Mineralele (precum calciul, magneziu, cupru si zinc) sunt esentiale pentru structura tesuturilor, a oaselor, pielii si a parului. De asemenea, mineralele pot juca un rol vitali ca electroliti, care regleaza fluxul electric al corpului (care este necesar pentru toate functiile metabolice ale celulelor si in special pentru asimilarea nutrientilor si eliminarea toxinelor).
Un echilibru mineral al corpului regleaza nivelul de sodiu din organism prevenindu-se astfel retentia de apa, inflamarea si balonarea. In plus, mineralele mentin balanta aciditate/alcalinitate a corpului. Este bine de stiut ca supraaciditatea duce la incetinirea metabolismului care face organismul vulnerabil la infectii si alte boli. Totodata, mineralele protejeaza corpul de toxinele radioactive.
Deficientele de minerale sunt asociate cu probleme metabolice serioase (cu simptome precum indigestia, dureri de cap, nelisniste, depresie, epuizare si impotenta). De aceea, este intelept ca in dieta fiecaruia sa fie incluse alimente bogate in minerale, precum fructele si legumele ca si fructele de mare.
Acizii grasi esentiali
Acizii grasi esentiali (omega3 si omega 6) sunt vitali pentru functionarea corpului. O deficienta de acizi grasi poate cauza insensibilitate la insulina ceea ce afecteaza transformarea carbohidratilor in energie. Multi nutritionisti recomanda consumul de acizi grasi din peste (somon, ton si macrou). Totusi, aceste recomandari tind sa ignore faptul ca cele mai multe metode de gatire (precum prajirea si coacerea) distrug uleiul sensibil din peste.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.