părinții mei sunt originari din România și s-au stabilit aici cu puțin timp înainte de nașterea mea”, a declarat românul.

Acum, Angelo își dorește în continuare să aprofundeze studiul în domeniul informaticii și vrea să învețe cât mai multe despre inteligența artificială și conexiunea acesteia cu psihologia umană.

„Consider că intersecția dintre inteligența umană și cea artificială este fascinantă. De asemenea, am citit multă psihologie în ultimii ani și am fost profund influențat. Îmi doresc să devin o persoană care combină aceste două domenii (…) Voi participa la selecția pentru admiterea la universitate și voi continua să studiez cu aceeași pasiune și interes, având mereu în minte cuvintele bunicului meu despre importanța de a fi una persona perbene”, a mai spus Angelo.

Roxanei, jandarmerița care în timpul liber cântă în corul bisericii și la nunți

Viitorul României este pe mâini bune și asta pentru că țara noastră este plină de tineri minunați și talentați care au ceva de spus și de arătat. Roxana este unul dintre acei copii frumoși și buni ai țării noastre, care peste ani va fi un pilon de bază în societate.

Ziua este în slujba statului, noaptea îi înveselește pe oameni la spectacole și nunți, iar duminica le alină sufletele credincioșilor cu rugăciunile pe care le ridică la cer din strana bisericii.

Povestea uluitoare a Roxanei a început atunci când a mers pentru prima dată la corul bisericii, unde i-a fost remarcată vocea melodioasă.

La recomandarea preotului, fata a urmat mai multe cursuri de specialitate, după care a mers la diverse concursuri, unde a obținut foarte multe premii și aprecieri.

Deși toată lumea se aștepta ca Roxana să meargă pe drumul muzicii, aceștia au rămas surprinși atunci când fata a decis să îmbrace uniforma de jandarm.

În prezent, tânăra este elevă a Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, unde desfășoară stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani.

”Încurajată de mama, am început prima dată să cânt în corul bisericii din satul natal. După ce oameni cu experiență în domeniul muzical au constat că am o voce bună, m-au îndemnat să mă perfecționez într-o școală populară de artă din municipiul Botoșani. Zis și făcut! Mama m-a sprijinit foarte mult în cariera muzicală. Anii au trecut, iar la terminarea clasei a VIII-a am ales să îmi continui studiile în muzică, pentru ca asta mă definea, așa ca am candidat și am fost admisă la Liceul de Artă ”Ștefan Luchian”. În tot acest timp, am participat la diferite concursuri, la care am obținut diferite premii, de la locul 1 până la locul 3. După terminarea liceului, am fost admisă la Universitatea Naționala de Arte ”George Enescu” Iasi, dar din cauza pandemiei de COVID-19 și a unor probleme personale, am fost nevoită sa îngheț anul și să continui ulterior cursurile”, a mărturisit Roxana, potrivit știriBotoșani.

Roxana a mărturisit că atunci când era mică își dorea să devină polițistă, însă acum se bucură că a luat decizia de a deveni jandarm. Mai mult, tânăra a dezvăluit că de și meseria de jandarm o definește, nu a renunțat nici la muzica populară.

”De mică, visul meu a fost să devin polițistă, însă Dumnezeu a lucrat altfel în privința mea. Cred că mi-a văzut puterea și potențialul și a vrut să mă încerce puțin mai mult. După un an de pauză, am fost admisă ca rezervist-voluntar în Ministerul Apărării Naționale, cu stagiul de două luni în orașul Turda, județul Cluj (…) Mi-am dat silința pentru a reuși și am devenit elev jandarm. Vreau să vă spun că iubesc această meserie, simt că mă definește și aici e locul cel mai potrivit pentru mine. Chiar dacă inițiativa a venit doar din partea mea, mama m-a sprijinit în continuare la fel de mult ca în muzică”, a mai spus cu jandarmerița.

În aceste momente, tânăra așteaptă cu nerăbdare terminarea stagiului de practică și examenele de absolvire pentru ca pe viitor să lupte pentru o lume mai bună.

”Abia aștept să obțin calificativul “reușit” la toate materiile și mi-aș dori foarte mult ca, la repartiție, să lucrez în domeniul ordinii și siguranței publice. Scopul meu este să acumulez experiență, să mă disting profesional alături de cei mai buni colegi jandarmi și să fac o lume mai bună prin aportul meu”, a conchis tânăra.

Citește și Structura anului scolar 2023-2024. Anul şcolar începe la data de 1 septembrie 2023. Ce trebuie să ştie părinţii, elevii şi profesorii

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!